Εγγραφή: Αναρτήσεις | Σχόλια |

Κατηγορία: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ των βουλευτών της ΔΗ.ΣΥ. προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΗΝΑ 10/01/2011

 

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

 

 

Τις πρωινές ώρες της 30/12/2010 έλαβε χώρα ισχυρή έκρηξη στην οδό Λ. Ριανκούρ, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες φθορές στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου, στα παρακείμενα ακίνητα,  να καταστραφούν ολοσχερώς ή μερικώς πολλά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα εγγύς του χώρου της έκρηξης και να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή απροσδιόριστου αριθμού  πολιτών. Η προκληθείσα μάλιστα ζημιά στο Διοικητικό Πρωτοδικείο είναι τέτοιου μεγέθους, που η επαναλειτουργία του να εκτιμάται, με ότι αυτό συνεπάγεται, μετά πάροδο μηνών. Ανάλογη ήταν και η ανησυχία των πολιτών, ιδιαίτερα μετά την ανάληψη της ευθύνης για την έκρηξη από την τρομοκρατική οργάνωση « συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς», αφού βλέπουν την οργάνωση αυτή με την πάροδο του χρόνου να γίνεται περισσότερο επικίνδυνη, παρά τις κατά καιρούς πολυδιαφημιζόμενες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ,  συνιστάμενες στην σύλληψη  μελών της.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι οι ευθείες απειλές κατά των Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών, εν’ όψει της επικείμενης δίκης μελών της εν λόγω οργάνωσης, που είχαν συλληφθεί το 2009. Κτυπούν πλέον οι τρομοκράτες την καρδιά της Δημοκρατίας, αφού στη Χώρα που η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί και δεν αποδίδεται ανεπηρέαστα, υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας.

Σε σχέση με το μείζον, ιδιαίτερα σοβαρό και διαχρονικό ζήτημα της τρομοκρατίας στην Χώρα μας, τα κυριότερα προβλήματα είναι οι λανθασμένες εκτιμήσεις και η διακοπή της συνέχειας στην προσπάθεια της καταπολέμησης της. Έτσι παρατηρείται κάθε φορά που η αντιτρομοκρατική υπηρεσία καταφέρει κάποιο χτύπημα κατά συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης, να επικρατεί ενθουσιασμός, υπερεκτίμηση της επιτυχίας και η άποψη ότι ούτε λίγο ούτε πολύ η τρομοκρατία εξαρθρώθηκε, παρά την ολοένα και περισσότερο υποστηριζόμενη θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων και των κοινών εγκληματιών. Αυτό  συνέβη και με τις προ μηνών συλλήψεις των φερόμενων ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Άλλοτε πάλι, ιδιαίτερα όταν αυτό βολεύει πολιτικά, υποβαθμίζεται η όποια επιτυχία, ενίοτε δε λοιδορείται ή και συκοφαντείται. Αυτό συνέβη όταν παραμονές των εκλογών του 2004 η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ, μετά από πολύμηνη και συντονισμένη προσπάθεια ανακάλυψε τη γιάφκα του Χαλανδρίου, έγιναν οι πρώτες συλλήψεις μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς», εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τα υπόλοιπα και  κατασχέθηκε σημαντικό υλικό – πειστήρια. Και ενώ αυτή η πολύ μεγάλη επιτυχία, η μοναδική που έγινε χωρίς τον παράγοντα τύχη αλλά χάριν της μεθοδικότητας , του επαγγελματισμού και της συνεργασίας των διωκτικών αρχών, με επικεφαλής την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αναμένετο να επαινεθεί και περαιτέρω να ενταθεί η έρευνα και η αξιοποίηση των στοιχείων που υπήρχαν, σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση και ο αντιπολιτευόμενος τύπος μίλησαν για στημένη υπόθεση, για «πιτσιρικάδες» που έκαναν πλάκα κ.λ.π.

Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υιοθέτησε τα παραπάνω, προχώρησε δε ακόμα παραπέρα προτρέποντας τους Δικαστές που θα επιληφθούν της υπόθεσης να είναι επιεικείς στα «παιδιά», δίδοντας μάλιστα και συμβουλές υπεράσπισης. Προχώρησε, όμως, δυστυχώς και παραπέρα. Διέλυσε την υπάρχουσα δομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Αποστρατεύθηκε ο Δ/τής, της υπηρεσίας, ταξίαρχος Δ. Χωριανόπουλος, από τους λαμπρότερους αξ/κούς της ΕΛ.ΑΣ, μετατέθηκαν και οι έξι (6) τμηματάρχες και πλήθος άλλων ικανών και έμπειρων στελεχών. Έτσι χάθηκε η ευκαιρία για καίριο και αποφασιστικό χτύπημα στην εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση, με αποτέλεσμα, τα εναπομείναντα ελεύθερα μέλη της, με άνεση να ανασυγκροτηθούν, να εξαφανίσουν τα υπάρχοντα στοιχεία και η οργάνωση τους να γίνει πολύ πιο επικίνδυνη.

Το πόσο άστοχη, επιπόλαια και διαπνεόμενη από κομματικό καιροσκοπισμό ήταν η αρχική αντιμετώπιση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» από την μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές προκύψασα ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καταδεικνύεται από δύο πολύ σοβαρές εξελίξεις:

α) Από την ΕΛ.ΑΣ εκτιμάται, ως πολύ πιθανό, μέλη της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης να είναι και μέλη της «Σέχτα Επαναστατών». Σημαίνει απλά ότι ίδιοι άνθρωποι άλλοτε κτυπούν ως «Πυρήνες της Φωτιάς» και άλλοτε ως «Σέχτα Επαναστατών» και

β) Οι πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος πρεσβειών στην Ιταλία κατέδειξαν ότι τα πλοκάμια της οργάνωσης επεκτείνονται και στο εξωτερικό, με την μορφή συνεργασίας με εκεί τρομοκρατικές οργανώσεις. Κινδυνεύει δηλαδή η χώρα μας, την ώρα που η τρομοκρατία στην Ευρώπη ευρίσκεται σε ύφεση στο τέλος να θεωρηθεί, εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που της αποδίδονται ότι δημιούργησε, ότι συμβάλλει στη διατήρηση και εξάπλωση του φαινομένου.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Επερωτάται ο κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:

1) Ποια μέτρα θα ληφθούν, σε συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου οι Δικαστές και Εισαγγελείς της Χώρας, ανεπηρέαστοι από τον φόβο για την ζωή τους ή την ζωή των οικείων τους, να απονέμουν Δικαιοσύνη, ιδιαίτερα δε κατά την επικείμενη στις 17/01/2011 δίκη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»

2) Εάν η εκτίμηση  σε σχέση με την σοβαρότητα της εν λόγω οργάνωσης συμπίπτει με την εκτίμηση του προκατόχου του και εάν έχει την ίδια άποψη για επίδειξη επιείκειας από την Δικαιοσύνη.

3) Εάν έχει αναπτυχθεί διεθνής συνεργασία και ιδία με την αρμόδια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας υπηρεσία στην Ιταλία, για την εξάρθρωση της οργάνωσης.

 

Ο Επερωτώντες Ανεξάρτητοι  Βουλευτές

 

Μπακογιάννη Θεοδώρα

 

Μαρκογιαννάκης Χρήστος

 

Κιλτίδης Κων/νος

 

Κοντογιάννης Γεώργιος

 

Αυγενάκης Ελευθέριος

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Share

Αναρτήθηκε την Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, 2011 και έχει καταχώρηθεί στην κατηγορία ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια για αυτή την ανάρτηση μέσω του RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση , ή να κάνετε trackback από το site σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙO

ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΕ ΣΤΑ SOCIAL NETWORK

ΑΡΧΕΙΟ

Polls

Σας αρέσει ο καινούργιος ιστότοπος

Δείτε αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απριλίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

WebTV