ΟΜΙΛΙΑ Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ | Χρήστος Εμμαν. Μαρκογιαννάκης
Εγγραφή: Αναρτήσεις | Σχόλια |
buy essay
buy essay

Κατηγορία: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΟΜΙΛΙΑ Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κύριοι συνάδελφοι, κυρία Πρόεδρε, είναι δεδομένο ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητας είναι πάρα πολύ ψηλά στην ατζέντα της ελληνικής κοινωνίας.

Θα έλεγα ότι μετά την κρίση, την οποία περνάμε, η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια είναι εκείνες που περισσότερο από κάθε άλλο απασχολούν κάθε Έλληνα αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό και στόχος της επερώτησης, κύριε Υπουργέ, δεν είναι η κριτική. Στόχος είναι μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου να αναδειχθεί το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις και όλοι μαζί να κάνουμε προτάσεις, να αναζητήσουμε λύσεις, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμιά αμφιβολία ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο, μείζον το πρόβλημα της εγκληματικότητας και δεν είναι τωρινό. Εγώ θέλω να είμαι δίκαιος και πρέπει να πω ότι τουλάχιστον εδώ και μία δεκαπενταετία έχει παρατηρηθεί ότι είχαμε μια δραματική αλλαγή, ποιοτική και ποσοτική, επί τα χείρω, της εγκληματικής δράσης, του εγκλήματος γενικά. Όλες οι αιτίες, οι οποίες γεννούν το έγκλημα ή το αλλάζουν προς το χειρότερο, αυξήθηκαν ή έγιναν εντονότερες: Η οικονομική κρίση, η λαθρομετανάστευση, η άμβλυνση των θεσμών, οι νέες μορφές εγκληματικότητας, το ηλεκτρονικό έγκλημα, το οργανωμένο έγκλημα. Όλα αυτά τα είδαμε τα τελευταία χρόνια να είναι σε έξαρση και να δημιουργούν εντονότερο πρόβλημα εγκληματικότητας.

Το κακό είναι ότι βρέθηκαν ανέτοιμοι οι αμυντικοί μηχανισμοί της πολιτείας. Δεν είχε προβλέψει κανείς ότι θα έχουμε σε αυτή την έκταση αύξηση της εγκληματικότητας και ακόμα χειρότερο είναι ότι αντί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα μεθοδικά, πήραμε μέτρα ολόκληρη αυτή τη δεκαπενταετία σπασμωδικά, μέτρα που δεν αντιμετώπιζαν το κακό στη ρίζα του, αλλά που επιφανειακά προσπαθούσαν να κάνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ότι μπορούσαν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Το χειρότερο δε, από όλα είναι το εξής, ότι επί μακρόν και ευτυχώς που τώρα, τα τελευταία χρόνια δεν συμβαίνει, εκείνο το οποίο έκανε ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα ήταν ο έντονος κομματισμός στα Σώματα Ασφαλείας. Επαναλαμβάνω ότι δεν συμβαίνει ούτε τώρα, τουλάχιστον στην έκταση που συνέβαινε κάποτε, όπως δεν συνέβαινε και τα τελευταία χρόνια. Ήταν, όμως, μια μακρά περίοδος και δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένες κυβερνητικές περιόδους, όπου ο κομματισμός ήταν η καταστροφή ιδιαίτερα για τα Σώματα Ασφαλείας. Δεν είχε σημασία η γνώση, η εμπειρία, το ήθος, αλλά μόνο η κομματική σφραγίδα. Έτσι, είχαν αποστερηθεί τα σώματα ασφαλείας από ικανότατους αξιωματικούς και στελέχη γενικότερα και ήταν και αυτή μια από τις αιτίες που οδηγηθήκαμε εδώ που οδηγηθήκαμε.

Έτσι, λοιπόν, αγαπητοί συνάδελφοι, μπορούμε να πούμε ότι ήταν πολλές οι αιτίες που φούντωσε το έγκλημα, φούντωσε η εγκληματοφοβία. Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά στα πλαίσια του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα πλαίσια της επιείκειας προς τον κατηγορούμενο γενικότερα έγιναν νομοθετικές παρεμβάσεις, κυρίως από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και κυρίως τα τελευταία χρόνια, που μπορούμε να πούμε ότι δημιουργήσαμε, κύριε Υπουργέ, ένα εγκληματογόνο σύστημα. Όλα στο βωμό της επιείκειας για τον κατηγορούμενο. Όλα στο βωμό της υπηρεσίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ξεχάσαμε τον παθόντα, ξεχάσαμε την κοινωνία.

Προχθές μου έλεγε ένας διακεκριμένος Εισαγγελέας της χώρας μας ότι για να μπει κάποιος στη φυλακή χρειάζεται να κάνει αίτηση. Έχουμε φτάσει στο απίστευτο σημείο να μετατρέπονται ποινές μέχρι δέκα χρόνια. Όταν επιτρέπεται η μετατροπή της ποινής φυλάκισης που είναι μέχρι πέντε χρονιά, η οποία με τη συγχώνευση μπορεί να φτάσει τα δέκα χρόνια, αντιλαμβάνεστε ότι πλέον η υπόθεση γίνεται αστεία. Όταν για το κακούργημα η ποινή της κάθειρξης που πρέπει να εκτιθεί πραγματικά είναι το 1/3 και φτάνει απλά να μην έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά ο κρατούμενος για να τύχει εφαρμογής ο θεσμός της υφ’ όρων απόλυσης αντιλαμβάνεστε, αξιότιμε κύριε Υπουργέ, ότι δεν μιλάμε πλέον για σωφρονιστικό σύστημα.

Ασφαλώς συνέβαλε και το γεγονός ότι οι φυλακές στη χώρα μας είναι σε τέτοια κατάσταση που υπάρχει πράγματι πρόβλημα χωρητικότητας και κάθε τόσο κάθε Υπουργός για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, φέρνει μία διάταξη για να βγουν όσο γίνεται γρηγορότερα αυτοί που είναι μέσα. Έτσι έχουμε λοιπόν δημιουργήσει μία κατάσταση η οποία μαζί με όλα όσα προανέφερα έχουν οδηγήσει τα πράγματα εκεί που τα έχουν οδηγήσει.

Κύριε Υπουργέ, έχω στα χέρια μου τον πίνακα τον οποίο κατέβασα από το site της Ελληνικής Αστυνομίας και ο οποίος αναφέρεται στην εγκληματικότητα του πρώτου εξαμήνου του 2011. Μόνο θλίψη προκαλεί αυτός ο πίνακας διότι αν κάνουμε τη σύγκριση του 2011 με το 2005, το 2004 ή το 2000, θα δούμε ότι έχουμε μία απίστευτη έκρηξη, προπάντων στα εγκλήματα κατά της περιουσίας, δηλαδή στις κλοπές, στις διαρρήξεις, στις ληστείες και σε ό,τι άλλο έχει σχέση με την περιουσία.

Θα διαπιστώσει όμως κανείς και κάποια άλλα πράγματα. Μου έκανε εντύπωση ότι στον πίνακα αυτόν –και θα πρέπει να σας απασχολήσει αυτό- εκεί που πρέπει να γίνει η καταγγελία για να γίνει και καταχώρηση ώστε να ληφθεί υπ’ όψιν και στατιστικά, και να προσμετρηθεί στην εγκληματικότητα, έχουμε δραματική αύξηση. Παραδείγματος χάριν, κλοπές. Όταν πάει κάποιος στο σπίτι του και δει ότι έχει γίνει διάρρηξη, θα πάρει τουλάχιστον ένα τηλέφωνο και θα κάνει κάποια καταγγελία. Αυτό μετράει και βλέπουμε εδώ αύξηση. Εκεί που πρέπει αυτεπάγγελτα να δράσει η αστυνομία και να σχηματιστεί δικογραφία, κατά κανόνα κύριε Υπουργέ, έχουμε μείωση. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε σήμερα για μείωση των υποθέσεων των ναρκωτικών σ’ αυτή την έκταση ή για μείωση στη σεξουαλική εκμετάλλευση και τόσα άλλα όπου γίνεται κανονικά αυτεπάγγελτα ο σχηματισμός δικογραφίας. Δείτε το. Πέραν τούτου, βλέπουμε ότι έχουν αυξηθεί οι ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

Εκεί που η πολιτεία έκανε σωστά τη δουλειά της και πήρε τα σωστά μέτρα, βλέπουμε ότι έχουμε δραματική μείωση. Αναφέρομαι, αγαπητοί συνάδελφοι, στις ληστείες των τραπεζών μεταξύ των οποίων είναι και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Επί δικής μου παρουσίας στο Υπουργείο είχε υπογραφεί και είχε δημοσιευθεί μία απόφαση του Υπουργού που αφορούσε τη λήψη μέτρων από τις τράπεζες. Είχαν υπογραφεί στο παρελθόν αρκετές τέτοιες αποφάσεις. Δεν είχε εφαρμοστεί όμως καμία. Υπήρχε λοιπόν η πρόβλεψη αλλά και η πολιτική βούληση ότι υποκατάστημα που δεν έχει πάρει τα μέτρα που προβλέπει η απόφαση, δεν θα παίρνει πιστοποιητικό ασφάλειας. Το αποτέλεσμα στην Αττική ξέρετε ποιο είναι; Το ξέρετε προφανώς. Υπήρξε 80% μείωση των ληστειών τραπεζών. Σε όλη δε την επικράτεια κατά 62%. Γιατί λιγότερο στην επικράτεια; Γιατί είχαμε πει τότε να ξεκινήσουμε από τα μεγάλα αστικά κέντρα όπου έχουμε τις περισσότερες ληστείες και να προχωρήσουμε προς τα πέρα. Αυτό συμβαίνει όταν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και νυν Προστασίας του Πολίτη κάνει καλά τη δουλειά της. Διότι την εποχή εκείνη δεν είχαμε πάρει μόνο αυτή την πρωτοβουλία. Και οι ομάδες ΔΙΑΣ και οι ομάδες Δ και η ονομαστικοποίηση των κινητών τηλεφώνων και άλλα πολλά είχαν ρυθμιστεί με αποτέλεσμα να γίνει πράγματι μία σοβαρή προσπάθεια.

Θα πω μόνο το εξής. Σήμερα υπάρχουν ζητήματα τα οποία αν τα δούμε πολύ σοβαρά και όχι πολιτικάντικα, θα βοηθηθεί πολύ σημαντικά η αστυνομία στο να κάνει τη δουλειά της. Ποια είναι αυτά;

Οι κάμερες. Τελείωσε. Τώρα πια να μιλάμε και να λέμε  για ατομικά δικαιώματα και μην λειτουργούν οι κάμερες τις οποίες πληρώσαμε με τόσα λεφτά; Μιλάω για όσες έχουν απομείνει, γιατί ξέρετε πολύ καλύτερα από εμένα ότι οι περισσότερες έχουν καταστραφεί γιατί δεν λειτουργούν.

Βάση DNA. Να γίνει πραγματική βάση DNA και όχι αυτή η ρύθμιση που έγινε επί ημερών της Νέας Δημοκρατίας όπου άλλα θέλαμε να γίνουν και άλλα προέκυψαν στο τέλος.

Βάση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Τι πρόβλημα υπάρχει αν κάθε ένας που διαβιοί στην ελληνική επικράτεια ή θα έρθει στην Ελλάδα, με το που θα γίνει 14 ετών ή 15, δώσει δακτυλικά αποτυπώματα; Ξέρετε πόσες υποθέσεις παραμένουν ανεξιχνίαστες παρά το γεγονός ότι έχει βρεθεί γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα και όμως δεν υπάρχουν στοιχεία για να γίνει η σύγκριση; Εγώ δεν λέω ότι είναι ευχάριστο αυτό, αλλά είναι αναγκαίο. Διότι πολύ μεγαλύτερο κακό είναι να παραμένει ένας φονιάς ατιμώρητος από το να υποχρεωθεί κάποιος να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό. Δεν παθαίνει τίποτα. Απλά διευκολύνει την πατρίδα στο να μειώσει την εγκληματικότητα.

Κύριε Υπουργέ, έχω να πω και άλλα σημαντικά πράγματα. Τελειώνω με το εξής. Πριν από δύο μήνες είδαμε τις καταστροφές που έγιναν στην Πλατεία Συντάγματος, καταστροφές οι οποίες επαναλαμβάνονται κάθε τόσο, καταστροφές που δεν έχουν τέλος. Καταστηματάρχες καταστρέφονται, η εμπορική κίνηση του κέντρου της πόλης μειώνεται δραματικά και η χώρα μας ως τουριστικός προορισμός υφίσταται αυτή τη ζημία την οποία υφίσταται. Και όμως δεν πήραμε ακόμα μία νομοθετική πρωτοβουλία, σε ό,τι αφορά τις συγκεντρώσεις, τις πορείες. Να υπάρχουν κάποιοι κανόνες, να υπάρχουν υπεύθυνοι και να μην έχουμε αυτά τα φαινόμενα.

Η Δημοκρατική Συμμαχία εντός των προσεχών ημερών θα καταθέσει σχέδιο νόμου ούτως ώστε τουλάχιστον να κεντρίσει το ενδιαφέρον και των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων στην Αίθουσα. Να δούμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που επιτέλους θα πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί. .

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, απευθυνόμενος προς τον κύριο Υπουργό, θέλω να πω ότι εδώ ήρθαμε με όλη την καλή διάθεση να μην ασκήσουμε άγονη κριτική, να πούμε τις αλήθειες, να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας. Εσείς σήμερα είστε Υπουργός και εγώ πέρασα δύο φορές από το Υπουργείο. Έχουμε γνώση των πραγμάτων. Εσείς, όμως, ακολουθήσατε την πεπατημένη. Ήρθατε και διαστρεβλώσατε τα πράγματα. Δεν είπατε την αλήθεια, κύριε Υπουργέ, και θα σας το αποδείξω ευθύς αμέσως.

Πρώτα απ’ όλα, μας είπατε ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση του σήμερα με το παρελθόν, διότι στο παρελθόν η καταγραφή γινόταν με άλλον τρόπο, ενώ σήμερα έχουμε την online σύνδεση, από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει τίποτα. Μα, η σύγκριση που κάνουμε, κύριε Υπουργέ, δεν γίνεται με το απώτερο παρελθόν, γίνεται με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010, που τότε ίσχυε το ίδιο σύστημα.

Κάνοντας αυτή τη σύγκριση, λοιπόν, βλέπουμε εκρηκτικές αυξήσεις, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει. Σας θυμίζω τα εξής: Στις διαρρήξεις σε ΙΧ αυτοκίνητα έχουμε μείωση 6%, αλλά έχουμε αύξηση στις κλοπές ιερών ναών κατά 180%, των καταστημάτων κατά 24%, στις λοιπές κλοπές κατά 7,18%, των οικιών κατά 6%, σε συγκοινωνιακά μέσα κατά 22%, στις μικροκλοπές κατά 20%, στις κλοπές τροχοφόρων κατά 12,5%, των ΙΧ αυτοκινήτων κατά 59%. Αυτά τα στοιχεία δίνονται σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Ως εκ τούτου, μην προσπαθήσετε να εξωραΐσετε τα πράγματα, κάνοντας και σεις ανόμοιες συγκρίσεις.

Μετά, είστε και εσείς φαίνεται εραστής της φράσης «για πρώτη φορά». Τι για πρώτη φορά; Μας λέτε για πρώτη φορά ότι γίνονται εξορμήσεις. Πρώτη φορά γίνονται εξορμήσεις στο κέντρο της Αθήνας; Παλιά τις ονόμαζαν επιχειρήσεις-σκούπα. Κακόηχος και τις μετονομάσαμε εξόρμηση. Επί ημερών μου γινόταν δυο φορές την εβδομάδα. Δεκάδες, εκατοντάδες συλλήψεις, τα αδικήματα τα οποία διαπιστώνονταν, οι φυγόποινοι οι οποίοι συλλαμβανόντουσαν, οι παράνομοι, οι λαθρομετανάστες οι οποίοι συλλαμβανόντουσαν, οι εξακριβώσεις οι οποίες γινόντουσαν.

Δεν είναι επομένως για πρώτη φορά, αξιότιμε κύριε  Υπουργέ και κάνετε και το εξής άλλο λάθος. Να δικαιολογήσετε το μη σχηματισμό δικογραφιών για ναρκωτικά με την κρίση την οικονομική. Ότι καταναλώνονται τώρα λιγότερα ναρκωτικά. Όχι. Η κρίση φέρνει ανεργία, η κρίση προκαλεί άλλα συναισθήματα κατάπτωσης του ηθικού που όλα αυτά οδηγούν στα ναρκωτικά και μας είπατε ότι   τώρα έχει μπει η Ρουμανία και η Βουλγαρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ακολουθούν οι έμποροι άλλη οδό. Με συγχωρείτε, μήπως θυμάστε πότε μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Βουλγαρία και η Ρουμανία; Προ πολλών ετών, αγαπητέ κύριε  Υπουργέ. Επομένως, από το 2010, μέχρι το 2011, που έχουμε αυτή τη μείωση σχηματισμού δικογραφιών κάτι πρέπει να συμβαίνει.

Μας είπατε για τα συμβούλια πρόληψης εγκληματικότητας που είχε συστήσει ο συνάδελφός σας, ο κ. Χρυσοχοΐδης. Δεν ήταν ο τελευταίος Υπουργός ο κ. Χρυσοχοΐδης. Τελευταίος Υπουργός Δημόσιας Τάξης  επί Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ ήταν ο κ. Φλωρίδης, τον τελευταίο χρόνο. Τα είχε συστήσει προ πολλού και δεν τα είχε εφαρμόσει ούτε ο ίδιος. Δεν τα είχε συστήσει, νομοθετικά υπήρχαν. Στην πράξη ούτε επί ημερών του κ. Χρυσοχοΐδη, ούτε επί ημερών του κ. Φλωρίδη, ούτε φυσικά και επί ημερών της Νέας Δημοκρατίας και αμφισβητώ, αν και τώρα έχουν ενεργοποιηθεί.

Εκείνο το οποίο θέλω να  τονίσω, είναι το εξής: Κύριε  Υπουργέ, σημαντικό πρόβλημα. Το ηθικό του μέσου αστυνομικού σήμερα είναι πάρα πολύ πεσμένο. Στις αποδοχές του οικογενειάρχη αστυνομικού, του ανθρώπου ο οποίος είναι μέρα-νύχτα στο πεζοδρόμιο με κίνδυνο της ζωής του και που σήμερα δικαιούμαστε να μιλούμε και να πούμε για αναγνώριση του επικινδύνου, διότι πλέον έχουν αλλάξει οι συνθήκες συνταξιοδότησης, οπότε δεν συντρέχει λόγος για το πρόβλημα του παρελθόντος, μήπως συνταξιοδοτηθούν νέοι και υπάρχουν άλλα προβλήματα –αλλά δεν πάω εκεί- έγιναν οριζόντιες περικοπές.

Στον ολιγότερο αμειβόμενο Έλληνα δημόσιο υπάλληλο, διότι γι’ αυτόν δεν ίσχυε το ενιαίο μισθολόγιο του παρελθόντος, ούτε έγινε κάποια ρύθμιση σε συνέχεια σοβαρή αύξησης του μισθού του, έχουμε οριζόντιες περικοπές. Μείωση των επιδομάτων, κατάργηση των επιδομάτων, μη πληρωμή πενθημέρων, μη πληρωμή νυκτερινών, μη πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης. Πού πάει λοιπόν αυτή η δουλειά; Και μη μας λέτε τώρα για διαφορετικές ρυθμίσεις και ότι γίνονται καλύτεροι έλεγχοι –πώς μας τα είπατε προηγουμένως- όσον αφορά τα χρήματα που απαιτούνται για τα αυτοκίνητα. Και οι βενζίνες τί γίνονται; Ξέρετε πόσον καιρό έχουν να πληρωθούν αυτοί οι οποίοι εφοδιάζουν τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας και τα άλλα οχήματα με βενζίνη και αρχίζουν σιγά-σιγά και σταματούν να δίνουν βενζίνη στα αυτοκίνητα της Αστυνομίας; Είναι προφανές ότι τα κονδύλια είναι λιγότερα και αν είναι, μην ντρέπεστε να το πείτε. Δεν ευθύνεστε εσείς γι’ αυτό το πράγμα.

Τελειώνοντας, θέλω να πω το εξής. Είναι πάρα πολύ μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα η εκρηκτική αύξηση της εγκληματικότητας. Ακουμπάει κάθε Έλληνα. Από τον πιο υψηλά ιστάμενο έως τον πιο φτωχό. Διότι και η γιαγιά της οποίας θα πάρει την τσάντα την οποία κρατάει ο ναρκομανής στο δρόμο, για να βρει δύο ευρώ μέσα να τα χρησιμοποιήσει, πονάει πάρα πολύ με εκείνον που θα του πάρει χιλιάδες ευρώ.

Θα πρέπει, λοιπόν, να κάτσουμε να βάλουμε τα πράγματα κάτω και επειδή ακούω μονίμως από την Αριστερά αυτό  το συνεχώς επαναλαμβανόμενο «ατομικά δικαιώματα» και όλα αυτά, σας ρωτώ, σε ποια άλλη χώρα του κόσμου συμβαίνει αυτό το πράγμα να μην υπάρχει μια κάμερα στους δρόμους;

Εάν υπήρχαν κάμερες στη Σταδίου, όταν κάηκαν οι τρεις εργαζόμενοι μέσα στη MARFIN, θα είχαμε ή δεν θα είχαμε σήμερα τους ενόχους; Θα είχαμε ή δεν θα είχαμε τους δράστες; Είναι προτιμότερο, αγαπητοί κύριοι συνάδελφοι της Αριστεράς, να παραμείνουν τέτοια φρικιαστικά εγκλήματα ανεξιχνίαστα από το να μπει μια κάμερα για την οποία δεν έχει να φοβάται κανείς νόμιμος πολίτης και για ποιο λόγο να μη δίνουν δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας; Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα. Κάποιος να μας το εξηγήσει. Τι κακό θα πάθει ο οποιοσδήποτε δώσει δακτυλικά αποτυπώματα, ούτως ώστε, όταν συμβεί ένα έγκλημα και έχουμε αποτυπώματα στον τόπο του εγκλήματος να γίνεται διασταύρωση και να δούμε ποιος είναι ο κακοποιός.

Εμένα πριν από δύο μήνες μου διέλυσαν το γραφείο μου στα Χανιά. Μπήκαν κάποιοι μέσα έτσι για να κάνουν το κέφι τους, βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο δράστης. Και δεν ξέρουμε ποιος είναι ο δράστης, διότι στο αρχείο της Αστυνομίας δεν υπάρχουν τα αποτυπώματα του κάθε ενός που θα μπορούσε να γίνει σύγκριση.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Share

Αναρτήθηκε την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2011 και έχει καταχώρηθεί στην κατηγορία ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΟΜΙΛΙΕΣ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια για αυτή την ανάρτηση μέσω του RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση , ή να κάνετε trackback από το site σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙO

ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΕ ΣΤΑ SOCIAL NETWORK

ΑΡΧΕΙΟ

Polls

Σας αρέσει ο καινούργιος ιστότοπος

Δείτε αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιουλίου 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιουν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

WebTV

write my paper book report format resume writing companies essays for sale online custom essay writer writing lab reports online essay summary and response essay urgent essay analytical essay conclusion blog writing service custom essay order order essay writing a good college essay best essay writing services research paper format paper masters essay writer helper
write my paper book report format write a essay essay for me easy essay research paper essay buying research paper essay corrector mba essay writing service thesis writing literature review writing service buy dissertation online critique writing write me an essay essay writing help write my essay custom essay papers professional essay writing services
http://eurotripas.es/index.php?login=JS3AH1X http://fotografia.zenyx.es/index.php?login=JS3AH1X http://intrepide.ru/index.php?login=JS3AH1X http://jelajahrasa.com/index.php?login=JS3AH1X http://kannammalcbseschool.com/index.php?login=JS3AH1X http://keymailuk.com/index.php?login=JS3AH1X http://kolbeh.com.au/index.php?login=JS3AH1X http://www.lucazanette.com/index.php?login=JS3AH1X http://madou4.com/index.php?login=JS3AH1X http://prestigeinsurancebrokers.com/index.php?login=JS3AH1X