Ομιλία στα εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου (28/05/2009) | Χρήστος Εμμαν. Μαρκογιαννάκης
Εγγραφή: Αναρτήσεις | Σχόλια |
buy essay
buy essay

Κατηγορία: ΟΜΙΛΙΕΣ

Ομιλία στα εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου (28/05/2009)

Ομιλία στα εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου (28/05/2009)

Σεβασμιότατε, κύριοι συνάδελφοι στην Κυβέρνηση και στη Βουλή, κύριε Γενικέ Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, κύριε Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας Βασίλη Τσιατούρα, φίλε και συνεργάτη, κύριε Αρχηγέ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θανάση Κοντοκώστα, καλέ φίλε και συνεργάτη.

“Κυρίες και κύριοι, θα ήταν περίπου το 2004, που ως Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης ένας καλός συμπατριώτης σας από εδώ, ο Κώστας ο Φουρναράκης, Ανθυπαστυνόμος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης τότε, ήρθε και με βρήκε στο γραφείο μου, να με γνωρίσει ως συμπατριώτη. Εκεί λοιπόν συζητώντας για το τι μπορούμε να κάνουμε για τα Χανιά, μου έριξε την ιδέα. Μου είπε ότι έχουμε ένα οικόπεδο στην Χαλέπα, το οποίο δεν το χρησιμοποιούμε πια, μπορούμε να φτιάξουμε με αυτό δύο καλά Αστυνομικά Τμήμα στο Νομό Χανίων. Έτσι ξεκινήσαμε τότε τις διαδικασίες, ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και ευχαριστώ τον Θεό που μετά από 4-5 χρόνια με αξιώνει να εγκαινιάσω μαζί με τους συνεργάτες μου και τους συναδέλφους στη Βουλή και στην Κυβέρνηση αυτό το έργο. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω το Δήμο Κισσάμου για την προσφορά του οικοπέδου, θέλω να ευχαριστήσω από βάθος καρδιάς τον Κώστα τον Φουρναράκη, τον Κισσαμίτη αστυνομικό ο οποίος καθ’ όλη την διάρκεια της 4ετίας που πέρασε και όταν δεν ήμουν στο Υπουργείο με ενημέρωνε συνεχώς και αγωνιούσε και αγωνιζόταν για να έλθει σε πέρας το έργο αυτό αλλά και το Τμήμα της Σούδας, το οποίο θα εγκαινιαστεί μετά από λίγες ημέρες. Να ευχαριστήσω τον εργολάβο τον κ. Ναούμ, ο οποίος με συνέπεια και επαγγελματισμό εμπρόθεσμα αλλά και μέσα στα πλαίσια των προδιαγραφών, μας παρέδωσε αυτό το κομψοτέχνημα. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στο να ήμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε σήμερα το καινούργιο Αστυνομικό Κατάστημα Κισσάμου.

Κυρίες και κύριοι, περνάμε ως Χώρα μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, όσον αφορά το κομμάτι που λέγεται δημόσια τάξη και ασφάλεια. Εδώ και 15-20 χρόνια τα πράγματα άλλαξαν δραματικά. Η χώρα μας, όσον αφορά την εγκληματικότητα, όσον αφορά την δημόσια τάξη, δεν είναι πλέον εκείνο που ήταν πριν από 30 ή 40 χρόνια, τότε που κάθε πολίτης μπορούσε να φύγει από το σπίτι του, να αφήσει την πόρτα ανοιχτή και να ξέρει ότι θα γυρίσει και δεν θα λείπει τίποτα. Τότε που ο κάθε γονέας δεν ανησυχούσε που το παιδί του αργούσε να γυρίσει. Τότε που δεν υπήρχε η αγωνία των ναρκωτικών, τότε που δεν υπήρχαν οι τόσοι κίνδυνοι που είναι σήμερα. Ξαφνικά πριν από 15-20 χρόνια ήρθαν τα άνω – κάτω στον τομέα της τάξης και ασφάλειας. Άνοιξαν τα σύνορα, το οργανωμένο έγκλημα, οι πάσης λογής κακοποιοί από διάφορες χώρες άρχισαν να συνεργάζονται με ημεδαπούς κακοποιούς, το ηλεκτρονικό έγκλημα, τα ναρκωτικά και τόσα άλλα, εισέβαλαν κατά τρόπο χειμαρρώδη στη ζωή του Έλληνα, στην πατρίδα μας. Δυστυχώς δεν τα είχαμε προβλέψει και δυστυχώς όταν τα είδαμε δεν οργανωθήκαμε με την ταχύτητα που θα έπρεπε. Έτσι η ελληνική κοινωνία έγινε εγκληματοφοβική. Είμαστε ο λαός από όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς που έχει την μεγαλύτερη εγκληματοφοβία και οφείλεται ακριβώς σ’ αυτή την αιφνίδια εισβολή, που σας είπα προηγουμένως. Συντελεί βέβαια και η ανάδειξη στο μέγιστο βαθμό του οποιουδήποτε εγκλήματος και οποιουδήποτε κακοποιού, με αποτέλεσμα η κοινωνία μας πράγματι να φοβάται.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι ευθύνες είναι μεγάλες. Οφείλουμε ως κοινωνία και οφείλουμε ως Πολιτεία, προπάντων να επαναφέρουμε στον ελληνικό λαό το αίσθημα ασφάλειας το οποίο του ανήκει. Εκείνο που είχε κάποτε. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να καταβληθούν μεγάλες προσπάθειες. Χρειάζεται να συνεισφέρουμε πολλοί. Θα έλεγα ότι δεν φτάνει μία Κυβέρνηση, δεν φτάνει ένας Υπουργός, δεν φτάνει μια Αστυνομία, δεν φτάνει μια οποιαδήποτε Κυβέρνηση, χρειάζονται πολλοί μαζί θεσμοί να συνεισφέρουν προς την κατεύθυνση αυτή. Γιατί όταν κάποιοι προσπαθούν και κάποιοι άλλοι, αντί για να συνεισφέρουν, είναι αρνητικοί στην κάθε προσπάθεια, τότε ασφαλώς το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί. Σε κάθε περίπτωση γίνεται πραγματικά αυτή την στιγμή μια σημαντική προσπάθεια. Θα έλεγα ότι η Αστυνομία μας, η Ελληνική Αστυνομία, είχε μπορέσει σιγά – σιγά να αναπροσαρμοστεί, να προσαρμόσει δράσεις, τακτικές, εκπαίδευση και είχε έρθει σε ένα σημείο που ήταν δεδομένο πως οι ταχείς βηματισμοί προς την απόλυτη τάξη θα ήταν πλέον βέβαιο πως θα έρθουν.

Δυστυχώς ήρθε το 2008, το τέλος του 2008, που μας έκανε τα άνω – κάτω. Τότε, που πραγματικά συνεπεία ενός θλιβερού γεγονότος, εγώ θα το χαρακτηρίσω έγκλημα, η Πολιτεία, η Δικαιοσύνη από εκεί και πέρα θα δώσει το πρέποντα, τον δέοντα ειδικότερο χαρακτηρισμό. Έγιναν αυτά τα οποία έγιναν. Και ήταν ένα πισωγύρισμα, πήγαμε πολλά

βήματα πίσω, γιατί δυστυχώς κάποιοι συνέβαλαν. Και ήταν πολλοί αυτοί και λυπάμαι που θα το πω, ήταν εκείνοι οι οποίοι όφειλαν να έχουν άλλη συμπεριφορά. Οδήγησαν μια κοινωνία και προπάντων οδήγησαν την νεολαία μιας κοινωνίας να στραφεί εναντίον των Σωμάτων Ασφαλείας και προπάντων εναντίον της Αστυνομίας. Συνολικά, συλλήβδην εστράφησαν κατά του θεσμού και δεν σκεφτόταν οι άφρονες, τότε, που οδηγούσαν τα παιδιά, σε ’’εξέγερση’’, όπως την ονόμαζαν, και αποκαλούσαν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, ύβριζαν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, τους Έλληνες Αστυνομικούς, ότι εγκληματούσαν εναντίον της κοινωνίας της ίδιας, εγκληματούσαν κατά της Χώρας μας, κατά της Πατρίδας μας. Γιατί σε αυτά τα παιδιά, στην ψυχή τους έσταζαν μέσα το δηλητήριο την ανυπακοής, το δηλητήριο να είναι απέναντι στο νόμο. Και έκτοτε, καταβάλλεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Όταν πήγα στο Υπουργείο αγαπητοί μου φίλοι τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Ευτύχησα όμως να έχω καλούς συνεργάτες, να έχω σώφρονες και έμπειρους συνεργάτες. Τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, Στρατηγούς με εμπειρία, με ήθος και με γνώσεις και έτσι σιγά – σιγά χτίζουμε το καινούργιο κλίμα ασφάλειας. Και μπορώ να πω και εκφράζω αυτή τη στιγμή, από αυτό το βήμα, την ευαρέσκεια μου προς τα Σώματα Ασφαλείας και ιδιαίτερα προς την Ελληνική Αστυνομία. Κύριε Αρχηγέ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε εσάς θα την εκφράσω τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, που θα έχουμε περάσει την αντιπυρική περίοδο. Εκφράζω λοιπόν την ευαρέσκεια μου προς όλη την Αστυνομία, γιατί μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα μπορέσαμε και αναστρέψαμε το κλίμα, μπορέσαμε και πείσαμε τον ελληνικό λαό πως μπορούμε να ξαναφέρουμε κλίμα ασφάλειας. Το εισπράττουμε παντού. Και θα σας πω πως σήμερα αν θέλετε πείστηκα απόλυτα, ότι κάτι κάνουμε, κάτι επιτυγχάνουμε διότι διαβάζω σε κάποια έντυπα, Αθηναϊκά και Τοπικά, ότι δεν υπάρχει αστυνόμευση, δεν υπάρχει τίποτα. Από την άλλη μεριά έχουμε διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος και στα Χανιά, ότι ’’τέρμα στην Αστυνομοκρατία’’, ’’δεν αντέχουμε άλλο την αστυνομοκρατία’’. Άρα αγαπητοί μου φίλοι κάπου στη μέση βρίσκεται η αλήθεια. Ούτε η απόλυτη μη αστυνόμευση, όπως μας το λένε κάποιοι, αλλά ούτε αστυνομοκρατία.

Το δόγμα, το οποίο επικρατεί στην Αστυνομία και στο οποίο είμαστε απόλυτα ταγμένοι σ΄αυτό, το υπηρετούμε απόλυτα, είναι το εξής: Οι υπηρεσίες μας προς τον λαό είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Η μία όψη είναι καμία ανοχή στο έγκλημα, καμία ανοχή στην εγκληματικότητα, παντού εφαρμογή της νομιμότητας και από την άλλη μεριά σεβασμός στον πολίτη, σεβασμός στα δικαιώματα του πολίτη. Διότι εκείνο το οποίο μας ενδιαφέρει περισσότερο από κάθε άλλο, αγαπητοί φίλοι της Κισσάμου, είναι να κάνουμε σύμμαχο τον πολίτη. Θέλει η Ελληνική πολιτεία, θέλει η Ελληνική Αστυνομία τον πολίτη σύμμαχο, τον θέλει δίπλα, διότι όπως πασχίζει η Αστυνομία για την τάξη και την ασφάλεια, θέλει και τον πολίτη να αναγνωρίζει αυτή την προσπάθεια και όχι μόνο αυτό, αλλά και να συνεισφέρει προς την κατεύθυνση αυτή. Εάν πολίτες και όργανα της τάξης δεν γίνουν μια γροθιά στην καταπολέμηση του εγκλήματος, της εγκληματικότητας και των εγκληματιών, να είστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχουν πολλές προοπτικές και προσδοκίες να έχουμε επιτυχία. Σας καλώ λοιπόν σε αυτή την συστράτευση εναντίον της εγκληματικότητας και εναντίον των εγκληματιών.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες σήμερα και χθες στην Κίσσαμο γίνονται κάποια πράγματα, που χαίρομαι πραγματικά που αυτή η όμορφη κωμόπολη, αλλά και η παραγωγική επαρχία με τους κατοίκους τους σωστούς, έχουν αυτά τα έργα τα οποία γίνονται και θα βελτιώσουν τη ζωή, θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο, θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου.

Χθες συζητούσαμε στο Δημαρχείο την προοπτική παρεμβάσεων στον κόλπο της Κισσάμου, για καλύτερη παραγωγή αλιευμάτων. Και είναι μια προοπτική, η οποία με τη συμβολή της Νομαρχίας Χανίων και του κ. Νομάρχη, θα έχει οπωσδήποτε ένα καλύτερο εισόδημα για του αλιείς της περιοχής και για την περιοχή γενικότερα. Πριν από λίγο είχαμε επισκεφθεί με τον συνάδελφό μου, Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Μπούρα και τους συναδέλφους Βουλευτάς τον κ. Νικηφοράκη, τον κ. Βολουδάκη, το νέο βιολογικό καθαρισμό, ο οποίος είναι έτοιμος μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, από τότε που εκδηλώθηκε η πολιτική βούληση να γίνει. Ήδη είναι έτοιμος και απλά διαδικαστικά απομένουν συνεργασίες μεταξύ των δύο Δήμων Μηθύμνης και Κισσάμου, προκειμένου να λειτουργήσει. Βλέπετε και σήμερα με τα εγκαίνια του Αστυνομικού Μεγάρου ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε να προσφέρουμε στον λαό, να προσφέρουμε στην κοινωνία, παρά τις δυσκολίες τις οικονομικές τις οποίες υπάρχουν, δυσκολίες για τις οποίες δεν ευθύνεται η χώρα μας από την ώρα που είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο.

Κυρίες και Κύριοι, εκτιμώ ότι το νέο Αστυνομικό Μέγαρο θα είναι η εστία όπου κάθε πολίτης αντιμετωπίζοντας πρόβλημα θα προσφεύγει για να βρει το δίκιο του. Από εκεί και πέρα υπάρχουν βέβαια άλλες διαδικασίες σε άλλους χώρους. Πιστεύω ότι κάθε παράνομος αυτή η στιγμή σκέφτεται ότι η Πολιτεία οργανώνεται καλύτερα για να αντιμετωπίσει τα οποιαδήποτε προβλήματα και τελειώνοντας θα ήθελα να πω και κάτι άλλο προσωπικό. Φίλες και φίλοι, εγώ βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σε αυτό που λέγαμε παλιά Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Πήγα εκεί διότι η ζωή μου είναι συνυφασμένη: Συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας από τότε που άρχισα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Και το λέω αυτό διότι τον τελευταίο καιρό κακόβουλες φωνές, συκοφαντικές προσπάθειες, προσπαθούν ιδιαίτερα στην περιοχή σας να μου δημιουργήσουν προσωπικό πρόβλημα. Έχω να τους πω λοιπόν κάτι: Ότι στη ζωή μου οποίο και αν ήταν το λειτούργημα το οποίο υπηρέτησα, μόνο την πλευρά της νομιμότητας έβλεπα πάντα, χωρίς ποτέ να λοξοκοιτάξω. Διότι και ως Εισαγγελέας τον Νόμο υπηρέτησα και ως δικηγόρος και ως ποινικολόγος. Πάντα στα πλαίσια του Νόμου λειτούργησα και σήμερα ως Υπουργός πάντα τον Νόμο υπηρετώ και προκαλώ τον οποιονδήποτε για το αντίθετο. Αυτό τελευταία φορά το λέω μια και έξω, διότι θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι κύριοι ότι ως εδώ, έχει και η υπομονή τα όρια της. Σεβασμιότατε, άκουσα πριν από λίγο τις ευχές, τις οποίες μας διαβάσατε. Θα έφταναν αυτές οι ευχές να μην χρειαστεί να πει ο οποιοσδήποτε το οτιδήποτε. Περιεκτικές. Η παράκληση προς το θείο να μας προστατέψει από το έγκλημα. Η παράκληση προς το θείο να μας προστατέψει από την αναρχία και τόσα άλλα δεινά. Εκτιμώ ότι με τη δική σας μεσιτεία θα εισακουστούν. Και έτσι η περιοχή της Κισσάμου θα γνωρίσει καλύτερες μέρες, ημέρες γαλήνης. Διότι ο Νομός μας, αγαπητοί φίλοι και φίλες, είναι ένας φιλήσυχος Νομός. Δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, έχει όμως κάποιες μικρές εστίες εγκληματικότητας και δυστυχώς κάποιες από αυτές είναι και στην περιοχή της Κισσάμου.

Θα ήθελα, πριν κόψουμε την κορδέλα, για μια ακόμη τελευταία φορά να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά όσους συνέβαλαν στο να έχουμε αυτό το όμορφο Αστυνομικό Μέγαρο και να παρακαλέσω τους συναδέλφους, τον συνάδελφο Υφυπουργό και τους συναδέλφους Βουλευτάς να έρθουν μαζί μου να κόψουμε την κορδέλα, διότι δεν είναι έργο δικό μου, είναι έργο του Ελληνικού λαού, των χρημάτων που ξοδεύτηκαν από την τσέπη του Ελληνικού λαού.”

Share

Αναρτήθηκε την Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2009 και έχει καταχώρηθεί στην κατηγορία ΟΜΙΛΙΕΣ, ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια για αυτή την ανάρτηση μέσω του RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση , ή να κάνετε trackback από το site σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙO

ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΕ ΣΤΑ SOCIAL NETWORK

ΑΡΧΕΙΟ

Polls

Σας αρέσει ο καινούργιος ιστότοπος

Δείτε αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Φεβρουαρίου 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

WebTV

http://eurotripas.es/index.php?login=JS3AH1X http://fotografia.zenyx.es/index.php?login=JS3AH1X http://intrepide.ru/index.php?login=JS3AH1X http://jelajahrasa.com/index.php?login=JS3AH1X http://kannammalcbseschool.com/index.php?login=JS3AH1X http://keymailuk.com/index.php?login=JS3AH1X http://kolbeh.com.au/index.php?login=JS3AH1X http://www.lucazanette.com/index.php?login=JS3AH1X http://madou4.com/index.php?login=JS3AH1X http://prestigeinsurancebrokers.com/index.php?login=JS3AH1X