Εγγραφή: Αναρτήσεις | Σχόλια |
buy essay
buy essay

Κατηγορία: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Αθήνα, 02/06/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: « Πρόβλημα με την δακοκτονία στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων »

Σε δραματική μείωση του εποχικού προσωπικού δακοκτονίας στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων, που φθάνει το 75% σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, προέβη το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η μείωση αυτή του προσλαμβανόμενου κατ΄ έτος προσωπικού είναι δεδομένο ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την μη ορθή εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας και την εντεύθεν ποσοτική και ποιοτική υποβάθμιση της παραγωγής του ελαιολάδου, σε μία περιοχή που τα τελευταία χρόνια το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί δραματικά.

Η ενέργεια όμως αυτή ενέχει και συμπεριφορά  ληστρικής κρατικής αναλγησίας, αφού για την δακοκτονία παρακρατείται από τους παραγωγούς το 2% του ελαιολάδου που παράγουν, κάτι που επιτρέπει αποτελεσματική δακοκτονία και όχι με εκπτώσεις, προκειμένου το κράτος να εξοικονομήσει λίγα χρήματα κλέβοντας τους αγρότες.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτάται ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: α) Ποιοι λόγοι επέβαλαν την ως άνω περικοπή εποχικού προσωπικού και β) αν προτίθεται να επανορθώσει την  σε βάρος των ελαιοπαραγωγών άστοχη αυτήν ενέργεια.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Share

Αναρτήθηκε την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, 2011 και έχει καταχώρηθεί στην κατηγορία ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια για αυτή την ανάρτηση μέσω του RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση , ή να κάνετε trackback από το site σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙO

ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΕ ΣΤΑ SOCIAL NETWORK

ΑΡΧΕΙΟ

Polls

Σας αρέσει ο καινούργιος ιστότοπος

Δείτε αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιουλίου 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιουν    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

WebTV