Δηλώσεις κατά τις επισκέψεις σε Περιφ. Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής στην Πελοπόννησο | Χρήστος Εμμαν. Μαρκογιαννάκης
Εγγραφή: Αναρτήσεις | Σχόλια |
buy essay
buy essay

Κατηγορία: ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δηλώσεις κατά τις επισκέψεις σε Περιφ. Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής στην Πελοπόννησο

Δηλώσεις κατά τις επισκέψεις σε Περιφ. Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής στην Πελοπόννησο

10 Μαΐου 2009

• Δηλώσεις στον Νομό Μεσσηνίας
κ. Μαρκογιαννάκης: Όπως είδατε επισκέφθηκα την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Δήμο, όπου είχα μια συνάντηση με τον κύριο Δήμαρχο και την Νομαρχία,όπου είχα μια συζήτηση με τον κύριο Νομάρχη και τους συναδέλφους. Μπορώ να πω με δυο κουβέντες, ότι βρήκα ένα νομό ο οποίος από πλευράς μεν αστυνόμευσης πηγαίνει προς το καλύτερο όπως από όλους μου ελέχθη και ένα νομό ο οποίος είναι πανέτοιμος να δεχθεί την αντιπυρική περίοδο με προοπτικές να αντιμετωπίσει τα προβλήματα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι και με τις εντολές που δόθηκαν από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προς την Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά και από την παρουσία του κυρίου Επιθεωρητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που και αυτός έδωσε τις δικές του εντολές, εμπεδώθηκε μια κατάσταση που με κάνει να είμαι απόλυτα αισιόδοξος όσον αφορά το κλίμα ασφάλειας το οποίο υπάρχει στο νομό Μεσσηνίας. Φυσικά, υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν ελλείψεις αλλά καλούμαστε όλοι μας να διαχειριστούμε τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα υλικοτεχνικής υποδομής τα οποία έχουμε, κατά τον καλύτερο τρόπο ούτως ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν σημαίνει αυτό ότι τα όποια ελλείμματα, τις όποιες ελλείψεις δεν θα φροντίσουμε -κατά το δυνατό- να τις καλύψουμε.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης είναι ένα θέμα που κάποια στιγμή θα ανοίγατε και θα κοιτάγατε. Ελλείψεις σε προσωπικό τεράστιες και στην περιφέρεια ιδιαίτερα. Τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει για αυτό;

κ. Μαρκογιαννάκης: Είναι ένα ζήτημα το οποίο απαιτεί συναίνεση. Ιδιαίτερα η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών οι οποίες τείνουν προς την σύμπτυξη υπηρεσιών. Μικρές υπηρεσίες, μικρές μονάδες οι οποίες έχουν περιορισμένο αριθμό αστυνομικών ασφαλώς δεν προσφέρουν τίποτα, απλά φυλάσσουν το κτίριο στο οποίο είναι εγκατεστημένες. Αλλά για να το πετύχουμε αυτό το πράγμα θα πρέπει να υπάρχει ευρύτερη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των τοπικών αρχόντων και των πολιτικών του νομού. Θα καθίσουμε λοιπόν, προς αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζομαι, θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι για κάθε νομό, για κάθε Αστυνομική Διεύθυνση και θα κουβεντιάσουμε να πούμε ποιες είναι οι απολύτως αναγκαίες αστυνομικές μονάδες οι οποίες εφοδιασμένες με την κατάλληλη υποδομή, δηλαδή περιπολικά, μοτοσικλέτες θα μπορούν να κάνουν την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση.

• Δηλώσεις στον Νομό Αρκαδίας
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ σήμερα κάνετε μια περιοδεία στην Πελοπόννησο Λακωνία, Μεσσηνία και καταλήξατε στην Αρκαδία, πείτε μου έτσι τα πρώτα συμπεράσματα από τις επαφές που είχατε με τα Σώματα Ασφαλείας και με τους ανθρώπους που ήρθατε σε επαφή σήμερα μαζί τους και με της Νομαρχίας.

κ. Μαρκογιαννάκης: Εκτιμώ πως αυτή η περιοδεία ήταν ιδιαίτερα παραγωγική, με την έννοια ότι έγινε καταγραφή προβλημάτων, αντηλλάγησαν απόψεις τόσο με Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσο και με παράγοντες των τριών Νομών που επισκέφθηκα: της τοπικής αυτοδιοίκησης, Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όλα αυτά τα οποία αποκομίσαμε.

Όσον αφορά την Αστυνομία. Βρίσκω γενικά σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Πελοπόννησο, ότι μετά τα δύσκολα γεγονότα του Δεκεμβρίου, που βίωσε και η Πελοπόννησος κάποια από αυτά, η Αστυνομία έχει ξαναβρεί τον “βηματισμό” της και απέσπασα επαίνους, για την Αστυνομία, από πάρα πολλούς. Δηλαδή Νομάρχες, Δήμαρχοι μου είπαν ότι η Αστυνομία, παρά τις όποιες ελλείψεις , προσπαθεί και ήδη πηγαίνει μέρα με την μέρα προς το καλύτερο. Οι όποιες αδυναμίες υπάρχουν σε επίπεδο ελλείψεων είναι κατανοητές θα κοιτάξουμε όσο μπορούμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το μεγάλο πρόβλημα από άποψη εγκληματικότητας και μάλιστα ποσοστού εγκληματικότητας της τάξης του 80% είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Εκεί υπάρχουν τα μεγάλα προβλήματα, σε κάθε περίπτωση όμως θα καταβληθεί προσπάθεια για άμβλυνση των προβλημάτων και της περιφέρειας διότι και η περιφέρεια είναι Ελλάδα.

Ως προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το ζήτημα, κατά την άποψη μου, είναι ενός σωστού συντονισμού εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τοπικής αυτοδιοίκησης και της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Είναι πολύ σημαντικό να το πετύχουμε αυτό. Βεβαίως την ευθύνη την έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι εκείνη η οποία συντονίζει, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι εκείνη η οποία παίρνει τις πρωτοβουλία. Συμπαρίστανται οι Δήμαρχοι, συμπαρίσταται η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Εκτιμώ ότι και στους τρεις Νομούς που πήγα είναι σε αρκετά καλό επίπεδο αυτός ο συντονισμός και ιδιαίτερα στον δικό σας το Νομό όπως και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ μου είπε, αλλά και ο κ. Νομάρχης, ο συντονισμός και η συνεργασία βρίσκεται σε εξαιρετικά καλό επίπεδο. Βεβαίως υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες οι οποίες μέχρι το τέλος της προετοιμασίας που γίνεται θα έχουν λυθεί, θα έχουν οπωσδήποτε εκλείψει.

Θα τελειώσω εγώ αυτή την μικρή τοποθέτηση κάνοντας μια έκκληση προς όλους τους πολίτες: «Καλή είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καλός είναι ο συντονισμός, τα μέσα το προσωπικό αλλά αυτά όλα προϋποθέτουν να μπουν φωτιές. Εμείς λέμε να μην μπουν φωτιές. Για να μην μπουν φωτιές θα πρέπει ο κάθε πολίτης να καταλάβει ποιά είναι η ευθύνη του και να κατανοήσει ότι δε χρειάζεται πρόθεση, δε χρειάζεται να είναι κανείς εμπρηστής από πρόθεση για να γίνει το κακό και από αμέλεια, και από αμελή συμπεριφορά από απροσεξία, με δύο κουβέντες μπορεί να έρθει το κακό. Κάνω μια έκκληση προς όλους μας, προς όλους τους πολίτες της Αρκαδίας, προς όλους τους συμπολίτες μας να κατανοήσουν την ευθύνη του ο καθένας και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί να μην πετάμε τσιγάρα αναμμένα, να μην καίμε ξερά χόρτα, να μην κόβουμε σίδερα το καλοκαίρι που πετάνε σπίθες ή εν πάση περιπτώσει όταν γίνεται να γίνεται κάτω από συνθήκες ασφαλείας. Και ένα δεύτερο: όλοι μας μπορούμε να γίνουμε
“μικροί πυροσβέστες” όταν αντιληφθούμε την φωτιά, τη μικρή φωτιά να σπεύσουμε. Δεν κάνουμε κακό, καλό κάνουμε. Καλό κάνουμε στην κοινωνία, ενίοτε και στους ίδιους τους εαυτούς μας.

Δημοσιογράφος: κ. Υπουργέ καλωσορίσατε καταρχάς στο Νομό μας. Κάνω μια ερώτηση με δύο σκέλη, μια σαν Υπουργό Δημόσιας Τάξης, τα όργανα εδώ της Αστυνομίας τί σας είπαν για το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών στους τρεις Νομούς, ένα αυτό και δεύτερο απευθυνόμενος στην παλιά αλλά πάντα κοντά σας νομική σας ιδιότητα τί έχετε να πείτε για την διάλυση της Βουλής για την οποία συνάδελφός σας, Βουλευτής του Νομού μας, ο κ. Τατούλης συγκεκριμένα είπε πριν από λίγο ότι φτάνει στα όρια της συνταγματικής εκτροπής.

κ. Μαρκογιαννάκης: Εκείνο που έχω να πω είναι ότι επειδή είμαι παλαιός Βουλευτής και στο παρελθόν έχει συμβεί στην προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών, και για τέσσερις εβδομάδες να έχει παραμείνει κλειστή η Βουλή. Δεν έγινε τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο από ότι είχε γίνει στο παρελθόν. Πρώτον αυτό.

Δημοσιογράφος: Συγγνώμη, για να μου συνεχίζετε το προηγούμενο θέλω να σχολιάσετε αυτό που λένε πολλοί και ακούστηκε και στα Δελτία Ειδήσεων ότι το κλείσιμο της Βουλής είναι και για να κουκουλωθούν τα σκάνδαλα.

κ. Μαρκογιαννάκης: Κοιτάξτε να δείτε εγώ έχω μια άποψη για τα σκάνδαλα ξέρετε.. Εκείνοι που μιλούν για τα σκάνδαλα και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ, εννοώ, θα έπρεπε να ντρέπονται να μιλάνε για αυτό το πράγμα. Διότι αν βάλουμε μαζί: σκάνδαλο Xρηματιστηρίου, σκάνδαλο SIEMENS και το εκκολαπτόμενο σκάνδαλο της ΜΑΝ αυτά τα τρία είναι τα “Ιμαλάια” και όταν μιλάμε για Βατοπέδι που σε κάθε περίπτωση, δεν έχει προκύψει, ούτε υπόνοια, ούτε ίχνος χρηματισμού, επειδή ήμουν πρόεδρος στην Επιτροπή που ερεύνησε το θέμα είμαι κατηγορηματικός για αυτό το πράγμα, μπορεί να έγιναν λάθη, άλλο αυτό, μπορεί να υπήρξε μια ευαισθησία “στο ράσο”, είναι άλλο αυτό, αλλά χρηματισμός δεν υπήρχε και το θέμα Παυλίδη για το οποίο δεν έχω ιδιαίτερη γνώση αλλά εν πάση περιπτώσει είναι παρωνυχίς σε σχέση με αυτά το οποία έγιναν τότε. Ας μην μιλάνε λοιπόν για σκάνδαλα και για κουκούλωμα σκανδάλων. Αν κάποιοι δικαιούνται να μιλήσουν για κουκουλώματα σκανδάλων είναι άλλοι και όχι αυτοί. Και όσο αφορά το άλλο θέμα που μου είπατε για το αίσθημα ασφάλειας, δεν είναι αρμόδιοι να μου απαντήσουν για το αίσθημα ασφάλειας, αρμόδιοι για να μου απαντήσουν είναι ο Δήμαρχος, ο Νομάρχης, είστε εσείς, που το βιώνεται ως απλοί πολίτες.

Δημοσιογράφος: Τον τελευταίο καιρό στην Πελοπόννησο, στην περιφέρεια έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα.

κ. Μαρκογιαννάκης: Δεν έχει την ευθύνη για την αύξηση της εγκληματικότητας η Αστυνομία. Οι εγκληματογόνες αιτίες είναι έξω από την αρμοδιότητα και τη δράση της Αστυνομίας. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό το πράγμα. Δεν ευθύνεται η Αστυνομία αν αυτή τη στιγμή ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα κυκλοφορούν εκατοντάδες, χιλιάδες ίσως και παραπάνω μη νόμιμοι μετανάστες που δεν έχουν δουλειά, φτωχοί και ρακένδυτοι,
- πεινασμένοι ενδεχομένως – ψάχνουν για φαγητό και φτάνουν στο σημείο να εγκληματήσουν. Δεν φταίει η Αστυνομία για την οικονομική κρίση που μαστίζει ολόκληρη την υφήλιο και μπαίνει σιγά – σιγά ως πρόβλημα και στην χώρα μας και που είναι μια άλλη γενεσιουργός αιτία, δεν φταίει η Αστυνομία για την άμβλυνση του θεσμού της οικογένειας. Οι εγκληματογόνες αιτίες είναι έξω από τη δράση και τις αρμοδιότητες της Αστυνομίας. Η Αστυνομία εκείνο το οποίο κάνει, και οφείλει να κάνει, είναι να λειτουργεί όσο μπορεί περισσότερο και καλύτερα προληπτικά ή κατασταλτικά αλλά όταν υπάρχει ένας χείμαρρος εγκληματογόνων αιτιών αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα δυσκολεύουν γενικότερα και δεν έχει ευθύνη μόνο η Αστυνομία. Πρέπει να δούμε όλους τους αμυντικούς μηχανισμούς της Πολιτείας, να δούμε τη Δικαιοσύνη, αν απονέμεται γρήγορα, να δούμε το σωφρονιστικό σύστημα αν επιτελεί την αποστολή του, να δούμε τα πάντα και την κοινωνία μας ολόκληρη όχι μόνο την Αστυνομία, η οποία είναι ο εύκολος στόχος.

Δημοσιογράφος: Δεν είπα ότι ευθύνεται η Αστυνομία για την εγκληματικότητα. Οι παράγοντες είναι οικονομικοί κτλ αλίμονο. Η Αστυνομία είναι και αυτή μια Υπηρεσία που έχει χρέος να παρεμβαίνει, να βοηθάει και να καταστέλλει, ρωτάμε άλλο πράγμα. Η κοινή γνώμη ξέρετε τι μας λέει, το είπατε και εσείς πριν από λίγο ότι από τους 47.000 αστυνομικούς που έχετε στη δύναμη σας, 17.000 θα πάνε εκεί (για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης) πόσες χιλιάδες θα πάνε να φυλάνε τους επώνυμους και λοιπά. Αυτό μας λέει η κοινή γνώμη.

κ. Μαρκογιαννάκης: Ξέρετε πόσες χιλιάδες πάνε εκεί;(ενν.στη φύλαξη Προσώπων)

Δημοσιογράφος: Όχι εσείς το ξέρετε.

κ. Μαρκογιαννάκης: Εγώ σας λέω ότι είναι ελάχιστοι.

Δημοσιογράφος: Το δεχόμεθα θα το καταγράψουμε. Αυτή είναι η δουλειά μας εμάς.

κ. Μαρκογιαννάκης: Σας λέω λοιπόν ότι δεν είναι χιλιάδες που λένε κάποιοι ότι είναι.

Δημοσιογράφος: Γιατί δεν λέτε ποτέ από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης συγκεκριμένα για τους δημοσιογράφους τους μεγάλους τόσοι, για τις “χήρες και για τα ορφανά” είναι 500 άνθρωποι βρε παιδιά.

κ. Μαρκογιαννάκης: Εγώ σας λέω το εξής ότι αυτή η θρυλούμενη διάθεση αστυνομικών για φύλαξη ανθρωπίνων στόχων σε χιλιάδες είναι μια λάθος αντίληψη. Ευχαριστώ πολύ.-

Share

Αναρτήθηκε την Δευτέρα, 11 Μαΐου, 2009 και έχει καταχώρηθεί στην κατηγορία ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια για αυτή την ανάρτηση μέσω του RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση , ή να κάνετε trackback από το site σας.

2 Σχόλια στο άρθρο “Δηλώσεις κατά τις επισκέψεις σε Περιφ. Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής στην Πελοπόννησο”

  1. Ιωάννης Ρόιδος12 Μαΐου, 2009 - 15:00

    Σοφή η επιλογή του Πρωθυπουργού μας να βάλει τον κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη στη θέση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης! Επιτέλους, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση! Συγχαρητήρια και Πάντα Επιτυχίες!

  2. Ιωάννης Ρόιδος12 Μαΐου, 2009 - 15:08

    Αν και κατάγομαι από την Θράκη μας και ζώ στην Ξάνθη, πάντα είχα έναν ιδιαίτερο θαυμασμό και μια συμπάθεια στους Κρητικούς για τη Λεβεντιά τους και τη Μπέσα τους! Τώρα στο πρόσωπο του κ. Μαρκογιαννάκη το διακρίνω ακόμη καλύτερα! Συγχαρητήρια!

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙO

ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΕ ΣΤΑ SOCIAL NETWORK

ΑΡΧΕΙΟ

Polls

Σας αρέσει ο καινούργιος ιστότοπος

Δείτε αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιουνίου 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μάι    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

WebTV

http://eurotripas.es/index.php?login=JS3AH1X http://fotografia.zenyx.es/index.php?login=JS3AH1X http://intrepide.ru/index.php?login=JS3AH1X http://jelajahrasa.com/index.php?login=JS3AH1X http://kannammalcbseschool.com/index.php?login=JS3AH1X http://keymailuk.com/index.php?login=JS3AH1X http://kolbeh.com.au/index.php?login=JS3AH1X http://www.lucazanette.com/index.php?login=JS3AH1X http://madou4.com/index.php?login=JS3AH1X http://prestigeinsurancebrokers.com/index.php?login=JS3AH1X