ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ | Χρήστος Εμμαν. Μαρκογιαννάκης
Εγγραφή: Αναρτήσεις | Σχόλια |
buy essay
buy essay

Κατηγορία: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πράγματι πέντε ανεξάρτητοι Βουλευτές έχουμε καταθέσει αυτήν την επερώτηση, εγώ όμως λέω ότι είμαστε πέντε Βουλευτές οι οποίοι ανήκουμε στο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας που ναι μεν κατά τον Κανονισμό της Βουλής μπορεί να μην αναγνωρίζεται ότι έχει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πλην όμως είναι μία πολιτική πραγματικότητα την οποία κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει.

Κύριε Υπουργέ, θα σας κάνω σήμερα μια έκπληξη. Εμείς ως Δημοκρατική Συμμαχία έχουμε αποφασίσει να κάνουμε αντιπολίτευση και κριτική όχι στείρα, αλλά εποικοδομητική, να αναγνωρίζουμε τα θετικά, να συγχαίρουμε, όταν υπάρχουν, και ασφαλώς να κάνουμε κριτική, όταν γίνονται λάθη ή όταν πρέπει να κάνουμε κάποιες υποδείξεις.

Σήμερα θα ξεκινήσω την τοποθέτησή μου με συγχαρητήρια, διότι η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τους κακοποιούς οι οποίοι πριν από τρεις μήνες δολοφόνησαν δύο αστυνομικούς, δύο νέα παιδιά. Αυτή η επιτυχία από τη μια μεριά ανυψώνει το ηθικό της Αστυνομίας, εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας, αλλά λειτουργεί και ως βάλσαμο στις καρδιές, στις ψυχές των συγγενών οι οποίοι έχασαν αυτά τα δύο παιδιά. Μεταφέρετε, λοιπόν, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας τα συγχαρητήρια μας γι’ αυτήν τη σημαντική επιτυχία, με την παρατήρηση ότι θα θέλαμε να δείξουν τον ίδιο ζήλο τα όργανα της Αστυνομίας, που πιστεύω ότι το κάνουν, αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμα να συλληφθούν οι δράστες των τεσσάρων υπαλλήλων της Marfin που ακριβώς πριν από ένα χρόνο δολοφονήθηκαν, όπως είναι γνωστό, κατά το χρόνο που έκαναν τη δουλειά τους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η επερώτηση την οποία συζητάμε σήμερα κατετέθη ακριβώς πριν από τέσσερις μήνες και αφορά βέβαια ένα  πολύ σημαντικό θέμα το οποίο τότε ήταν επίκαιρο. Στις 10 Ιανουαρίου του 2011 είχε κατατεθεί εξαιτίας και επ’ ευκαιρία της έκρηξης η οποία είχε γίνει έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο στους Αμπελοκήπους που είχε προκαλέσει ασφαλώς τεράστιες ζημιές και είχε θέσει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων. Τώρα έχει χάσει πλέον την επικαιρότητα, ίσως όμως αυτό να είναι και καλύτερο, διότι θα μας δώσει την ευκαιρία με περισσότερη ψυχραιμία να κάνουμε μια συζήτηση πάνω στο τεράστιο πρόβλημα της τρομοκρατίας, ένα πρόβλημα που απασχολεί ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ένα πρόβλημα διαχρονικό, ένα πρόβλημα που, παρά τις σημαντικές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας και δη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και με τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με υπηρεσίες άλλων χωρών ασφαλώς, εν τούτοις παραμένει. Παραμένει και είναι ζωντανό δυστυχώς και μας απασχολεί όλους μας.

Αυτήν την έκρηξη, όπως και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες, ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Έχει μεγάλη ιστορία αυτή η τρομοκρατική οργάνωση. Μας απασχολούσε όταν είχα και εγώ την ευθύνη του Υπουργείου. Πρέπει να πω ότι η εξάρθρωσή της δεν ολοκληρώθηκε, γιατί ακόμα είναι ζωντανή απ’ ότι φαίνεται και ακόμα απασχολεί την Αστυνομία. Ακόμα υπάρχει ο φόβος ότι είναι ενδεχόμενο κάποια στιγμή να ξαναχτυπήσει. Η πρώτη επαφή που είχε με αυτήν την οργάνωση η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν το Σεπτέμβριο του 2009 σε προεκλογική περίοδο, λίγες μέρες προ των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του 2009.

Το τονίζω αυτό, γιατί με είχε εντυπωσιάσει τότε πολύ αρνητικά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε μία πολύ μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και δη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ήταν αναμφισβήτητα μία επιτυχία. Και ξέρετε γιατί; Ήταν η πρώτη και η μόνη επιτυχία που δεν στηρίχθηκε σε τυχαίο γεγονός. Ήταν μια επιτυχία, η οποία στηρίχθηκε στην προσπάθεια, τις μεθόδους και τη μεθοδικότητα που ακολούθησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αντί, λοιπόν, να χειροκροτηθεί και να επαινεθεί αυτή η επιτυχία, θυμάμαι τότε τι ακούστηκε, μέχρι ότι ήταν μία σικέ ιστορία ενόψει εκλογών ή ακόμα ότι την είχαμε σαν στοκ και περιμέναμε να βγει στην προεκλογική περίοδο. Θυμάμαι ακόμα ότι ήταν τόσο ειρωνικά τα σχόλια της Αντιπολίτευσης, που ίσως δεν τα ξανακούσουμε.

Ακούστηκαν διάφορα για τα «πιτσιρίκια», ότι πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη με επιείκεια να τα μεταχειριστεί, όπως και υπήρξαν υποδείξεις από μέλος της Κυβέρνησης στη συνέχεια ότι πρέπει αυτά τα παιδιά να πάνε με τους γονείς τους στον ανακριτή για να φανεί ότι είναι παιδιά καλών οικογενειών, ώστε να μην υπάρξει αυστηρή μεταχείριση. Τελικά, αποδείχθηκε ότι κάθε άλλο πιτσιρίκια ήταν, ότι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι κακοποιοί και τρομοκράτες.

Εγώ είχα επιστήσει την προσοχή, στη διάρκεια της ολιγόλεπτης διαδικασίας παράδοσης, στον προκάτοχό σας, κύριε Υπουργέ και του είχα πει ότι είναι επικίνδυνοι κακοποιοί και πως δεν πρέπει να ακολουθήσει την πεπατημένη, την οποία χωρίς καμία εξαίρεση όλοι ακολουθούν, δηλαδή να χαλάει ο κάθε Υπουργός ό,τι είχε φτιάξει ο προηγούμενος.

Εγώ πιστεύω ότι η τότε Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ήταν εξαιρετική, με έναν προϊστάμενο-διευθυντή που δεν είχε προηγούμενο, τον ταξίαρχο Χωριανόπουλο, με πολύ καλές προοπτικές. Ήδη μου είχε προαναγγείλλει αυτή την εξάρθρωση που επακολούθησε και είχε μπει και ένα χρονοδιάγραμμα εξάρθρωσης των διαφόρων μικροομάδων που δρούσαν.

Ήταν σαν να είπα ακριβώς το αντίθετο! Μόλις πήγε ο κ. Χρυσοχοΐδης στο Υπουργείο, μέσα σε μία εβδομάδα δεν υπήρχε τίποτα. Έφυγε ο προϊστάμενος, όπως και έξι τμηματάρχες και αντικαταστάθηκε το μισό προσωπικό. Δεν γίνεται, όμως, έτσι δουλειά.

Πρέπει να αποδεχθούμε τη συνέχεια του κράτους. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι και ο προηγούμενος και από εμάς έκανε κάτι. Δεν μπορούμε να τα ξεθεμελιώνουμε όλα!

Θα σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έχει κάνει κακή εντύπωση. Όταν ήμουν στο Υπουργείο , έβγαλα μία απόφαση με την οποία πάρθηκαν κάποια μέτρα για τις τράπεζες, για να αποφεύγουμε δηλαδή τις ληστείες των τραπεζών.

Το μέτρο απεδείχθη σωτήριο. Οι ληστείες στις τράπεζες έχουν σχεδόν μηδενιστεί, κύριε Υπουργέ, και οφείλεται ακριβώς σ’ αυτή την απόφαση. Δεν βρέθηκε ένας να πει ότι αυτό ήταν σωστό μέτρο. Το ίδιο ισχύει για τις ομάδες ΔΕΛΤΑ, τις ομάδες ΔΙΑΣ, τις οποίες ξεκίνησα και συνέχισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πράγματι είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελληνική Αστυνομία όσον αφορά τις ομάδες κρούσης.

Αναφορικά με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», θέλω να σας πω ότι έχουμε να κάνουμε με μία ιδιαίτερα επικίνδυνη οργάνωση, που μέχρι τώρα έχει να επιδείξει εκρήξεις, φθορές, ανθρωποκτονίες και πολύ σοβαρές υποψίες στην Ελληνική Αστυνομία όχι ότι είναι συγκοινωνούντα δοχεία, αλλά ότι οι ίδιοι άνθρωποι εμφανίζονται πότε ως ΣΕΧΤΑ και πότε ως «Πυρήνες της φωτιάς» και πως έχει πλοκάμια και στο εξωτερικό, με χαρακτηριστική περίπτωση τις επιστολές που εστάλησαν σε διάφορες πρεσβείες.

Κινδυνεύουμε ως χώρα, ως Ελλάδα -εκτός από τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία μας λένε ότι δημιουργούμε στην Ευρώπη- να μας πουν ότι είμαστε και εκείνοι που συντηρούμε την τρομοκρατία, σε μία εποχή που η τρομοκρατία παγκοσμίως δέχεται χτυπήματα τα οποία ενδεχομένως να οδηγήσουν σε πλήρη εξάλειψή της.

Οι απειλές προς τους δικαστές! Σήμερα δικάζεται ακόμα η υπόθεση των «Πυρήνων της φωτιάς» και όμως απειλήθηκαν τότε, με την προκήρυξη.

(Στο σημείο αυτό χτυπάει προειδοποιητικά το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Θα τελειώσω σε δύο λεπτά, κύριε Πρόεδρε. Δώστε μου, δύο λεπτά, κύριε Πρόεδρε, δεν είμαστε και πολλοί ομιλητές. Εμείς άλλωστε είμαστε τέσσερις σήμερα, δεν είμαστε πέντε, οπότε…

Πάντα γίνονται τα ίδια λάθη. Προσέξτε τι κάνουμε. Τα ίδια λάθη πάντα γίνονται όταν έχουμε μία επιτυχία της Αστυνομίας σε σχέση με την τρομοκρατία. Στην αρχή έχουμε πανηγυρισμούς και θριαμβολογίες ότι εντάξει τελειώσαμε. Στη συνέχεια έχουμε ένα χαλάρωμα, διότι επακολουθεί πάντα την επιτυχία, το χαλάρωμα και στη συνέχεια, όπως είπαμε προηγουμένως, ότι έφτιαξε ο προηγούμενος το χαλάει ο επόμενος.

Επ’ ευκαιρία, κύριε Υπουργέ, θα επισημάνω δύο-τρία πραγματάκια τα οποία είναι εκτός τρομοκρατίας, αλλά νομίζω ότι πρέπει να τα κουβεντιάσουμε στη συνέχεια.

Πρώτον, είναι τρομερό αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα με την Αστυνομία, με την έλλειψη κονδυλίων. Ήμουν προχθές στα Χανιά, κύριε Υπουργέ, και ήρθαν και με επισκέφθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι μου είπαν ότι δεν έχουν χαρτί για φαξ, να στείλουν ένα φαξ. Δεν έχουν ένα αυτοκίνητο να κινηθούν. Οι μοτοσικλέτες σιγά-σιγά η μία μετά την άλλη μπαίνουν στο γκαράζ. Κάτι πρέπει να γίνει.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Καύσιμα!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Καύσιμα δεν υπάρχουν. Δεν δίνουν πλέον οι βενζινοπώλες καύσιμα.

Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν είστε εσείς ο υπαίτιος. Είναι ένα πρόβλημα γενικότερο και είναι και πρόβλημα του Υπουργού Οικονομικών.  Αλλά δεν μπορεί το κράτος να λειτουργήσει χωρίς Αστυνομία. Και πράγματι, και αυτές οι επιτυχίες οι οποίες τώρα γίνονται, αυτή η προσπάθεια που γίνεται, είναι πέρα από τις δυνατότητες της Αστυνομίας.

Δεύτερον. Μην κάνουμε την Αστυνομία σάκο του μποξ. Εγώ λυπόμουν τα ΜΑΤ, πέντε μήνες στην Κερατέα να λιθοβολούνται, να τους πετάνε βόμβες μολότοφ, να έχει την κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας και οι άνθρωποι με ένα μεροκάματο μέρα-νύχτα εκεί στην προσπάθεια επιβολής της έννομης τάξης. Και εν τέλει είχαμε την εξέλιξη -που ορθώς εσείς πράξατε- αλλά ήταν ένας κόλαφος, γενικά για το κράτος όπως εξελίχθηκε η υπόθεση.

(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε, σε μισό λεπτό.

Παραιτήσεις των «Ομάδων ΔΕΛΤΑ». Είναι πολύ σοβαρό. Διότι ξέρετε ότι εάν πλέον αρχίσει στην αστυνομία και μπαίνει ο διχασμός: «Εμείς είμαστε οι καλοί, εσείς είστε οι κακοί, εμείς προσφέρουμε περισσότερο, εσείς προσφέρετε λιγότερο», τότε δεν θα υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας.

Και θα ήθελα να επισημάνω τα εξής. Μην υποτιμάτε την προσφορά των Ειδικών Δρουρών σε σχέση με τους υπόλοιπους αστυνομικούς. Όλοι προσφέρουν το ίδιο. Και μάλιστα, θα έλεγα, ότι οι Ειδικοί Φρουροί εξαιτίας του ότι υπάρχει μία μακρά περίοδος δοκιμασίας, κάνουν ότι μπορούν για να προσφέρουν ή να δείχνουν ότι προσφέρουν κάτι περισσότερο, ούτως ώστε, να έρθει στο τέλος και η μονιμοποίησή τους ως αστυνομικών.

Τελειώνω λέγοντάς σας το εξής. Η Αστυνομία λειτουργεί καλά όταν έχει υλικοτεχνική υποδομή, όταν έχει εκπαίδευση, όταν έχει καλή διάρθρωση, όταν δεν έχουμε κομματισμό, όταν, όταν… πολλά από τα οποία τα έχουν πει εκατό χιλιάδες φορές εδώ μέσα. Δεν έπρεπε οι οριζόντιες περικοπές που έγιναν σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, σε όλους μας, να ισχύσουν και για την Αστυνομία. Εκεί που μας χρωστάγαν μας πήραν και το βόδι, κύριε Υπουργέ. Εδώ λέγαμε να τους δώσουμε το επίδομα επικινδυνότητας, να αναγνωρίσουμε ότι είναι επικίνδυνο το επάγγελμά τους. Και ερχόμαστε σε μία όντως δύσκολη οικονομική κατάσταση, στον αστυνομικό των 1000 ευρώ -δεν είναι των 700 και 800 ευρώ, πλέον με τα επιδόματα και αυτά- να του περικόπτουμε το δώρο, να του περικόπτουμε 200 ευρώ. Ε, πώς θα έχει ηθικό αυτός ο άνθρωπος να δουλέψει; Πρέπει να τον δούμε σαν άνθρωπο, ως οικογενειάρχη, διότι έτσι είναι και έτσι θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερο.

Πιστεύω ότι θα κάνουμε στη συνέχεια μία συζήτηση καλή. Βλέπετε με τόνους χαμηλούς και με εποικοδομητική διάθεση ανέπτυξα αυτή την επερώτηση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι, τελικά το ανεπίκαιρο της επερώτησης απέβη προς όφελος της συζήτησης διότι δόθηκε η ευκαιρία σήμερα, μπροστά στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, να γίνουν τοποθετήσεις από τα κόμματα και από την Κυβέρνηση κι έτσι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούμε να πούμε ότι είχαμε και μία ελαφρά δόση αποκαλυπτηρίων, αλλά σε κάθε περίπτωση είδαμε μία εμμονή σε θέσεις οι οποίες είναι διακηρυγμένες και οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις εντυπωσιάζουν.

Κύριε Υπουργέ, τελευταία η Κυβέρνηση επιμόνως ζητά τη συναίνεση. Κοιτάξτε: Δεν δικαιούστε να ζητάτε «λευκή» επιταγή και συναίνεση χωρίς προϋποθέσεις, διότι η αλήθεια είναι ότι έχετε εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Η αλήθεια είναι ότι του λέγατε «λεφτά υπάρχουν» και τώρα τον έχετε φέρει εδώ που τον έχετε φέρει. Είστε μία Κυβέρνηση αναποτελεσματική, μία Κυβέρνηση όπου ορισμένοι χαρακτηρίζονται «τζιτζιφιόγκοι» από άλλους και όπου υπάρχουν όλα αυτά τα οποία ακούμε τον τελευταίο καιρό. Θα ζητάτε συνεννόηση. Άλλο συναίνεση και άλλο συνεννόηση. Συνεννόηση σημαίνει ότι κάθονται οι πολιτικές δυνάμεις σ’ ένα τραπέζι, συζητάμε και, αν είναι δυνατόν και βρεθεί κοινός τόπος, καλώς. Όχι «λευκή» επιταγή συναίνεσης σε μία Κυβέρνηση η οποία «τα έχει κάνει θάλασσα», όπως αποδεικνύουν τα πράγματα.

Η Δημοκρατική Συμμαχία, επειδή είναι ένα υπεύθυνο κόμμα, διά της Προέδρου της διακηρύσσει ότι πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και θα πρέπει τα μεγάλα κόμματα ιδιαίτερα να καθίσουν να συζητήσουν προφανώς μαζί με τα μικρά. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Δεν βλέπουν την καταστροφή που ενδεχομένως έρχεται. Φαίνεται ότι δεν ξέρουν ότι όταν η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο, θα την πληρώσουν όλοι και προπάντων θα την πληρώσει όλος ο ελληνικός λαός. Γι’ αυτό λέμε, αν είναι δυνατό, να βρεθεί εθνική συνεννόηση, να βρεθεί κοινός τόπος στα βασικά ζητήματα.

Το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός μας είπαν πάλι για την ανυπακοή, μας είπαν πάλι για το «Δεν πληρώνω». Υπήρξε εδώ και μία έκφραση συμπάθειας ή παραπόνου από τον αγαπητό συνάδελφο του Συνασπισμού, μάλλον της Δημοκρατικής…

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: ΣΥΡΙΖΑ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Μας έχετε μπερδέψει τώρα τελευταία!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Χρόνια τώρα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: … γιατί έγινε –λέει- αυτή η επερώτηση κι έτσι υπήρξε μία έκφραση συμπάθειας προς τα καημένα τα παιδιά τα οποία εν πάση περιπτώσει τα ταλαιπωρούν καμιά φορά και αδίκως.

Ο δε ΛΑΟΣ ήλθε με μία απίστευτη αλαζονεία διά του Προέδρου του να μας μιλήσει χαρακτηρίζοντας τη Δημοκρατική Συμμαχία ως εσχάτη μειοψηφία. Αγαπητέ κύριε Καρατζαφέρη που απουσιάζετε, ορθότερο θα ήταν να πείτε «η πλέον υπεύθυνη μειοψηφία αυτή τη στιγμή», διότι είμαστε υπεύθυνοι και αλίμονο σ’ εκείνον ο οποίος τούτες τις ώρες επενδύει πολιτικά στην αντιπαράθεση, επενδύει πολιτικά στη στείρα αντιπολίτευση και στις οβιδιακές μεταμορφώσεις.

Θα του έλεγα καλό είναι να αφιππεύσει και να βλέπει τη σκιά του κόμματός του με μεσημβρινή ώρα και όχι πρωινή ώρα, διότι έτσι θα είναι αποτελεσματικότερος για το κόμμα του και χρησιμότερος για τον τόπο.

Έρχομαι τώρα να πω δυο κουβέντες για κάποια θέματα που θίξατε, κύριε Υπουργέ.

Για το Χωριανόπουλο μας είπατε ότι ήρθε η ώρα των κρίσεων και έφυγε. Θα μας πείτε γιατί έφυγε. Ήταν επιτυχημένος, είχε επιτύχει και όμως έφυγε.

Εγκληματικότητα: Αναμφισβήτητα υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα και μεγάλη εγκληματοφοβία. Θα πρέπει να παραδεχθούμε –και εδώ είναι το θέμα- ότι έχουμε συμβάλλει όλοι μας με συμπεριφορές τα τελευταία χρόνια και έχουμε δημιουργήσει ένα σύστημα, το οποίο από σύστημα προστασίας της ελληνικής κοινωνίας έχει γίνει εγκληματογόνο.

Με παρεμβάσεις νομοθετικές που έχουν να κάνουν με την επιείκεια στις ποινές, με τον τρόπο έκτισης των ποινών, με το σωφρονιστικό σύστημα και με πάρα πολλές άλλες παρεμβάσεις που δεν στοχεύουν συγκεκριμένα σε μια πολιτική που θα έχει ως στόχο τη γενική και την ειδική πρόληψη, έχουμε οδηγηθεί εδώ που έχουμε οδηγηθεί.

Είπατε ότι για τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας και τα άλλα μέσα γενικά, καθώς και για το ότι δεν υπάρχουν χρήματα στις αστυνομικές Μονάδες δεν είναι γιατί δεν δίνει το κράτος λεφτά. Τι είναι, κύριε Υπουργέ; Δέκα μέρες, ένας μήνας, δυο μήνες, τρεις μήνες, τέσσερις μήνες, πάει πέμπτος μήνας και δεν υπάρχει στις αστυνομικές Μονάδες ένα ευρώ να αγοράσουν χαρτί για το φαξ. Για όνομα του Θεού! Το ένα μετά το άλλο τα αυτοκίνητα σταματάνε, όπως σας είπα και στην πρωτολογία μου. Μπαίνουν στα γκαράζ, ακινητοποιούνται. Πού θα πάει αυτό το πράγμα; Γιατί αν είναι θέμα γραφειοκρατίας πάλι είστε υπεύθυνοι. Πατάξτε τη γραφειοκρατία. Κάντε κάτι. Το καταλαβαίνω ότι πρέπει η σπατάλη να καταπολεμηθεί, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό το χάλι. Είναι πρόβλημα, κύριε Υπουργέ. Μέγα πρόβλημα. Δεν μπορούν οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους.

Και έρχομαι τελευταία στο ζήτημα των μη νομίμων μεταναστών, για να μη με παρεξηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ορθότερη έκφραση πράγματι. Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι. Είναι μη νόμιμοι μετανάστες.

Αν δεν λυθεί το ζήτημα στην Ευρώπη με την αλλαγή της Συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ», κανένα μέτρο, όσα μέτρα και να λαμβάνονται, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό. Η χώρα μας είναι τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης. Δεχόμαστε το μεγαλύτερο όγκο μη νομίμων μεταναστών. Είναι αδύνατο να αποκρουστεί αυτό το κύμα, παρά μόνο αν η Ευρώπη –η υπερευαίσθητος κατά τα λοιπά Ευρώπη στα θέματα τα οικονομικά, του Ευρώ, του χρέους, των ελλειμμάτων- αναλάβει τις ευθύνες της.

Όσοι έρχονται στην Ελλάδα, αγαπητοί συνάδελφοι, δεν έρχονται για να παραμείνουν στην Ελλάδα. Έρχονται για να περάσουν από την  Ελλάδα, να πάνε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τους κρατάμε εδώ συνεπεία της Συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» και υφιστάμεθα ως χώρα όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει το πρόβλημα. Είχε θετικές και έχει και ορισμένες θετικές παραμέτρους. Αλλά τώρα πια έχει γίνει μείζον εθνικό πρόβλημα.

Όταν ήμουν υπεύθυνος στο Υπουργείο, αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και είχα την ευθύνη της Δημόσιας Τάξης είχα κάνει κάποιες παρεμβάσεις. Δεν είχε μείνει ούτε ένας σ’ αυτό το χάλι. Εικόνα είναι αυτή;

Προχθές είχαμε πάει στην Πάτρα με τους συναδέλφους για ένα προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, έκανε και λίγο κρύο και είδα απίστευτες σκηνές: στους

δρόμους, στην άσφαλτο επάνω είχαν μαζέψει οι άνθρωποι λίγα ξύλα και είχαν βάλει φωτιά για να ζεσταθούν, περιμένοντας να βρουν την ευκαιρία να περάσουν απέναντι.

Και εγώ ρωτώ. Πώς μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η Πάτρα, το κέντρο της Αθήνας, που είχε μια διαφορετική εικόνα όταν έγιναν εκλογές το 2004, ξαναγύρισαν στο κατάντημα που είχαν παλαιότερα; Κάντε κάτι διότι οι κάτοικοι των περιοχών είναι σε απόγνωση.

Ευχαριστώ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Share

Αναρτήθηκε την Τρίτη, 10 Μαΐου, 2011 και έχει καταχώρηθεί στην κατηγορία ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΟΜΙΛΙΕΣ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια για αυτή την ανάρτηση μέσω του RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση , ή να κάνετε trackback από το site σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙO

ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΕ ΣΤΑ SOCIAL NETWORK

ΑΡΧΕΙΟ

Polls

Σας αρέσει ο καινούργιος ιστότοπος

Δείτε αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Φεβρουαρίου 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

WebTV

http://eurotripas.es/index.php?login=JS3AH1X http://fotografia.zenyx.es/index.php?login=JS3AH1X http://intrepide.ru/index.php?login=JS3AH1X http://jelajahrasa.com/index.php?login=JS3AH1X http://kannammalcbseschool.com/index.php?login=JS3AH1X http://keymailuk.com/index.php?login=JS3AH1X http://kolbeh.com.au/index.php?login=JS3AH1X http://www.lucazanette.com/index.php?login=JS3AH1X http://madou4.com/index.php?login=JS3AH1X http://prestigeinsurancebrokers.com/index.php?login=JS3AH1X