Εγγραφή: Αναρτήσεις | Σχόλια |

Κατηγορία: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ερώτηση για την εξαγορά παρακτίων ζωνών

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Εξαγορά, από ιδιοκτήτες όμορων ακινήτων, λωρίδων γης ευρισκομένων μεταξύ παλαιού και νέου αιγιαλού στην Κρήτη».

Σχεδόν σε όλες τις παραλίες της Κρήτης υφίστανται λωρίδες γης, που προέκυψαν από παλαιότερες και νεότερες οριοθετήσεις του αιγιαλού (παλαιός και νέος αιγιαλός) και οι οποίες ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, καλόπιστα οι ιδιοκτήτες ομόρων ακινήτων προ πολλού έχουν καταλάβει και χρησιμοποιούν εν όλω ή εν μέρει τις εν λόγω λωρίδες γης, με αποτέλεσμα να τους επιβάλλονται υπέρογκα (εξωπραγματικά) πρόστιμα, τα οποία, λόγω αδυναμίας, κατά κανόνα δεν καταβάλλονται.

Η υφισταμένη κατάσταση μόνο ταλαιπωρία στους πολίτες δημιουργεί, χωρίς το ελληνικό Δημόσιο εν τέλει να έχει το οιονδήποτε όφελος.

Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 60 (11/3/2014) έγγραφό της προς υμάς, ζητεί να διευκολυνθεί η εξαγορά των ως άνω περιγραφομένων ζωνών από ιδιοκτήτες όμορων ακινήτων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4377/29.

Οριστική και χρήσιμη λύση της εκκρεμότητας, που θα ήταν ωφέλιμη και για την εθνική οικονομία, εκτιμάται ότι θα ήταν η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, με την οποία θα θεσμοθετείται η προαναφερθείσα διαδικασία εξαγοράς, ώστε και το Δημόσιο να εισπράξει το αντίτιμο, σε μια εποχή που οι δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας είναι αυξημένες, και η αναπτυξιακή προοπτική, ιδιαίτερα η τουριστική, του νησιού να ενισχυθεί.

 

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Οικονομικών, εάν προτίθεται να προωθήσει σχετική νομοθετική ρύθμιση προς διευθέτηση της ως άνω περιγραφομένης εκκρεμότητας.

 

Share

Αναρτήθηκε την Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2014 και έχει καταχώρηθεί στην κατηγορία ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια για αυτή την ανάρτηση μέσω του RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση , ή να κάνετε trackback από το site σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙO

ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΕ ΣΤΑ SOCIAL NETWORK

ΑΡΧΕΙΟ

Polls

Σας αρέσει ο καινούργιος ιστότοπος

Δείτε αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μαρτίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

WebTV