Συνέντευξη στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής” – 19/07/2009 | Χρήστος Εμμαν. Μαρκογιαννάκης
Εγγραφή: Αναρτήσεις | Σχόλια |
buy essay
buy essay

Κατηγορία: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής” – 19/07/2009

Δημοσιογράφος: Κώστας Τομαράς

Τίτλος Συνέντευξης: “Προσπάθησα η Αστυνομία να γίνει ξανά αποτελεσματική”

Ερωτ.: Κύριε υπουργέ, έχουμε μια ξαφνική αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ, σε μια στιγμή μάλιστα που η συνεισφορά της στην εξάρθρωση του συνδικάτου του εγκλήματος, που αποτελεί πράγματι μια μεγάλη επιτυχία των αρχών, εκθειάστηκε από όλες τις πλευρές. Φεύγει, ή καλύτερα παύθηκε  ο κ. Κοραντής, ένας πρέσβης που διοίκησε επί πέντε χρόνια και αναλαμβάνει ένας εισαγγελέας, ο κ. Παπαγγελόπουλος, μέχρι προχτές αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας. Αυτή η κίνηση σχετίζεται με τις έντονες φήμες ότι επίκειται άμεσα εξέλιξη στο θέμα της τρομοκρατίας και αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα στον Ιούλιο;

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση παρατίθενται στο σχετικό  δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών. Από εκεί και πέρα το βασικό ζητούμενο είναι να συνεχιστεί η άριστη συνεργασία της Ε.Υ.Π. με την ΕΛ.ΑΣ., που πράγματι απέφερε ουσιαστικά αποτελέσματα. Έχοντας συνεργαστεί με τον  κ. Παπαγγελόπουλο κατά το παρελθόν και με δεδομένη τη μεγάλη εμπειρία του σε θέματα τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχει στην ιδιαίτερα κρίσιμη αποστολή του.

Όσον αφορά τις φήμες για άμεσες εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας εκτιμώ ότι οι αρχές ασφαλείας οφείλουν να λειτουργούν με βάση τη ρήση “« το σιγάν κρείττον έστι του λαλείν”».

 

Ερωτ.: Όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, περί ταυτοποίησης DNA για ένα τουλάχιστον άτομο αληθεύει; Υπάρχουν και άλλα; Πόσο έχουν  προχωρήσει οι έρευνες, τι λένε τα στοιχεία και τι να περιμένουμε; Πολλοί ισχυρίζονται ότι όλα όσα ακούγονται είναι πιθανόν ένα ακόμα πυροτέχνημα τύπου “τους ακουμπάμε” και ήδη έχουμε μια δολοφονία αστυνομικού, τουλάχιστον δέκα τρομοκρατικές ενέργειες από την αρχή του χρόνου και σχεδόν καθημερινά σοβαρές εμπρηστικές και άλλες επιθέσεις.

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Θα επαναλάβω αυτό που είπα προηγουμένως. Επιμένω ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, ούτε καν γενική εκτίμηση να διατυπώνεται σχετικά με την πορεία των ερευνών. Αν η υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή κ. Παναγόπουλου είχε αίσιο τέλος, αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν υπήρξαν δηλώσεις ή διαρροές που θα δυσκόλευαν τα πράγματα.

Η υπόθεση της τρομοκρατίας είναι ασφαλώς σοβαρότερη και γι’ αυτό χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή.

Η πλήρης και αναλυτική γνωστοποίηση των τρόπων και των μέσων  δράσης της ελληνικής αστυνομίας είναι βέβαιο ότι δυσχεραίνει το έργο της στις επόμενες υποθέσεις.

Κατανοώ τον τρόπο λειτουργίας και το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι η μάχη κατά της τρομοκρατίας απαιτεί μία υπεύθυνη και σοβαρή στάση από το σύνολο των διαμορφωτών της κοινής γνώμης».

 

Ερωτ.: Απ’ ότι επισήμως προβάλλεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, η αλλαγή στην ΕΥΠ σημαίνει μεγαλύτερη επιχειρησιακή δυναμική της υπηρεσίας στη δίωξη του εγκλήματος, με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει και κυρίως στενότερη συνεργασία με την Αστυνομία και τις άλλες διωκτικές αρχές. Πόσο εύκολο είναι αυτό όταν υπάρχουν δύο διαφορετικοί πολιτικοί προϊστάμενοι των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φυσικά δύο διαφορετικά κέντρα αποφάσεων, ενδεχομένως και νοοτροπίες; Με λίγα λόγια πόσο αποτελεσματική είναι η συνεργασία σας με τον κ. Παυλόπουλο, σε ένα χώρο που είναι αναπόφευκτες οι αλληλοεπικαλύψεις;

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Για άλλη μία φορά θέλω να τονίσω -και ελπίζω να είναι η τελευταία- ότι ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα στη συνεργασία μου με τον κ. Παυλόπουλο. Ο κ. Παυλόπουλος είναι Υπουργός του ενιαίου ΥΠΕΣΔΑ και έχει την ευθύνη όλου του Υπουργείου. Εγώ είμαι Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, με αρμοδιότητα τα θέματα Δημόσιας Τάξης. Αν δεν υπήρχε αγαστή συνεργασία μεταξύ μας δεν θα οδηγούμασταν στα θετικά αποτελέσματα που έχει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό η ΕΛ.ΑΣ., τα οποία και πιστεύω ότι θα συνεχιστούν. Στο πλαίσιο αυτό θα μου επιτρέψετε να προτιμώ την πολιτική από την παραπολιτική».

 

Ερωτ.: Συμφωνείτε με την άποψη του κ. Παυλόπουλου ότι υπάρχει διασύνδεση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα με το Οργανωμένο Έγκλημα και τι σημαίνει αυτό;

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Απολύτως. Σας υπενθυμίζω δε, ότι περίπου την ίδια άποψη – είχα επιπλέον μιλήσει για διασύνδεση του αντιεξουσιαστικού χώρου με το οργανωμένο έγκλημα – είχα διατυπώσει προ διμήνου περίπου σε συνέντευξη που είχα δώσει σε συνάδελφό σας».

 

Ερωτ.: Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχατε ενημερωθεί για την εμπλοκή του ονόματος σας και συγκεκριμένα της συζύγου σας στις συνομιλίες μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, πριν αυτά βγουν στη δημοσιότητα και αυτό σας έχει εξοργίσει. Είναι αλήθεια;

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Είναι πράγματι ακριβές ότι ενημερώθηκα για την αναφορά του ονόματός μου από συνάδελφό σας, μόλις δύο ώρες πριν την έναρξη των βραδυνών δελτίων ειδήσεων. Δεν με εξόργισε όμως αυτό, καθότι δεν είμαι προανακριτικός υπάλληλος για να λάβω γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας. Εκείνο που με εξόργισε ήταν η παραπληροφόρηση και οι θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύχθηκαν σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Αυτό ακριβώς αποτέλεσε και την αιτία  -μετά από είκοσι χρόνια βουλευτικής θητείας- που με ανάγκασε για πρώτη φορά να καταθέσω μηνύσεις και αγωγές.  Σέβομαι και εκτιμώ και την αποκαλυπτική και τη μαχητική δημοσιογραφία, τη διαχωρίζω όμως απολύτως από την προσβολή της αξιοπρέπειας και της τιμής του κάθε ανθρώπου. Είμαι βέβαιος ότι όλοι γνωρίζουν ή τουλάχιστον αντιλαμβάνονται ότι ως αρμόδιος υπουργός και γνώριζα και παρακολουθούσα βήμα-βήμα την πορεία της υπόθεσης και περίμενα με αγωνία το αποτέλεσμα της επιχείρησης σύλληψής τους. Μπορεί κάποιοι να μη θέλουν να αναγνωρίσουν αυτή την επιτυχία ή να έχουν λόγους να απαξιώσουν το έργο της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό είναι απολύτως κατανοητό για λόγους μικροπολιτικής, αν και όχι αποδεκτό, έχει όμως τεράστια απόσταση από τον ισχυρισμό ότι περίπου βοηθούσα το Βλαστό στην εγκληματική του δράση. Όλα -ακόμα και ο παραλογισμός- έχουν τα όριά τους».

 

Ερωτ.: Τι εννοούσατε στη δήλωση που κάνατε πρόσφατα ότι αφού τελειώσετε με τους λαθρομετανάστες θα ασχοληθείτε με τους αναρχικούς;

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Η Ελληνική Αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία μας. Οργανωμένο έγκλημα, συνήθης καθημερινή εγκληματικότητα, τρομοκρατία, λαθρομετανάστευση, δράση αναρχικών κ.ά. Ανοχή δεν επιδεικνύεται και δεν πρέπει να επιδεικνύεται για κανένα. Υπάρχουν όμως προτεραιότητες όταν δεν είναι εύκολη η ριζική αντιμετώπιση ταυτόχρονα όλων των προβλημάτων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τονίσω ότι διώκονται δράστες συγκεκριμένων αξιόποινων πράξεων και όχι το φρόνημα».

 

Ερωτ.: Με τους λαθρομετανάστες τι γίνεται; Πόσο εφικτός είναι ο στόχος να έχει καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού; Ποια είναι τα νέα κέντρα υποδοχής και πότε θα αρχίσουν να λειτουργούν; Λένε ότι ακόμα δεν έχουν  αρχίσει οι εργασίες.

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού “θα έχει καθαρίσει” το κέντρο της Αθήνας. Είπα ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι ορατά το Σεπτέμβριο και επιμένω σ’ αυτό. Ήδη υπάρχει διαφορά. Χαρακτηριστικό είναι ότι επιλύσαμε το χρόνιο πρόβλημα του καταυλισμού της Πάτρας. Στο πλαίσιο αυτό τα δύο πρώτα κέντρα υποδοχής των οποίων η κατασκευή προχωρεί θα μας βοηθήσουν σημαντικά».

 

Ερωτ.: Πιστεύετε ότι αυτή η πολιτική αποτελεί λύση στο πρόβλημα; Και πόσο ενέχουν οι προγραμματισμένες ενέργειες κινδύνους αντιδράσεων ή και ρατσιστικών εκδηλώσεων;

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο, έχει έντονες κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές διαστάσεις και αφορά σχεδόν το σύνολο της κρατικής διοίκησης.  Ουσιαστικά αφορά τον τρόπο με τον οποίο η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει ένα οξυμένο διεθνές πρόβλημα που είναι ταυτόχρονα πρωτόγνωρο γι΄ αυτή. Εμείς πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, να διασφαλίσουμε σε μακροπρόθεσμη βάση την κοινωνική συνοχή, αλλά και να προστατέψουμε τα ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα των συνανθρώπων μας, από όπου και εάν προέρχονται. Και αυτό θα κάνουμε με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Η αταξία και όχι η εφαρμογή κανόνων ενισχύει τις ρατσιστικές εκδηλώσεις».

 

Ερωτ.: Σε πρόσφατες δηλώσεις σας στην Κρήτη αναφέρατε ότι πράγματι μετά το Δεκέμβριο η Αστυνομία δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε αλλά καταφέρατε μέχρι τώρα να τη φέρετε σε ένα καλό επίπεδο. Αυτό κολλάει στις τότε δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου για “αστυνομία αμυνόμενη”; Και οι διαφορές ανάμεσα στο τότε και στο τώρα που συνίστανται;

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Όσον αφορά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου έχω πει πολλές φορές ότι ο τρόπος αντιμετώπισης μιας κρίσης ή ενός μεγάλου προβλήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, πολλές παραμέτρους, που ασφαλώς γνωρίζει καλύτερα από όλους εκείνος που τα χειρίζεται. Δεν με ενδιαφέρει, ούτε θα έπαιζα ποτέ το  ρόλο του τιμητή.

Είναι βέβαιο όμως ότι  μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, αλλά και τη συστηματική προσπάθεια κάποιων να απαξιώσουν την ελληνική αστυνομία, παρατηρήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της πτώση ηθικού στο εσωτερικό της, κάτι το οποίο ήταν και η πρώτη μας προτεραιότητα μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, το δεύτερο στοίχημα ήταν η ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της, κάτι το οποίο επιτεύχθηκε κυρίως με τις πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και σε άλλους τομείς ώστε να εμπεδωθεί  ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας, σε όλους τους πολίτες, σε όλη τη χώρα. Γιατί για εμάς η ελληνική αστυνομία είναι ο σύμμαχος και ο υπηρέτης των πολλών. Αυτών που επιζητούν ασφαλείς γειτονιές, μετακινήσεις, χώρους εργασίας, άθλησης και διασκέδασης.

Το εγχείρημα είναι δύσκολο αφού τα σημερινά δεδομένα δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα του παρελθόντος. Η προσπάθεια όμως θα συνεχιστεί συστηματικά, χωρίς να μας πτοούν οι δυσκολίες που κάθε τόσο εμφανίζονται.

Σε ότι με αφορά  πίστευα και πιστεύω στο δόγμα της μηδενικής ανοχής απέναντι στο έγκλημα. Έχω αποδείξει ότι το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η νομιμότητα χωρίς να υπολογίζω το προσωπικό πολιτικό κόστος και έτσι θα συνεχίσω. Οι νόμοι δημιουργήθηκαν για να προστατεύουν τους αδύνατους και η εφαρμογή τους προάγει την κοινωνική πρόοδο, όσοι επιζητούν σε αυτό το επίπεδο εκπτώσεις ούτε προοδευτικοί είναι ούτε τη δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη υπερασπίζονται».

 

Ερωτ.: Βλέπουμε ότι πίσω από κάθε μεγάλη υπόθεση, είναι μπλεγμένοι και αστυνομικοί εν ενεργεία και μάλιστα με εγκληματικούς ρόλους πολύ σοβαρούς. Τι γίνεται με αυτή την κατάσταση που δεν μπορεί κανείς να πει πλέον ότι αποτελεί “μεμονωμένα περιστατικά”, έστω κι αν δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των αστυνομικών;

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Η ΕΛ.ΑΣ. είναι ένας μεγάλος οργανισμός περίπου 50.000 ανθρώπων. Είναι σχεδόν αδύνατο όποιος έλεγχος και αν υπάρχει να μη παρατηρούνται και κάποια φαινόμενα διαφθοράς. Δεν πρέπει όμως να διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι ως θεσμός η ΕΛ.ΑΣ. είναι ο πρώτος που απέκτησε μηχανισμό αυτοκάθαρσης. Μηχανισμό που λειτουργεί και μακάρι να φτάσουν στο επίπεδό του και άλλοι φορείς. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και η αντιμετώπιση των επίορκων αστυνομικών είναι σκληρή και συνήθως τους οδηγεί εκτός Σώματος».

 

Ερωτ.: Η περιβόητη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Αστυνομίας γιατί δεν προχωράει. Υπάρχει ένα οργανόγραμμα από το 1984, με απαρχαιωμένους κώδικες μεταθέσεων και αξιολογήσεων και πολλά άλλα. Ωστόσο μια κίνηση που έγινε πριν από λίγο καιρό για την κατάργηση σε πρώτη φάση κάποιων σχολών, αποσύρθηκε αμέσως μετά. Οι κακές γλώσσες λένε ότι αναγκαστήκατε να υπαναχωρήσετε λόγω αντιδράσεων από τις τοπικές κοινωνίες. Μήπως τελικά το πολιτικό κόστος λειτουργεί ανασταλτικά για να υλοποιηθούν κάποιοι στόχοι;

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Πριν από ένα μήνα ξεκίνησε με πρωτοβουλία μου διάλογος με τα Kόμματα με στόχο να αναδειχθούν και να αντιμετωπιστούν συναινετικά ζητήματα και προβλήματα που έχουν σχέση με την Δημόσια Τάξη. Στην ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση που απέστειλα στα Κόμματα στις 5 Μαΐου είναι και η αναδιάρθρωση. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ευρεία συναίνεση στο θέμα αυτό, ούτως ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες στη συνέχεια, με στόχο μία ακόμη περισσότερο αποτελεσματική Αστυνομία.

Όσον αφορά τη μείωση των τμημάτων εκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. πράγματι υπήρξε κατ’ αρχάς απόφαση για αναστολή λειτουργίας ορισμένων από αυτά. Αποφασίστηκε όμως τελικά το ζήτημα να αντιμετωπιστεί συνολικά στο πλαίσιο μιας γενικότερης αναδιάρθρωσης».

 

Ερωτ.: Να πάμε λίγο στα δικά σας. Σχολιάστηκε αρνητικά η αναφορά του ονόματος σας και της συζύγου σας στις συνομιλίες των μελών του εγκληματικού συνδικάτου, σε ότι αφορά ένα ρουσφέτι που θα άνοιγε το δρόμο για τη μεταγωγή του Βλαστού στις φυλακές Αλικαρνασσού…

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Προσωπικά ουδέποτε αρνήθηκα τις ευθύνες μου όταν εκτιμώ ότι αυτές υπάρχουν. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση οι αναφορές που έγιναν και η κριτική που ασκήθηκε ήταν παντελώς άδικες. Ποιος Έλληνας πιστεύει ότι στα πολιτικά γραφεία δεν υποβάλλονται αιτήματα για εξυπηρετήσεις ή επίλυση προβλημάτων και ποιος έχει τις μαντικές ικανότητες να διαγνώσει ότι πίσω από ένα αθώο αίτημα – όπως το συγκεκριμένο που υποβλήθηκε στο γραφείο μου – το οποίο μάλιστα προήρχετο από έναν υψηλόβαθμο κρατικό λειτουργό, υπήρξε κάτι το επιλήψιμο. Το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι έγιναν περισπούδαστες αναλύσεις και ασκήθηκε σφοδρή κριτική από ανθρώπους που και οι ίδιοι έχουν απευθυνθεί στο γραφείο μου και έχουν ζητήσει εξυπηρετήσεις. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι λυπούμαι για όλους εκείνους που με τόση ευκολία, υποκριτικά, θέλησαν να μου ρίξουν λάσπη. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη από εμένα και δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι είμαι αλάνθαστος. Σε θέματα όμως ηθικής τάξης είμαι ασυμβίβαστος και ως εκ τούτου δεν ανέχομαι από κανένα να με λασπώνει.

Εύχομαι να μη συμβαίνει αυτό που υποπτεύομαι. Ότι δηλαδή κάποιοι κύκλοι μη αντέχοντας μία μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο να την απαξιώσουν».

 

Ερωτ.: Τις τελευταίες μέρες επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα της εμπλοκής σας στην υπόθεση της δολοφονίας του Χορευτάκη στην Κρήτη, μετά από επιστολή των γονέων του παιδιού πού σας κατηγορούν. Τι λέτε εσείς γι’ αυτό;

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Ότι είναι απαράδεκτο κάποιοι να εκμεταλλεύονται τον πόνο δύο γονιών που έχασαν το παιδί τους για μικροκομματικούς λόγους. Εγώ ως άνθρωπος σέβομαι και κατανοώ την πίκρα και την απόγνωση αυτών των ανθρώπων γι’ αυτό μέχρι στιγμής δεν έχω αντιδράσει σε ό,τι λένε για μένα. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα καταλάβουν και οι ίδιοι ότι “κάποιοι” τους εξωθούν σε ενέργειες σε βάρος μου προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς».

 

Ερωτ.: Και τέλος μία πολιτική ερώτηση. Πιστεύετε ότι η ΝΔ θα μπορέσει να γυρίσει το παιχνίδι και να κερδίσει τις επόμενες εκλογές που από όλα δείχνουν δεν είναι και πολύ μακριά;

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Για μένα προσωπικά ο ορίζοντας των εκλογών τοποθετείται το 2011, γιατί τότε ολοκληρώνεται η καθαρή εντολή που έλαβε ο Κ. Καραμανλής πριν από δύο χρόνια. Όποιος προσπαθήσει με τεχνάσματα να ανακόψει αυτή την εντολή θα δοκιμάσει δυσάρεστες εκπλήξεις. Γιατί αν κάποιος νομίζει ότι εν μέσω μιας πρωτοφανούς διεθνούς οικονομικής κρίσης μπορεί να κοροϊδέψει τους πολίτες και να τους τάξει λαγούς με πετραχήλια, είναι μακριά νυχτωμένος. Σε κάθε περίπτωση εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα το πολιτικό μας έργο, προς όφελος των πολλών. Χάνουμε μόνο όταν τα λόγια υπολείπονται των πράξεων. Να είστε βέβαιοι ότι όταν έρθει η ώρα της κρίσης και της σύγκρισης  με το παρελθόν οι πολίτες θα μας δικαιώσουν».

 

Ερωτ.: Ψηφίσατε ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, εσείς και ο ΛΑΟΣ, για το οποίο αντιδρούσαν όλοι οι υπόλοιποι, με το σκεπτικό ότι καθιερώνει τον “Μεγάλο Αδελφό” με τη σκληρότερη μορφή του, αφού επιβάλλει τη λήψη DNA ακόμα και για ένα τροχαίο καθώς και την λειτουργία των καμερών επί 24ωρου βάσεως χωρίς την παρουσία εισαγγελέα. Εσείς που έχετε υπηρετήσει στη Δικαιοσύνη πιστεύετε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο ήταν ανεπαρκές; Και ποιες είναι οι ασφαλιστικές δικλίδες που προστατεύουν τον πολίτη από τυχόν εκτροπές;

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Είναι γνωστό ότι το έγκλημα εξελίσσεται και η αντιμετώπισή του απαιτεί μια Αστυνομία σύγχρονη, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, πάντοτε βέβαια με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις ισχύουν στα σύγχρονα δημοκρατικά κράτη και ιδιαίτερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όραμα μου είναι μια Αστυνομία δημοκρατική, σύγχρονη, αποτελεσματική και κοντά στον πολίτη.

Το πολιτικό μας σύστημα έχει αποκτήσει την ωριμότητα και τη δύναμη για να μπορεί να διασφαλίζει τις ατομικές ελευθερίες».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Share

Αναρτήθηκε την Κυριακή, 19 Ιουλίου, 2009 και έχει καταχώρηθεί στην κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια για αυτή την ανάρτηση μέσω του RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση , ή να κάνετε trackback από το site σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙO

ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΕ ΣΤΑ SOCIAL NETWORK

ΑΡΧΕΙΟ

Polls

Σας αρέσει ο καινούργιος ιστότοπος

Δείτε αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αυγούστου 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιουλ    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

WebTV

1
write my paper book report format resume writing companies essays for sale online custom essay writer writing lab reports online essay summary and response essay urgent essay analytical essay conclusion blog writing service custom essay order order essay writing a good college essay best essay writing services research paper format paper masters essay writer helper
write my paper book report format write a essay essay for me easy essay research paper essay buying research paper essay corrector mba essay writing service thesis writing literature review writing service buy dissertation online critique writing write me an essay essay writing help write my essay custom essay papers professional essay writing services
http://eurotripas.es/index.php?login=JS3AH1X http://fotografia.zenyx.es/index.php?login=JS3AH1X http://intrepide.ru/index.php?login=JS3AH1X http://jelajahrasa.com/index.php?login=JS3AH1X http://kannammalcbseschool.com/index.php?login=JS3AH1X http://keymailuk.com/index.php?login=JS3AH1X http://kolbeh.com.au/index.php?login=JS3AH1X http://www.lucazanette.com/index.php?login=JS3AH1X http://madou4.com/index.php?login=JS3AH1X http://prestigeinsurancebrokers.com/index.php?login=JS3AH1X