ΟΜΙΛΙΑ Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ | Χρήστος Εμμαν. Μαρκογιαννάκης
Εγγραφή: Αναρτήσεις | Σχόλια |
buy essay
buy essay

Κατηγορία: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΟΜΙΛΙΑ Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να μου επιτρέψετε, επειδή λόγω των ρυθμίσεων του Κανονισμού της Βουλής τις προηγούμενες μέρες δεν μπορούσα να πάρω το λόγο, να αναφερθώ δι’ ελαχίστων στα γεγονότα που είδαμε να εξελίσσονται πριν από δύο μέρες στην Πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους. Όπως κάθε φορά που έχουμε παρόμοια περιστατικά, άρχισαν να γίνονται κριτικές και οι περισπούδαστες αναλύσεις όπου στο τέλος καταλήγουμε σχεδόν πάντα στο ίδιο, δηλαδή «Φταίει η αστυνομία». Για όλα φταίει η αστυνομία. Ξεχνάμε ότι υπάρχουν αυτοί οι «μπαχαλάκηδες», όπως τους λέμε, οι αναρχικοί, ξεχνούμε ότι υπάρχουν αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα και ρίχνουμε όλες τις ευθύνες στην Αστυνομία.

Εγώ, κύριοι συνάδελφοι, δεν θέλω να δώσω συγχωροχάρτι σε κανέναν ούτε να πω ότι ενδεχομένως δεν γίνονται λάθη για τα οποία πρέπει να ασκείται κριτική και πρέπει ενδεχομένως να υπάρχουν τιμωρίες όταν υπάρχουν υπερβολές.

Αν, όμως, εγώ μπορούσα με δυο λόγια να ασκήσω κριτική γι’ αυτά που ακούγονται τις τελευταίες μέρες, θα χρησιμοποιούσα τις λέξεις άγνοια και υπερβολή ή υποκρισία καλύτερα. Θα έλεγα τη λέξη άγνοια γιατί προφανώς κάποιοι δεν γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι αστυνομικοί μας. Προφανώς δεν ξέρουν ότι στα ΜΑΤ υπηρετούν λιγότεροι από χίλιοι άνθρωποι, οι οποίοι κατά βάρδιες καλούνται να αντιμετωπίσουν τις ορδές που επιτίθενται.

Αγνοούν, μου φαίνεται, ότι αυτοί οι άνθρωποι στέκονται ώρες ολόκληρες στον ήλιο, τη βροχή ή το κρύο, υβριζόμενοι και προπηλακιζόμενοι. Αγνοούν ότι φέρουν πάνω τους φορτίο, εξαρτήσεις που τους κάνουν κατά είκοσι έως τριάντα κιλά βαρύτερους από αυτό που είναι και επίσης αγνοούν ότι το μόνο μέσο που τους έχει δώσει η πολιτεία, είτε για να αμυνθούν είτε για να αποτρέψουν καταστροφές, είναι τα χημικά και τα δακρυγόνα. Αυτά τους έχει δώσει η πολιτεία. Δεν τους επιτρέπει να κάνουν χρήση του όπλου και καλώς βεβαίως.

Είπε κάποτε ο κ. Χρυσοχοΐδης, όταν ανέλαβε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πριν από δύο χρόνια περίπου ότι θα καταργήσει τα χημικά και τα δακρυγόνα, αλλά δεν το έκανε, όπως ούτε και ο διάδοχός του…

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Απέδρασε από το Υπουργείο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Απέδρασε, όπως λέει ο κ. Παυλόπουλος. Εν πάση περιπτώσει, αν υπάρχει άλλο μέσο, να εφευρεθεί και να δοθεί στην Αστυνομία για να κάνει τη δουλειά της.

Έγινε, λέει, υπερβολική χρήση. Ακούστε το εξής, κύριοι συνάδελφοι. Από τους αστυνομικούς δεν μπορούμε να στερήσουμε την ανθρώπινη φύση. Όταν, λοιπόν, προπηλακίζονται, δέχονται επιθέσεις, δέρνονται κατ’ αυτό τον τρόπο, είναι υποχρεωμένοι να αμυνθούν και την ώρα της μάχης, την ώρα της έντασης δεν μπορείς να αποκλείσεις ενδεχομένως την υπερβολή. Είναι σαν να λέμε στο στρατιώτη να μετράει τις σφαίρες που ρίχνει την ώρα της μάχης. Αυτό δεν γίνεται ποτέ. Και τα λέω αυτά για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Η μεγάλη υποκρισία ξέρετε πού βρίσκεται; Εδώ μέσα. Εδώ είναι η υποκρισία. Διότι γνωρίζουμε το πρόβλημα, αγαπητοί συνάδελφοι, το οποίο είναι πολιτικό πρόβλημα. Αν όλες οι πτέρυγες της Βουλής θελήσουν κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αναρχικών, των ζημιών, των καταστροφών και όλων αυτών που γίνονται, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα έχει λυθεί το πρόβλημα, αρκεί να υπάρχει ομοθυμία, αρκεί όλες οι πτέρυγες να το θελήσουν.

Κάποιοι βολεύονται από το μπάχαλο. Κάποιοι οχυρώνονται πίσω από περίεργες ιδεοληψίες. Κάποιοι είναι άτολμοι, όπως εμείς, η δική μας η παράταξη. Έτσι, δεν τολμούμε να πάρουμε τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα που θα λύσουν το πρόβλημα.

Επιχειρήσαμε με τον κ. Δένδια το 2009 να πάρουμε κάποια μέτρα και λοιδορηθήκαμε. Αν, αγαπητοί συνάδελφοι, θεσμοθετηθεί η κουκούλα ως ιδιώνυμο αδίκημα, ποινικό κακούργημα, αν επιβληθεί η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και το να δίνει ο καθένας υποχρεωτικά από την ηλικία των 14 ετών και πάνω γενετικό υλικό για DNA, αν έχουμε ποινές άνευ μετατροπής, αν έχουμε ταχύτατες διαδικασίες και προπάντων αν προστατεύεται ο μάρτυρας αστυνομικός που θα πάει στο δικαστήριο και δεν θα προπηλακίζεται από εκατοντάδες αναρχικούς και οι δικαστές δεν θα απειλούνται, ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, τότε το πρόβλημα λύθηκε.

Να στηρίξουμε όλοι μαζί την Αστυνομία, διότι είναι η Ελληνική Αστυνομία, είναι η Αστυνομία της Ελλάδος, είναι τα παιδιά του λαού. Δεν είναι Κολωνακιώτες, είναι παιδιά αγροτών, απλών εργαζομένων, παιδιά της συνοικίας.

Είχα την ανάγκη να πω αυτά τα πράγματα, διότι ακούστηκαν πολλά. Εγώ επαναλαμβάνω ότι δεν δίνω συγχωροχάρτι σε κανέναν. Μπορεί να έγιναν λάθη και μπορεί να γίνει έρευνα για να επιβληθούν ποινές. Όμως γενικά έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα.

Εγώ εάν μετά από έξι μήνες ή ένα χρόνο έρθουμε ξανά εδώ και συζητάμε το ίδιο πρόβλημα που θα έχει δημιουργηθεί και θα λέμε πάλι φταίει η Αστυνομία, φταίει η πολιτεία, φταίει ο Αρχηγός, φταίει ο Υπουργός, θα βγω και θα πω μόνο την εξής φράση: «Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί». Αυτό θα πω γιατί δεν θα έχουν κάνει απολύτως τίποτα.

Έρχομαι τώρα στην υπόθεση την οποία συζητάμε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πρώτα απ’ όλα θλίβομαι για την εικόνα του Κοινοβουλίου αυτή τη στιγμή και από το πρωί, αν θέλετε. Όλοι εμείς και οι απολειπόμενοι συνάδελφοί μας θα λειτουργήσουμε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ως δικαστικοί λειτουργοί, ως εισαγγελικοί λειτουργοί, και θα αποφασίσουμε αν θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον ενός πρώην συναδέλφου μας. Στο στάδιο αυτό λέμε ότι υπάρχουν ενδείξεις, αλλά θα έπρεπε όλοι μας να έχουμε μια έστω αμυδρή γνώση των στοιχείων της δικογραφίας. Όσοι συμμετείχαν στην Επιτροπή, καλώς. Όσοι διαβάσαμε το πόρισμα κάπως πήραμε μία μυρωδιά. Όσοι είμαστε από το πρωί εδώ μέσα κάπως καλύτερα έχουμε σχηματίσει μια πεποίθηση, μια εντύπωση. Οι υπόλοιποι τι θα κάνουν; Θα ψηφίσουν σύμφωνα με την κομματική γραμμή; Είναι πολύ μεγάλο λάθος!

Και εγώ, ερχόμενος τώρα στην ουσία, λέω ότι απ’ αυτά τα οποία άκουσα κι απ’ αυτά τα οποία έχω διαβάσει δημιουργείται σιγά σιγά μέσα μου η πεποίθηση ότι κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτή την ιστορία και ότι πιθανότατα έχουν τελεστεί κάποια ποινικά αδικήματα. Γι’ αυτό το λόγο και είμαι κατ’ αρχήν θετικός στο να προχωρήσουμε. Στη Δημοκρατική Συμμαχία το συζητήσαμε το θέμα, με τα έγγραφα τα οποία διαβάσαμε, και καταλήγουμε όλοι εκεί.

Όμως θα ήθελα εδώ να τονίσω το εξής πράγμα. Αυτό το οποίο κάνουμε αυτές τις μέρες –έχουμε ξεκινήσει στις 28 Απριλίου και συνεχίζουμε- είναι ένα απίστευτο καραγκιοζιλίκι. Θα πω αυτή τη βαριά λέξη. Στις 28 του Απρίλη φροντίσαμε να μην έχει δημοσιευθεί η τροποποίηση του νόμου «περί ευθύνης Υπουργών» που συνιστά το Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο εξ εισαγγελέων, οι οποίοι, εάν υπήρχαν, θα είχαν γνωμοδοτήσει να μην έχουμε προχωρήσει και να πάει η υπόθεση στην τακτική Δικαιοσύνη. Διότι ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά ότι έχει νομολογιακά καθιερωθεί πλέον το να υπάγεται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες πράξεις στην τακτική Δικαιοσύνη. Και η δωροδοκία σιγά σιγά δημιουργεί τέτοια νομολογία, αλλά εν πάση περιπτώσει ο χρόνος τέλεσής της σε κάθε περίπτωση δεν μας δίνει το δικαίωμα να μιλάμε σοβαρά ότι δεν έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, τι κάνουμε εμείς εδώ; Να σας πω τι κάνουμε; Δεν είχατε φέρει πριν από τις 28 Απριλίου να δημοσιευθεί ο νόμος ο σχετικός, αυτός που τροποποιεί το νόμο «περί ευθύνης Υπουργών» στο ΦΕΚ, γιατί το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο θα έλεγε αυτά που είπα προηγουμένως και δεν θα άφηνε να προχωρήσει όλη αυτή η διαδικασία. Γιατί; Γιατί θέλετε να δείξετε ότι κάτι κάνετε. Θέλετε να δείξετε ότι προσπαθείτε να φέρετε την κάθαρση σ’ αυτόν τον τόπο. Και θα έρθει το Τριμελές Συμβούλιο με το αρμόδιο Συμβούλιο εν συνεχεία, στο οποίο θα παραπεμφθεί η υπόθεση, και θα πει το εξής πράγμα: «Αναρμοδίως επιληφθήκατε. Με το άρθρο 171 του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας υπάρχει απόλυτη ακυρότητα, διότι κινήθηκε η ποινική δίωξη από αναρμόδιο». Διότι το άρθρο 171 παράγραφος 2 αυτό προβλέπει, ότι όταν κινηθεί η ποινική δίωξη από αναρμόδιο έχουμε απόλυτη ακυρότητα, που προβάλλεται μέχρι τον Άρειο Πάγο. Και θα χλευάζουν τη Βουλή όχι μόνον οι δικαστές αλλά κι εκείνοι που θα τα μάθουν και δικαίως κι όλοι αυτοί που είναι απέξω και διαμαρτύρονται. Δεν διαμαρτύρονται μόνο για το οικονομικό κατάντημα της χώρας αλλά και γι’ αυτά τα οποία κάνουμε εδώ μέσα, τα οποία είναι «φύλλο συκής», τάχατες για να προστατέψουμε την τιμή του πολιτικού κόσμου. Άλλα πρέπει να γίνουν για να την προστατεύσουμε.

Εν πάση περιπτώσει, εγώ προσωπικά θα ψηφίσω θετικά μόνο για έναν λόγο, διότι ξέρω πώς θα ερμηνευθεί από τους κακόβουλους η ενδεχόμενη αρνητική μου ψήφος, ενώ θα είναι καθαρά επιστημονικού περιεχομένου. Και αυτοαναιρούμαι αυτή τη στιγμή -πιστεύω ότι ξέρω πέντε αράδες νομικά- μόνο και μόνο φοβούμενος το λαϊκισμό και αυτά τα οποία θα γράψουν κάποιοι, ότι ο Μαρκογιαννάκης εψήφισε εναντίον της παραπομπής.

Τελειώνοντας, κύριε Πρόεδρε, θέλω να υποβάλω μία παράκληση. Υπάρχει σε εκκρεμότητα η υπόθεση της SIEMENS. Αυτή η υπόθεση έχει στοιχειώσει. Κύριε Υπουργέ, τον Ιανουάριο ήρθε το πόρισμα. Αφού κάλυψαν αυτούς που κάλυψαν στη διάρκεια των εργασιών, αφού «κουκούλωσαν» αυτά που «κουκούλωσαν», αφού  εξέθεσαν, αφού μας κρέμασαν στα μανταλάκια επί ένα χρόνο, από εκεί και πέρα, επειδή ξέρετε ότι δεν βγαίνει τίποτα, είστε σε αδιέξοδο. Ούτε ένα βήμα μπροστά, ούτε ένα βήμα πίσω. Μας έχετε μετέωρους. Και φοβούμαι ότι θα κάνετε το εξής πράγμα: Όταν θα πλησιάζει η ώρα των εκλογών, των πρόωρων ενδεχομένως εκλογών, θα μας στείλετε σ’ ένα δικαστήριο να μας έχετε υποδίκους για κάτι το οποίο ασφαλώς ξέρετε καλύτερα από μένα ότι δεν έχει συμβεί.

Για να εξηγούμαστε καλά και για να μην βγούμε δημόσια στα κεραμίδια, όπως λένε, θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ για το εξής. Από τον Ιανουάριο έχει κατατεθεί το πόρισμα. Το Μάιο συνεζητήθη. Το ταχύτερο δυνατόν θα κάνετε εκείνο το οποίο λέτε στο πόρισμα -τις βρισιές σας, το λίβελλο να τον επαναλάβετε- αυτοί οι οποίοι συμμετείχατε στην Επιτροπή από την Πλειοψηφία. Και να κάνετε το επόμενο βήμα, όπως προβλέπεται από το πόρισμα.

Ποιο είναι; Περαιτέρω έρευνα. Αυτό ελέχθη εδώ πέρα κατά τη συζήτηση του πορίσματος. Περαιτέρω έρευνα τι σημαίνει; Πρόταση για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής. Να το κουβεντιάσουμε εδώ, να γελάσει τότε και το παρδαλό κατσίκι με τα καμώματα σας, αλλά εν πάση περιπτώσει να προχωρήσουμε.

Και εκφράζω την εξής απορία: Καλά δεν υπάρχει ευαισθησία από την πλειοψηφία. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι, οι οποίοι συμμετείχατε στην Επιτροπή και που σας γελοιοποιούν εδώ όταν συμπεριφέρονται κατά αυτόν τον τρόπο, για ποιο λόγο δεν διαμαρτύρεστε; Και εντάξει η πλειοψηφία της Βουλής, η Κυβερνητική, δεν κάνει ένα βήμα μπροστά, τα υπόλοιπα κόμματα, τι κάνετε κύριοι; Για ποιο λόγο δεν διαμαρτύρεστε, για ποιον λόγο δεν σηκώνεστε, να πείτε: «Γιατί κουκουλώνεται αυτή η υπόθεση και δεν προχωράτε;»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε, παρακαλώντας γι’ αυτό: Δεν ανέχομαι να αιωρείται αυτή η ιστορία. Πρέπει κάποια στιγμή, κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης -είστε καινούργιος, το καταλαβαίνω- να τελειώσει αυτή η υπόθεση.

Σας ευχαριστώ  πολύ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Share

Αναρτήθηκε την Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2011 και έχει καταχώρηθεί στην κατηγορία ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΟΜΙΛΙΕΣ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια για αυτή την ανάρτηση μέσω του RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση , ή να κάνετε trackback από το site σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙO

ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΕ ΣΤΑ SOCIAL NETWORK

ΑΡΧΕΙΟ

Polls

Σας αρέσει ο καινούργιος ιστότοπος

Δείτε αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιουλίου 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιουν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

WebTV

write my paper book report format resume writing companies essays for sale online custom essay writer writing lab reports online essay summary and response essay urgent essay analytical essay conclusion blog writing service custom essay order order essay writing a good college essay best essay writing services research paper format paper masters essay writer helper
write my paper book report format write a essay essay for me easy essay research paper essay buying research paper essay corrector mba essay writing service thesis writing literature review writing service buy dissertation online critique writing write me an essay essay writing help write my essay custom essay papers professional essay writing services
http://eurotripas.es/index.php?login=JS3AH1X http://fotografia.zenyx.es/index.php?login=JS3AH1X http://intrepide.ru/index.php?login=JS3AH1X http://jelajahrasa.com/index.php?login=JS3AH1X http://kannammalcbseschool.com/index.php?login=JS3AH1X http://keymailuk.com/index.php?login=JS3AH1X http://kolbeh.com.au/index.php?login=JS3AH1X http://www.lucazanette.com/index.php?login=JS3AH1X http://madou4.com/index.php?login=JS3AH1X http://prestigeinsurancebrokers.com/index.php?login=JS3AH1X