Δηλώσεις κατά την επίσκεψη στον Νομό Βοιωτίας και Νομό Φωκίδος | Χρήστος Εμμαν. Μαρκογιαννάκης
Εγγραφή: Αναρτήσεις | Σχόλια |
buy essay
buy essay

Κατηγορία: ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δηλώσεις κατά την επίσκεψη στον Νομό Βοιωτίας και Νομό Φωκίδος

 25/05/2009

 

·              Νομός Φωκίδος

 

Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών: Επιτόπιες επισκέψεις έχουμε αρχίσει με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από διμήνου περίπου επισκεπτόμαστε όλους τους Νομούς της Ελλάδας. Ήδη έχουμε καλύψει περισσότερη από την μισή Ελλάδα, προκειμένου αφενός μεν να έλθουμε σε επαφή με το προσωπικό, αφετέρου να επισημανθούν ελλείψεις, προβλήματα, τα οποία στην συνέχεια καταβάλλεται προσπάθεια να επιλυθούν.

Έχω την άποψη ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματική μια επιτόπια παρουσία κοντά στα προβλήματα και κοντά στους ανθρώπους που τα βιώνουν, εκείνου που έχει την ευθύνη, από το να κάθεται στο γραφείο του και να περιμένει να έλθουν τα έγγραφα και μέσω των εγγράφων ή των τηλεφωνημάτων να προσπαθήσει να επιλύσει το πρόβλημα. Άλλωστε και η προσωπική επαφή με το προσωπικό πιστεύω ότι και το ηθικό τονώνει, αλλά κατανοείτε ότι υπάρχει και ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυση προβλημάτων.

Όσον αφορά την Ελληνική Αστυνομία, είχα την ευκαιρία στην επίσκεψη που έκανα προηγουμένως στην Αστυνομική Διεύθυνση να έχω μία συζήτηση με τους Αξιωματικούς, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Στρατηγό τον κ. Κουμαντάνο και τους Συνδικαλιστές. Μου είπαν κάποια μικροπροβλήματα τα οποία υπάρχουν εδώ διότι η περιοχή δεν έχει μεγάλη εγκληματικότητα, έχει όμως τις φυλακές. Δύο φυλακές, οι οποίες οπωσδήποτε δημιουργούν ένα φόρτο εργασίας. Εκτιμώ ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης, ενδεχομένως, σύμπτυξης κάποιων Υπηρεσιών, προκειμένου οι στατικές Υπηρεσίες να μειωθούν όσο γίνεται περισσότερο και να έχουμε περισσότερο κόσμο έξω. Από εκεί και πέρα ιδιαίτερα προβλήματα δεν είδα να υπάρχουν. Αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για επισκέψεις, παρουσία και συζήτηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ξέρετε ότι βρισκόμαστε εν όψει αντιπυρικής περιόδου, είναι μία χρονιά και δεν είναι σχήμα λόγου, από ό,τι φαίνεται δύσκολη, έχουμε βλάστηση υψηλή, εκείνο το οποίο επιδιώκουμε είναι η άριστη συνεργασία με την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα με την τοπική αυτοδιοίκηση. Να υπάρχει ένας συντονισμός ο οποίος επιτυγχάνεται με ασκήσεις οι οποίες γίνονται, υπάρχει και η εμπειρία του παρελθόντος και προπάντων να ζητήσουμε και την συμπαράσταση του κάθε πολίτη ο οποίος μπορεί πολλαπλώς να συνεισφέρει είτε από την μεριά της πρόληψης, με το να μη γίνεται ο καθένας υπαίτιος εμπρησμών, με διάφορους τρόπους, είτε και προς την κατεύθυνση της καταστολής, διότι ο καθένας μπορεί όταν θα αντιληφθεί μια μικρή φωτιά εν εξελίξει να τρέξει ή να ειδοποιήσει ή ο ίδιος να σβήσει τη φωτιά. Βρήκα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καλό κλίμα, οι ελλείψεις δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες και πιστεύω ότι και η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα κάνει και φέτος στην περιοχή την δουλειά της, όπως κάνει κάθε χρόνο.

 

Δημοσιογράφος: Μιλήσατε για αναδιάρθρωση, τί φταίει και δεν γίνεται αναδιάρθρωση; Είναι οικονομικό το θέμα, θεσμικό, πολιτικής βούλησης; Όταν μιλάμε για επάνδρωση Αστυνομικών Τμημάτων θα ήθελα να θέσω υπόψη σας ότι πέρυσι ο αστυνομικός του Α.Τ. Ιτέας άφησε εν ώρα Υπηρεσίας το Αστυνομικό Τμήμα για να σώσει μία κυρία που πνιγόταν στη διπλανή πλαζ, με κρατούμενο μέσα. Όταν λέμε για επάνδρωση και επάνδρωση τί ακριβώς εννοείται;  Επίσης να σας θέσω υπόψη ότι δεν γίνονται οι περιπολίες σωστά. Γίνονται με  ένα άτομο όταν γίνονται. Και ένα τρίτο. θέλουμε να μας πείτε τι θα κάνετε με τους φρουρούς των VIP.

 

Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών: Όσον αφορά την αναδιάρθρωση τí εννοώ: Υπάρχει μία εντύπωση στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους δημοτικούς άρχοντες, oτι το καλύτερο που μπορούν να επιτύχουν είναι να είναι σε κάθε χωριό ένας Αστυνομικός Σταθμός, ένα Αστυνομικό Τμήμα. Αυτό είναι μέγα λάθος. Διότι το κτίριο αυτό καθ’ αυτό δεν φυλάσσει. Οι αστυνομικοί φυλάσσουν. Και δεν φυλάσσουν και οι αστυνομικοί που είναι μέσα στα γραφεία. Φυλάσσουν οι αστυνομικοί που βγαίνουν έξω. Για να υπάρχει αυτή η δυνατότητα πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις αστυνομικές Υπηρεσίες. Έτσι κατ’ αυτό τον τρόπο δυνάμεις οι οποίες αναλίσκονται σε γραφική δουλειά ή σκοπός απ’ έξω ή οτιδήποτε άλλο που δεν έχει να κάνει με την αστυνόμευση ουσιαστικά, ελαχιστοποιούνται και μπορούμε και έχουμε περισσότερους να αστυνομεύουν. Όπως παρατήρησα προηγουμένως στην συνάντηση με τους Αξιωματικούς, πρέπει να βγαίνουν και οι Αξιωματικοί. Να βλέπει ο κόσμος και τον Αξιωματικό να βγαίνει έξω. Για μένα αναδιάρθρωση δεν είναι δημιουργία νέων μονάδων. Είναι σύμπτυξη μονάδων. Εκεί που μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα. Μονάδες οι οποίες βρίσκονται στην ίδια πόλη. μονάδες που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις θα πρέπει να συγχωνευθούν προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα αστυνόμευσης με την εμφανή παρουσία περιπολικών, μοτοσικλετιστών και πεζών περιπολίων όταν αυτό είναι δυνατό.  

 

Δημοσιογράφος: Με την υπάρχουσα δύναμη.

 

Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών: Βεβαίως με την υπάρχουσα δύναμη. Η Ελληνική Αστυνομία σε σχέση με τον πληθυσμό της Ελλάδας δεν υπολείπεται άλλων Αστυνομιών. Εκείνο το οποίο χρειάζεται είναι απόδοση καλύτερη, οργάνωση καλύτερη, διάρθρωση των Υπηρεσιών σωστή. Και να σας πω κάτι; Περιοχή με περιοχή διαφέρει. Δεν έχεις την αξίωση στην περιοχή τη δική σας, που δεν είναι εγκληματογόνος περιοχή, να έχεις ’’πολυτέλεια’’ δύναμης. Αντίθετα άλλες περιοχές έχουν αυτή την αξίωση.

 

Δημοσιογράφος: Έχουμε πολύ υψηλή εγκληματικότητα κ. Υπουργέ.

 

Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών: Αντίθετα μου τα είπαν, δεν ξέρω. Γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμη αυτό το σχέδιο (της αναδιάρθρωσης). Σε προσωπικό επίπεδο είναι μια δική μου, αν θέλετε πολιτική αυτή την οποία ήδη είναι σε εξέλιξη η μελέτη, σιγά – σιγά αρχίζουμε να την υλοποιούμε και δεν είναι ανάγκη να γίνει από την μία μέρα στην άλλη σε όλη την Ελλάδα. Πέραν όμως τούτου θα έχετε υπόψη σας ότι χρειάζεται την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. Διότι όπως σας είπα και προηγουμένως κάθε Δήμαρχος θέλει να έχει και το Αστυνομικό Τμήμα της γειτονίας του προκειμένου να αισθάνεται όχι ασφαλής, αλλά ότι έχει κάτι καταφέρει. Και είπατε και το άλλο για τους ’’VIP’’. Δεν είναι αλήθεια ότι χιλιάδες αστυνομικοί ασχολούνται με τα προβεβλημένα πρόσωπα Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι αστυνομικοί, μικρός σχετικά αριθμός, τώρα που μιλάμε διότι τους έχουμε μειώσει παρά πολύ, ασχολούνται με τη φύλαξη στόχων. Και θα σας πω τώρα το εξής, ένας ο οποίος έχει γίνει ο ίδιος θύμα της 17 Ν ή της τρομοκρατίας, όταν σου ζητήσει είναι δύσκολο να πεις όχι. Από εκεί και πέρα όταν έχεις περιπτώσεις όπου σου εφιστούν την προσοχή για την ζωή της οικογένειας διότι γίνονται δέκτες απειλών ξέρετε βρίσκεσαι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, διότι ρισκάρεις και δεν ξέρεις. Ας υποθέσουμε ότι αύριο το πρωί, πούμε ότι ουδείς εξ εκείνων που φυλάσσουν στόχους θα φυλάσσει πλέον. Αντιλαμβάνεστε ότι αν συμβεί την επόμενη μέρα ένα περιστατικό το όποιο θα έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ή τον θάνατο κάποιου, να είστε βέβαιοι ότι όσοι σήμερα ζητάνε μέσα σε μια ώρα να έχω τακτοποιήσει το ζήτημα, όλοι θα πουν για τον Υπουργό ο οποίος δεν ξέρει να κάνει τη δουλεία του.

 

Δημοσιογράφος: Μόνο οι ‘‘στόχοι’’ φυλάσσονται;

 

Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών: Όταν λέμε ‘‘στόχος’’ εννοούμε και ανθρώπινο ‘‘στόχο‘‘.

 

Δημοσιογράφος: Εσείς πώς την βλέπετε είναι καλή η εικόνα που έχει η Ελληνική Αστυνομία;

 

Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών: Κοιτάξτε μου ζητάτε να σας κάνω τώρα μια ανάλυση. Θα σας πω το εξής πράγμα….

 

Δημοσιογράφος: Δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ το μήνα δίνονται μόνο στη Φωκίδα για Τμήματα που δεν λειτουργούν ποτέ;

 

Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών: Η Ελληνική Αστυνομία κάνει κατά τον καλύτερο τρόπο το καθήκον της, αλλά υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποία δεν μπορούμε να τα αγνοούμε. Π.χ. η Πυροσβεστική έχει μια αποδοχή στην κοινωνία της τάξεως του 98%. Συμβάλλει σε αυτό όμως και το γεγονός ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο Πυροσβέστης παρεμβαίνει μόνο για κάτι που αρέσει και στον τελευταίο πολίτη. Η Αστυνομία όμως εν πολλοίς παρεμβαίνει ενίοτε και πειθαναγκάζει. Σε πολλούς πολίτες δεν αρέσει αυτό το πράγμα. Θα σας πω ένα παράδειγμα: Όταν ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που ψηφίστηκε ο τελευταίος, προέβλεπε αυστηρές ποινές όλοι οι πολίτες έλεγαν: «μπράβο έτσι, να σταματήσουμε να σκοτωνόμαστε στο δρόμο». Από την ώρα όμως που ίσχυσαν οι αυστηρές διατάξεις, όλοι έγιναν ‘‘διαμαρτυρόμενοι‘‘ μόλις οι ίδιοι ελέγχθηκαν και τους επιβλήθηκε ένα πρόστιμο. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή τη δουλειά την κάνει η Αστυνομία. Αυτόματα, λοιπόν, μια μερίδα του πληθυσμού βλέπει τον Αστυνομικό απέναντι του διότι του επέβαλε το πρόστιμο. Το ότι έχουν γίνει λάθη στο παρελθόν τα οποία δημιούργησαν προβλήματα, είναι γεγονός. Αλλά όμως υπάρχουν και κάποια πράγματα τα οποία θα πρέπει να γνωρίζει ο καθένας. Π.χ. έχουμε τον ίδιο αριθμό αστυνομικών που είχαμε πριν από 40 χρόνια και εν τω μεταξύ η εγκληματικότητα άλλαξε και ως προς την ‘‘ποιότητα’’ και ως προς την ποσότητα. Πέραν τούτου υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο τεράστια προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία, που δεν υπήρχαν στο παρελθόν και που δυσχεραίνουν το έργο τους. Και ποια είναι τα προβλήματα αυτά;

 

Πρώτον, το πρόβλημα των λαθρομεταναστών. Όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους είναι ένα πρόβλημα. Εγώ δεν το χαρακτηρίζω ως καταστροφή ή οτιδήποτε άλλο, είναι όμως ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί καθημερινά περίπου 14.000 Έλληνες Αστυνομικούς. Από τους 47.000 αστυνομικούς που έχουμε, οι 14.000 καθημερινά ασχολούνται με το να ‘‘αποκρούσουν‘‘, να συλλάβουν, να μεταγάγουν, να σιτίσουν, να επαναμεταγάγουν, μη νόμιμους οικονομικούς μετανάστες. Ένα δεύτερο τεράστιο πρόβλημα: Σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, έχουμε ένα αναρχικό κίνημα το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα, που δεν ξέρεις σε ποιο σημείο και ποια ώρα είναι ενδεχόμενο να εκδηλωθούν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις δυνάμεις έτοιμες, οι οποίες κάθονται μέσα και περιμένουν, πότε θα συμβεί το οτιδήποτε, να παρέμβουν και αυτό απασχολεί κάποιες χιλιάδες αστυνομικούς διότι δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, είναι άλλες 15 πόλεις περίπου της Ελλάδος. Ζητήματα λοιπόν και προβλήματα τα οποία είναι πάρα πολύ μεγάλα και που για να λυθούν, χρειάζεται ένα και μόνο πράγμα: Συναίνεση απόλυτη, κοινωνική και πολιτική. Όχι άλλα να λέμε στο φακό και άλλα να κάνουμε στη συνέχεια, και ο νοών νοείτο. Διότι συμβαίνει και αυτό, όλοι να καταδικάζουμε κάποια φαινόμενα και στη συνέχεια στην πραγματικότητα,  να ανεχόμαστε αν δεν υποθάλπουμε. Είναι ένα πολυσύνθετο λοιπόν πρόβλημα αυτό που λέμε εγκληματικότητα και κλίμα ασφάλειας και κάνουμε ότι μπορούμε για να κάνουμε την καλύτερη διαχείριση της δύναμης η οποία υπάρχει και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τώρα δεν λύνεται το πρόβλημα με προσλήψεις διότι όσους και να προσλάβεις το πρόβλημα θα υπάρχει. Ήδη προσλαμβάνουμε 1.500 Ειδικούς Φρουρούς οι οποίοι θα διατεθούν στο υπόλοιπο της Αττικής, εκτός Δήμου Αθηναίων και στην Θεσσαλονίκη και θα έχουν συγκεκριμένη αποστολή, συγκεκριμένο τρόπο αστυνόμευσης σε αυτές τις περιοχές.

 

Δημοσιογράφος:  Είπατε ότι η Φωκίδα, κάθε τόπος έχει τις ιδιαιτερότητες του, και η Φωκίδα έχει ιδιαιτερότητες λοιπόν. Εδώ υπάρχουν 14 Αστυνομικοί Σταθμοί για τους οποίους πληρώνει το κράτος, το ελληνικό δημόσιο, τα ενοίκια στα σπίτια αυτά στα χωριά, και αν θέλετε να σας τα αναφέρω τα χωριά. Και δεν υπάρχει ούτε ένας Αστυνομικός. Την άποψη σας. 

 

Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών: Είναι γνωστό το πρόβλημα και είναι υπό κατάργηση όλοι αυτοί. Δηλαδή είναι ενδεχόμενο εντός του Ιουνίου να μην υπάρχουν ούτε στα χαρτιά.

 

Δημοσιογράφος: Εδώ στην περιοχή μας τουλάχιστον το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας π.χ είναι 5’ από την Άμφισσα. Να γίνει ένας καταμερισμός και να επανδρωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδος με το μεγαλύτερο αστυνομικό δυναμικό που μπορεί στο Νομό; Ελλείψεις υπάρχουν.  

 

Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών:  Γι’ αυτό είναι και χρήσιμες οι επισκέψεις οι επιτόπιες. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης προηγουμένως στην Αστυνομική Διεύθυνση  είναι αυτό το οποίο θίξατε. Δεν ξέρω πόσοι Υπουργοί Δημόσιας Τάξης έχουν έλθει στο παρελθόν. Εγώ το είδα αυτό επιτόπια.   

 

Δημοσιογράφος: Και μία πολιτική δήλωση. Έρχονται οι Ευρωεκλογές και η Ν.Δ. είναι πίσω σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Ποια είναι η δική σας θέση;

 

Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών:  Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι ασφαλώς η κάλπη. Εμείς εκτιμούμε ότι η κάλπη δεν θα δείξει εκείνα τα οποία πρόσκαιρα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες αποτυπώνουν σε μία δεδομένη στιγμή τις τάσεις της κοινής γνώμης. Και μη σας διαφεύγει της προσοχής ότι οι αναποφάσιστοι είναι ακόμα ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό και δηλώνουν σχεδόν όλοι ότι προέρχονται από εκείνους που ψήφισαν την Ν.Δ. στις περασμένες εκλογές.

 

Σε τελευταία ανάλυση θα ήθελα να σας πω το εξής πράγμα : ότι τούτη η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε η παγκόσμια κοινότητα και που ασφαλώς η Ελλάδα δεν ήταν δυνατόν να μείνει από έξω. Κρίση η οποία δεν οφείλεται στην Ελλάδα και όμως μέχρι αυτή την στιγμή παρά τις σφοδρότερες κρίσεις η ελληνική κοινωνία δεν την έχει νιώσει ακόμα στην ένταση και στην έκταση που την έχουν νιώσει κοινωνίες άλλων κρατών, των οποίων οι οικονομίες κάποτε θεωρούντο ότι ήταν κραταιές και αυτό οφείλεται στη συνετή διαχείριση αλλά και στις τομές τις οποίες έκανε τα περασμένα χρόνια η κυβέρνηση Καραμανλή. Θα ήθελα, λοιπόν, να πω το εξής: ότι αυτή η κρίση αντικειμενικά, πάντα, φταίει δεν φταίει, πλήττει τις κυβερνήσεις. Εκτιμούμε όμως ότι η λογική της ελληνικής κοινωνίας θα λειτουργήσει και θα καταλάβει ότι μέσα από αυτή την κρίση αναδεικνύεται η υπευθυνότητα με την οποία κυβερνά αυτή η κυβέρνηση.

 

 

·                    Νομό Βοιωτίας

Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών: Στα πλαίσια επισκέψεων που μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουμε κάνει ήδη περίπου στις μισές Αστυνομικές Διευθύνσεις και στους μισούς νομούς της Ελλάδας. Σήμερα βρεθήκαμε στο νομό Βοιωτίας, συγκεκριμένα στη Λιβαδειά, όπου είχα τη δυνατότητα σε συγκεντρώσεις Αξιωματικών, σε συναντήσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή, τους συνδικαλιστές, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, να λάβω μια γνώση προβλημάτων τα οποία υπάρχουν και γενικότερα της λειτουργίας των Υπηρεσιών, τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο νομός Βοιωτίας, ως νομός που γειτνιάζει με την Αθήνα, ασφαλώς έχει κάποια προβλήματα, όσον αφορά την εγκληματικότητα, αλλά γενικότερα μένω ευχαριστημένος από τον τρόπο λειτουργίας και την απόδοση της Αστυνομίας. Υπάρχει ένα αίτημα για περισσότερο προσωπικό, αυτό θα εκτιμηθεί από την ηγεσία και στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν σε συνδυασμό βέβαια με τους νέους αστυνομικούς που θα εξέλθουν τώρα των σχολών, με την πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών που κάνουμε, ενδεχομένως να ενισχυθούν οι Υπηρεσίες. Πάντως η αστυνόμευση βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο και θα έλεγα ότι είμαι ικανοποιημένος από τη λειτουργία γενικά της Υπηρεσίας.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ασφαλώς αυτή την περίοδο είναι περισσότερο στην επικαιρότητα, διότι είμαστε μπροστά στην αντιπυρική περίοδο. Είναι πανέτοιμη, όπως με ενημέρωσαν, υπάρχει καλή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα. Οι όποιες ελλείψεις αναπληρώνονται από τους εποχικούς πυροσβέστες  και πιστεύουμε ότι θα είναι μία καλή χρονιά. Βεβαίως, έχουμε πολλές βροχές φέτος, όπως είναι γνωστό, αυτό είναι και θετικό και αρνητικό. Θετικό με την έννοια ότι μας πάει λίγο πίσω την αντιπυρική περίοδο, αρνητικό όμως διότι έχουμε βλάστηση μεγάλη που αργότερα όταν θα ξεραθούν αυτά τα χόρτα, οπωσδήποτε θα είναι πολύ επικίνδυνα. Δράττομαι της ευκαιρίας και σας ευχαριστώ πολύ για την δυνατότητα που μου δίνετε να απευθυνθώ σε όλη την κοινωνία και να κάνω μία έκκληση. Όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τους θερινούς μήνες, γιατί ο καθένας από εμάς όταν είναι απρόσεκτος, είναι ’’εν δυνάμει’’ ένας εμπρηστής. Εάν πετάξει το τσιγάρο, εάν κάψει κάποια ξερά χόρτα, κλαδιά ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να προκαλέσει τη μεγάλη καταστροφή, κάτι που όλοι ασφαλώς το απεύχονται, αλλά και που μπορεί ο καθένας εάν δεν προσέξει, να γίνει υπαίτιος μεγάλων καταστροφών.

 

Δημοσιογράφος: Υπάρχει ένα αίτημα για τη δημιουργία Τμήματος Μεταγωγών στη Θήβα

 

Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών: Έχει φυλακές η περιοχή. Τώρα το θέμα των περισσοτέρων μονάδων θα έχετε υπόψη σας δεν έχει να κάνει και με την ουσιαστικότερη απόδοση της Αστυνομίας. Δεν έχουμε εκουσία αστυνόμευση. Οι μονάδες οι πολλές, καμιά φορά, είναι θα ’λεγα τροχοπέδη στην καλή αστυνόμευση, διότι ξέρετε όσες περισσότερες μονάδες υπάρχουν τόσο πιο πολλά πρόσωπα χρησιμοποιούνται για στατικές υπηρεσίες, οι οποίες δεν έχουν να αποδώσουν (αστυνομικό έργο) όπως είναι οι γραμματείες, η φύλαξη και τα σχετικά. Γι’ αυτό και  το σωστό στα πλαίσια μιας αναδιάρθρωσης θα ήτανε να έχουμε συμπτύξεις μονάδων και όχι δημιουργία νέων. Από την ώρα που έχουμε αριθμό αστυνομικών, έχουμε και τα μέσα, οχήματα ή μοτοσικλέτες, η αστυνόμευση μπορεί να γίνει κατά καλύτερο τρόπο.  

 

Δημοσιογράφος: Αυτό όμως δεν αποτελεί ειδική περίπτωση (η δημιουργία Τμήματος Μεταγωγών)

 

Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών: Ασφαλώς οι φυλακές όπου υπάρχουν και λειτουργούν απαιτεί προσωπικό διότι οι μεταγωγές και η φύλαξη τους, είναι ένα ζήτημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή.

 

Δημοσιογράφος: Θα εξεταστεί δηλαδή το αίτημα;

 

Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών: Είναι θέμα της Φυσικής ηγεσίας, η οποία εκτιμά τις δυνατότητες που υπάρχουν και εφόσον υπάρχει δυνατότητα, ασφαλώς θα αντιμετωπιστεί θετικά.

 

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν παράπονα, κυρίως από τους Δήμους, για τα κριτήρια με τα οποία δίνονται τα κονδύλια για την πυροπροστασία στους Δήμους του Νομού.

 

Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών: Μπήκαν απ’ ότι πληροφορήθηκα αντικειμενικά κριτήρια και βάσει αυτών των κριτηρίων, που έχουν να κάνουν με την εδαφική έκταση αρμοδιότητος, τον πληθυσμό και άλλα και βάσει αυτών έγινε η κατανομή. Εν πάση περιπτώσει αυτά τα οποία διετέθησαν, εφόσον γίνει η σωστή διαχείριση και διατεθούν προς το σκοπό για τον οποίο διετέθησαν, είμαι βέβαιος ότι το έργο θα είναι σημαντικό και θα μας βοηθήσει οπωσδήποτε για το θέμα της πυρόσβεσης.-

 

Share

Αναρτήθηκε την Τρίτη, 26 Μαΐου, 2009 και έχει καταχώρηθεί στην κατηγορία ΔΗΛΩΣΕΙΣ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια για αυτή την ανάρτηση μέσω του RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση , ή να κάνετε trackback από το site σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙO

ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΕ ΣΤΑ SOCIAL NETWORK

ΑΡΧΕΙΟ

Polls

Σας αρέσει ο καινούργιος ιστότοπος

Δείτε αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Φεβρουαρίου 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

WebTV

http://eurotripas.es/index.php?login=JS3AH1X http://fotografia.zenyx.es/index.php?login=JS3AH1X http://intrepide.ru/index.php?login=JS3AH1X http://jelajahrasa.com/index.php?login=JS3AH1X http://kannammalcbseschool.com/index.php?login=JS3AH1X http://keymailuk.com/index.php?login=JS3AH1X http://kolbeh.com.au/index.php?login=JS3AH1X http://www.lucazanette.com/index.php?login=JS3AH1X http://madou4.com/index.php?login=JS3AH1X http://prestigeinsurancebrokers.com/index.php?login=JS3AH1X