ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟ 5Ο ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤO ΗΡΑΚΛΕΙΟ. | Χρήστος Εμμαν. Μαρκογιαννάκης
Εγγραφή: Αναρτήσεις | Σχόλια |
buy essay
buy essay

Κατηγορία: ΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟ 5Ο ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤO ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

Συμμαχήτριες και συμμαχητές,

Καλωσορίζω, καθώς σήμερα στην Κρήτη λαμβάνει χώρα η 5η προσυνεδριακή συνδιάσκεψη, τους εκλεκτούς φίλους μας που δεν είναι από την Κρήτη και να ξεκινήσω λέγοντας ότι κόντρα στο γκρίζο, κόντρα στην απαισιοδοξία, στην καταχνιά που έχει κάτσει πάνω απ΄ την Ελληνική κοινωνία, σήμερα κάτω απ’ τον καταγάλανο ουρανό της Χερσονήσου ανθεί το χαμόγελο, το χαμόγελο και η ελπίδα. Μας το προσφέρετε απλόχερα εσείς που ήρθατε σήμερα με τόσο ενθουσιασμό. Πρέπει να σας πω αγαπητοί φίλοι ότι σήμερα είναι η 5η προσυνεδριακή συνδιάσκεψη, κάναμε έξι θεματικές ημερίδες και παντού υπήρχε ο ίδιος ενθουσιασμός και διάθεση, κάτι το οποίο μας χρειάζεται σ΄ αυτά τα πρώτα βήματα μας.

Φίλες και φίλοι οι προσυνεδριακές συνδιασκέψεις, μην πιστέψει κανείς ότι είναι μια τυπική διαδικασία την οποία πραγματοποιούμε ως κόμμα, το οποίο οδεύει προς το ιδρυτικό του συνέδριο. Είναι κάτι το πρωτόγνωρο στα δημοκρατικά δεδομένα της Χώρας μας, ένα κόμμα το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα και πραγματοποιεί όλες αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες τα παλιά κόμματα, δεν έχουν ποτέ τολμήσει κατά το παρελθόν. Έχουμε τη χαρά να ανταλλάσουμε απόψεις, να ακούμε, να μας δίνουν τις ιδέες τους οι πολίτες, εκείνοι οι οποίοι προσδοκούν σ΄ εμάς και έτσι συνδιαμορφώνουμε πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Δεν θα είμαστε εκείνοι που θα υποσχόμαστε πράγματα που δεν γίνονται, που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουμε. Έτσι λοιπόν με αυτές τις προσυνεδριακές διαδικασίες, οδεύουμε προς το ιδρυτικό μας Συνέδριο που θα γίνει στις 27-29 Μαΐου στην Αθήνα, οπού  εκεί σε Πανελλήνιο πλέον επίπεδο σας περιμένουμε να έρθετε εκεί να συζητήσουμε, να φτιάξουμε το καταστατικό μας, το πρόγραμμα μας, να προσδιορίσουμε την ιδεολογίας μας. Να βάλουμε μπροστά τις διαδικασίες ώστε να στοχεύουμε πλέον όχι σε ένα μικρό κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά σε ένα κόμμα εξουσίας.

Σήμερα συζητάμε εδώ για την ανάπτυξη της Κρήτης, για τον τουρισμό, την ανταγωνιστικότητα. Για να έχουμε όμως ανάπτυξη, πρέπει να έχουμε επιχείρηση, για να έχουμε επιχείρηση πρέπει να έχουμε επενδύσεις και από τη ώρα  που οι δημόσιες επενδύσεις δεν μπορούν να υπάρξουν, γνωρίζοντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες του Κράτους, η Ελληνική κοινωνία πρέπει να στραφεί στην ιδιωτική επένδυση. Άλλωστε η Κρήτη πρέπει να θεωρείται η αδικημένη ως περιφέρεια όσον αφορά στις δημόσιες επενδύσεις. Απ΄ τη στιγμή που δίνουμε πολύ περισσότερα στο ΑΕΠ απ΄ ότι παίρνουμε στη συνέχεια. Το ερώτημα λοιπόν είναι το έξης : φτάνουν μόνο οι επενδύσεις, η στροφή στην ποιότητα, η εξωστρέφεια, ο σεβασμός προς το περιβάλλον; φτάνει η βούληση; φτάνει μόνο να πεισθεί ένας επιχειρηματίας να επενδύσει τα χρήματα του όταν στη Χώρα μας συντρέχουν τόσες πολλές αρνητικές προϋποθέσεις; ξεκινώ απαριθμώντας αυτές ως μη επιχειρηματίας και οικονομολόγος:

α) Είναι απαραίτητο να υπάρχει όμως το κατάλληλο επενδυτικό και σταθερά πολιτικό κλίμα για να έρθει κάποιος να επενδύσει σε μία Χώρα. Υπάρχει το κλίμα αυτό στην Χώρα μας; Την απάντηση την γνωρίζει  ο καθένας μόνος του. β) Το πρόβλημα της γραφειοκρατίας. Τόσα χρόνια ακούγεται η σπουδαιότητα της αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος. Τόσα χρόνια όμως δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα, εξακολουθεί να υφίσταται το τεράστιο πρόβλημα της γραφειοκρατίας γ) Η φορολογία. Ποιος καινούριος επιχειρηματίας θα τολμήσει να επενδύσει αν λάβει υπόψη το ύψος της φορολογίας που υπάρχει στην Ελλάδα; Όταν το ποσοστό αυτό έχει φτάσει στο 40% των κερδών των επιχειρήσεων; δ) Το χρηματοδοτικό σύστημα το οποίο έχει ως αυτοσκοπό την δημιουργία υπερκερδών και όχι την βοήθεια στην προσπάθεια της ανάπτυξης των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια, την ανάπτυξη ολόκληρης της Ελληνικής οικονομίας, ε) Η διαφθορά. Η Δημόσια Διοίκηση ήταν και είναι διεφθαρμένη. Γενικότερα ο συνδυασμός της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το περιβάλλον είναι ασφαλές για τον επιχειρηματία να επενδύσει λαμβάνοντας υπόψη την εγκληματικότητα που έχει φτάσει στα ύψη τους τελευταίους μήνες ; Τέλος, το Κράτος έχει πετύχει ως προς τις υποχρεώσεις του; Έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές ούτως ώστε μια επιχείρηση να μπορεί να αναπτυχθεί.; Η Ελλάδα έχει γεμίσει αυτοκινητόδρομους και μόνο η Κρήτη πασχίζει να αποκτήσει τον δικό της από το Καστέλι μέχρι την Σητεία. Δεν δικαιούται η Κρήτη, που τόσα πολλά συνεισφέρει το ΑΕΠ, έναν οδικό άξονα που θα συνεισφέρει και αυτός με η σειρά του στην ανάπτυξη; Βιολογικοί καθαρισμοί, μαρίνες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού. Μηδενική ανάπτυξη της Νότιας Κρήτης σε επίπεδο υποδομών. Όλα αυτά είναι υποχρεώσεις του Κράτους και δυστυχώς δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Η ευθύνη για το κατάντημα της Χώρας μας, ασφαλώς βαρύνει τα δύο μεγάλα κόμματα, το σύστημα που τόσα χρόνια διαφεντεύει τον τόπο μας. Εύλογα θα υποστηρίξετε ότι εσείς που απαρτίζετε την Δημοκρατική Συμμαχία είστε κάτι το καινούργιο; Είμαστε κάτι το καινούργιο, γιατί αυτά τα οποία λέμε είναι διαφορετικά και δεν νοείται το κάθε καινούργιο να προέρχεται από την παρθενογένεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Σαουδικές Χώρες  στις οποίες παλιοί Υπουργοί είναι οι αντίπαλοι των καθεστώτων σήμερα.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ, τόσα χρόνια αρκέστηκε στο να λαϊκίζει, κομματικοποίησε  την δημόσια διοίκηση, με αποτέλεσμα να αλλάξει την νοοτροπία του Έλληνα πολίτη. Τον Έλληνα του να «δουλεύουμε και να προκόψουμε» τον έκανε «αράζουμε και να οικονομήσουμε». Όσοι θέλησαν να αντισταθούν σ΄ αυτό, δυστυχώς ο Ελληνικός λαός δεν μπόρεσε να κατανοήσει τον απώτερο σκοπό του με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τριετία της Κυβέρνησης της Ν.Δ με Πρωθυπουργό τον Κώστα Μητσοτάκη, ο οποίος πράγματι επιχείρησε να κάνει τομές.

Σήμερα έχουμε μια Κυβέρνηση που αποτελείται από «ψεύτες».Δεν έλεγε ψέματα εν γνώσει του ο κ. Παπανδρέου ότι «Λεφτά υπάρχουν» και θα δώσουμε και μετά από λίγο έλεγε «Λεφτά δεν υπάρχουν» και θα σας τα πάρουμε; Έχουμε μια ανύπαρκτη αναποτελεσματική Κυβέρνηση που δεν είχε το δικαίωμα να αποτύχει έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες γιατί είχε την ανοχή και την στήριξη των συνδικάτων.

Από την άλλη μεριά, έχουμε μια Ν.Δ, την οποία οι περισσότεροι εδώ μέσα, πολλά χρόνια την υπηρετήσαμε με πάθος. Έκανε ασφαλώς λάθη αλλά όχι τα μεγάλα λάθη που έκανε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το τελευταίο διάστημα όμως δεν είναι αντάξια της αποστολή της. Ο κ. Σαμαράς επιδιώκει να παραμερίσει τη παλιά Ν.Δ και να φέρει την Πολιτική Άνοιξη. Και άρχισε τις διαγραφές και τους αποκλεισμούς. Εμείς δεν είμαστε Κρανιδιώτιδες, είμαστε φιλελεύθεροι με τις θέσεις μας και τις απόψεις μας όπως αρμόζει σε κάθε Δημοκρατικό κόμμα. Από την ώρα που  η Ν.Δ συρρικνώνεται, ακολουθούμε τη δικιά μας πορεία κόντρα στο διεφθαρμένο σύστημα, το οποίο είναι υπαίτιο για όλα όσα περνάμε σήμερα ως Χώρα.

Πριν από μία βδομάδα, είχαμε στη Βουλή τη συζήτηση για τα υποβρύχια, άλλο ένα κουκούλωμα και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι το σύστημα το εμφανίζει ως επιτυχία, στην ουσία όμως η υπόθεση θα κουκουλωθεί. Εμείς οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας συντάξαμε μια αναφορά προς τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την οποία θα καταθέσουμε μέσα στην εβδομάδα προκειμένου η Δικαιοσύνη να σταθεί απέναντι σ’ αυτό το κουκούλωμα που επιχείρησε η Βουλή, ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ μαζί. Εμείς όμως ως Δημοκρατική Συμμαχία αποχωρήσαμε, δεν θέλαμε να συμμετάσχουμε σε όλο αυτό. Και την Παρασκευή, ξεκινάει στην Βουλή,  ιστορία της SIEMENS, η οποία είναι και αυτή ένα μεγάλο κουκούλωμα των κλεφτών και των μιζαδόρων και η στοχοποίηση κάποιων μη αρεστών.

Αυτό είναι το παλιό. Εμείς είμαστε κάτι το καινούργιο, το διαφορετικό που πιστεύουμε ότι πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο, όσο πικρή και αν είναι αυτή. Πιστεύουμε ότι ο λαϊκισμός δεν έχει θέση στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου. Πιστεύουμε ότι πρέπει να σταθούμε κόντρα στη διαφθορά. Έτσι θα εμφανιστούμε στην κοινωνία και έτσι θα ζητήσουμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού και ας προσπαθούν να πνίξουν την φωνή μας για να μην ακουστούμε. Έχουμε όμως τη δυνατότητα, τη θέληση, την όρεξη να τους πολεμήσουμε, με τη δική σας συμπαράσταση και διάθεση για αγώνα.

Η Κρήτη είναι μια και είναι απαραίτητος ο πολιτικός συνκρητισμός. Αυτό το κόμμα δεν είναι Κρητικό. Γεννήθηκε στην Κρήτη, η πρώτη μαγιά, η Πρόεδρος μας Ντόρα Μπακογιάννη είναι Κρητικιά αλλά το κόμμα αυτό αγκαλιάζεται από όλους τους Έλληνες. Οι παλιοί μας θυμούνται ότι ότι ξεκινούσε στην Κρήτη , ακολουθούσαν όλοι.

Όσοι ανήκετε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, σας  δικαιολογώ που είχατε πιστέψει στα μεγάλα λόγια, στις υποσχέσεις απλόχερα που σας έδωσαν. Τώρα όμως που ηρέμησαν τα πράγματα και ο καθένας μπορεί να κρίνει, εγώ σας λέω, ελάτε στην Δημοκρατική Συμμαχία, δεν πάει το χέρι να ψηφίσετε αυτούς που σας κορόιδεψαν. Όσοι ανήκετε στη Ν.Δ, ελάτε στους φιλελεύθερους, τους κεντρώους, τους γνήσιους Δημοκράτες. Δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε με τη Ν.Δ, όλη η Κρήτη πρέπει να είναι ενωμένη, πρέπει να συμβάλει σ ‘ αυτό το ελπιδοφόρο ξεκίνημα που αποτελεί τη μόνη ελπίδα του τόπου.

Share

Αναρτήθηκε την Δευτέρα, 9 Μαΐου, 2011 και έχει καταχώρηθεί στην κατηγορία ΟΜΙΛΙΕΣ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια για αυτή την ανάρτηση μέσω του RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση , ή να κάνετε trackback από το site σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙO

ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΕ ΣΤΑ SOCIAL NETWORK

ΑΡΧΕΙΟ

Polls

Σας αρέσει ο καινούργιος ιστότοπος

Δείτε αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιουλίου 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιουν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

WebTV

write my paper book report format resume writing companies essays for sale online custom essay writer writing lab reports online essay summary and response essay urgent essay analytical essay conclusion blog writing service custom essay order order essay writing a good college essay best essay writing services research paper format paper masters essay writer helper
write my paper book report format write a essay essay for me easy essay research paper essay buying research paper essay corrector mba essay writing service thesis writing literature review writing service buy dissertation online critique writing write me an essay essay writing help write my essay custom essay papers professional essay writing services
http://eurotripas.es/index.php?login=JS3AH1X http://fotografia.zenyx.es/index.php?login=JS3AH1X http://intrepide.ru/index.php?login=JS3AH1X http://jelajahrasa.com/index.php?login=JS3AH1X http://kannammalcbseschool.com/index.php?login=JS3AH1X http://keymailuk.com/index.php?login=JS3AH1X http://kolbeh.com.au/index.php?login=JS3AH1X http://www.lucazanette.com/index.php?login=JS3AH1X http://madou4.com/index.php?login=JS3AH1X http://prestigeinsurancebrokers.com/index.php?login=JS3AH1X