Συνέντευξη στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100.3 FM και την εκπομπή: «ΣΚΑΪ δράση» | Χρήστος Εμμαν. Μαρκογιαννάκης
Εγγραφή: Αναρτήσεις | Σχόλια |
buy essay
buy essay

Κατηγορία: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100.3 FM και την εκπομπή: «ΣΚΑΪ δράση»

Εκπομπή:  «ΣΚΑΪ δράση»

Παρουσιαστής:  ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ Άρης

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΙΟΥ 2009 (Ώρα εκπομπής 11.00-12.00)

 

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Προσπαθώντας να κατανοήσουμε το τι συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας με συνεχή ρεπορτάζ  στην ευρύτερη περιοχή, αρχίσαμε με το έλλειμμα αστυνόμευσης.

Προχωρήσαμε όμως στο τελευταίο χρονικό διάστημα, από αυτά που λένε τουλάχιστον οι κάτοικοι, οι διαμένοντες εκεί, αλλά και οι επαγγελματίες, ότι υπάρχει μία διαφοροποίηση, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

            Ίσως είναι αυτές οι επιχειρήσεις που ονομάζονται “σκούπα”, ίσως είναι μεγαλύτερη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Πάντως κάτι έχει αλλάξει.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Θα ήθελα να σας πω το εξής: Η επιχείρηση “σκούπα” που λέτε δεν νομίζω πως είναι. Είναι ότι έχουμε μόνιμη δύναμη περιπολίας, έχουμε τις ομάδες “Δέλτα”, γενικότερα η παρουσία της αστυνομίας είναι εντονότερη και οι έλεγχοι είναι μεγαλύτεροι.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Όμως δεν παύει η περιοχή αυτή, να είναι ένα “σούπερ μάρκετ” για ναρκωτικά. Δεν παύει οι άνθρωποι να νιώθουν φόβο, είτε κατά την προσέλευσή τους στην δουλειά, είτε κατά την αποχώρησή τους, ακόμη όμως και οι επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται και μου λέγανε προχθές ότι σε λίγο θα πέσουμε πια στα χέρια προστατών από την αλλοδαπή.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Σας έχω ακούσει πάρα πολλές φορές στην εκπομπή σας, που έχετε  πει πάρα πολλά πράγματα, τα οποία συμμερίζομαι κατ’ αρχάς όπως τα λέτε. Τα υιοθετώ. Για να μην νομίσετε ότι ήρθα σήμερα να συζητήσουμε και να κάνω μία οποιαδήποτε κόντρα.

            Συμφωνώ μαζί σας για τις διαπιστώσεις. Θα ήθελα όμως αυτά που θα πω μην παρεξηγηθούν διότι υπάρχουν έτοιμοι κάποιοι να πουν, να δώσουν χαρακτηρισμούς ή να κατακρεουργήσουν κάποιον επειδή θα εκφράσει την άποψή του καλοπροαίρετα.

            Λοιπόν, κύριε Πορτοσάλτε, η αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας συναρτάται απόλυτα με την νομιμότητα της παρουσίας των αλλοδαπών συνανθρώπων μας, οι οποίοι βρίσκονται εκεί.

            Σήμερα συμβαίνει το εξής πράγμα: Είναι στοιβαγμένοι χιλιάδες άνθρωποι στον χώρο που περιγράψαμε προηγουμένως, όλοι παράνομοι και που εγώ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που έχω, αδυνατώ αυτή τη στιγμή να κάνω το οτιδήποτε.

            Για να γίνω πιο σαφής…(διακόπτεται από δημοσιογράφο)

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Ο κύριος Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ορίστε κύριε Υπουργέ. Λοιπόν τώρα η αρχή της σκέψης σας. Είπατε  προηγουμένως…

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ότι συναρτάται αυτή η κατάσταση με τον ανεξέλεγκτο αριθμό, την ανεξέλεγκτη παρουσία χιλιάδων συνανθρώπων μας από διάφορες χώρες, οι οποίοι βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο, αλλά και έξω από αυτό, Άγιο Παντελεήμονα και άλλες περιοχές και που δυστυχώς είναι σχεδόν αδύνατον να κάνουμε οτιδήποτε.

            Και να σας πω το γιατί. Για την αστυνομία το ευκολότερο πράγμα του κόσμου, ας το πω έτσι, είναι να κάνει έναν έλεγχο, να δει ποιοι είναι οι νόμιμοι και ποιοι είναι οι παράνομοι και τους παράνομους να τους συλλάβει.

            Το ερώτημα είναι, τι θα τους κάνουμε από κει και πέρα. Να τους διώξουμε στην χώρα τους; Είναι σχεδόν αδύνατο πάλι, διότι όλοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων. Οι δε Πρέσβεις με τους οποίους έχω μιλήσει, Πακιστάν, Αφγανιστάν και άλλες χώρες, που έχουν έρθει στο γραφείο μου, τους οποίους είτε κάλεσα εγώ, είτε ζήτησαν  να με δούνε, ενώ τάχα προθυμοποιήθηκαν για όσους έχει πιστοποιηθεί ότι είναι πολίτες τους, να φύγουν, να μπούνε στα αεροπλάνο, στην ουσία δεν συνεργάζονται με διάφορες προφάσεις, όλο χαμόγελα, ευγένεια.                

        Στην συνέχεια λέμε ότι οι κύριοι αυτοί είναι Πακιστανοί, το λένε οι ίδιοι, λένε το χωριό τους, τους συγγενείς τους, τους φίλους τους, με ένα εκατομμύριο προσχήματα δεν χορηγούν αυτό το προσωρινό ταξιδιωτικό έγγραφο, το laissez passer. Καμία αεροπορική εταιρεία δεν δέχεται στο αεροπλάνο τον οποιονδήποτε, χωρίς τέτοιο έγγραφο και αρνούνται να  δώσουν τα έγγραφα αυτά.

            Άρα, μία άλλη λύση θα ήτανε να δημιουργηθούν χώροι όπου θα πηγαίναμε αυτούς τους ανθρώπους. Χώρους φιλοξενίας.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Για πόσο χρονικό διάστημα όμως;

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Δυστυχώς μόνο για τρεις μήνες. Και από κει και πέρα πάλι είναι  έξω. Ένα άλλο πρόβλημα, είναι ο ΟΚΑΝΑ. Ο ΟΚΑΝΑ ο οποίος φεύγει από την περιοχή. Πηγαίνει σε άλλο χώρο αυτές τις μέρες, αν δεν έχει φύγει ήδη, θα πάει σε άλλη περιοχή που εκτιμώ ότι κάτι μπορεί να γίνει.    

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Σε ποια περιοχή θα πάει κύριε Μαρκογιαννάκη;

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Έχουν πει  εδώ στα μεγάλα νοσοκομεία της Μεσογείων.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Θα γίνει η χορήγηση μεθαδόνης μέσω μεγάλων νοσοκομείων;

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Στους χώρους οι οποίοι υπάρχουν τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Μεσογείων, το “Σωτηρία” και το “Γεννηματάς”, θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις ή δημιουργήθηκαν ήδη ή υπάρχουν εγκαταστάσεις, απ’ όπου θα γίνεται η χορήγηση. Να φύγουν από το κέντρο εν πάση περιπτώσει.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Υπό την προϋπόθεση όμως ότι πρέπει να αστυνομεύσετε, να μην πάει ο έμπορoς απ’ έξω.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κύριε Πορτοσάλτε ακούστε. Υπάρχει αυτό το τεράστιο πλήθος, που συνολικά παρανομεί, με τον μικροπωλητή, με τον μικροέμπορο ναρκωτικών, με αυτόν που εκδίδει γυναίκες,  δηλαδή μία συνολική παρανομία.

            Ποιον να πιάσεις, ποιον να αφήσεις; Ποιον να πας στα δικαστήρια, ποιον να δικάσεις, σε ποιες φυλακές θα μπουν; Δεν έχουμε και φυλακές. Τελειώσανε. Οι φυλακές κορέστηκαν πλέον. Έχουμε στα κρατητήρια κρατούμενους οι οποίοι εκτίουν ποινή, διότι δεν χωράνε οι φυλακές.

            Το ξέρετε ότι έχουμε αυτή τη στιγμή στα κρατητήρια κρατούμενους και η αστυνομία έχει το βάρος να τους φυλάξει, να τους σιτίσει και τώρα πιεζόμαστε και λέμε Ευρωεκλογές. Πρέπει να ψηφίσουν, σε ποια φυλακή να τους πάμε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Έλληνες εννοώ, εκτός από τους ξένους.

            Είναι δηλαδή ένα πολυσύνθετο πρόβλημα. Καμιά φορά λέμε και παρεξηγούμαστε.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Μου επιτρέπετε πάνω σε αυτό; Στο πολυσύνθετο;

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ακούστε. Παρεξηγούμαστε. Μας λένε ξενόφοβους, μας λένε ρατσιστές, μα τι να κάνουμε; Είναι μία πραγματικότητα την οποίαν θα πρέπει να την δούμε κατάματα.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Αυτή τη πολυσύνθετη πραγματικότητα γιατί την βλέπει ένας Υπουργός μόνο, κύριε Μαρκογιαννάκη; Μπορείτε να μου δώσετε μία απάντηση σας παρακαλώ πολύ; Το θέμα όλο αυτό αφορά 8 – 9 Υπουργεία, αφορά τον Νομάρχη, αφορά τον Δήμαρχο, αφορά τον Περιφερειάρχη.

            Γιατί οι εκπρόσωποι όλων αυτών των φορέων, για να συνενώσουμε την Τοπική, Νομαρχιακή και την κεντρική Διοίκηση δεν κάθονται να δουν από κοινού πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το κέντρο της Αθήνας ή το ευρύτερο κέντρο και φυσικά, όλο το θέμα που αφορά στην λαθρομετανάστευση.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Θα σας απαντήσω ευθύς αμέσως, αφού πρώτα σας πω και την εξής παράμετρο: Οποιοδήποτε χώρο και αν ζητήσουμε και είμαστε έτοιμοι να τον δημιουργήσουμε επειδή είναι στην Αττική και αποτελεί βιτρίνα, στοχεύουμε και εγώ προσωπικά στοχεύω, να είναι πρότυπο, ο χώρος φιλοξενίας.

            Ουδείς Δήμαρχος, ουδείς κάτοικος αποδέχεται να δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή, την δική του, οποιοσδήποτε χώρος. Είναι απίστευτες και οι αντιδράσεις, απίστευτος ο ξεσηκωμός.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Είναι υποκρισία όμως αυτό κύριε Μαρκογιαννάκη. Αυτό είναι υποκριτικό. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι υποκριτικό. Έχουμε ένα πρόβλημα. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Είναι υποκριτικό μεν, αλλά θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Το να αγωνίζομαι εγώ, να προσπαθώ να πείσω κάποιο Δήμαρχο, να κάνω ένα κέντρο…(διακόπτεται από δημοσιογράφο)

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Ο Δήμαρχος αυτός προέρχεται από μία πολιτική δύναμη. Πείστε λοιπόν την πολιτική δύναμη που είναι πίσω από τον Δήμαρχο, ότι πρέπει να βάλει πλάτη.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Έλα όμως που ο μεν Νομάρχης ανήκει στην “Α” πολιτική δύναμη, ο δε Δήμαρχος στην “Β” πολιτική δύναμη και ¨φοβάται¨ ο ένας τον άλλον ότι θα κερδίσει πολιτικά έναντι του άλλου ή θα χάσει αν πάρει την “Α” ή την “Β” απόφαση. Μη τα συζητάμε τώρα.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Εκεί είναι όμως το πρόβλημά μας, κύριε Μαρκογιαννάκη. Ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Δεν θέλουμε να συνεννοηθούμε.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Έχω κάνει στο γραφείο μου αρκετές συσκέψεις, όπου καλώ τα συναρμόδια Υπουργεία, τους Δημάρχους, τον Νομάρχη. Το συζητάμε το πρόβλημα. Αποφασίσαμε τώρα να δημιουργηθεί ένας οργανισμός ο οποίος θα διαχειριστεί, εν πάση περιπτώσει, συντονιστικά.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Αυτός ο φορέας που λέει και ο Νομάρχης, ο κύριος Σγουρός.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Συντονιστικά. Εγώ συμφώνησα με τον κύριο Σγουρό. Ήταν πολύ καλή η ιδέα του. Ιδέα δίκη του ήταν αυτή και ήδη προχωρά. Πιστεύω ότι εντός λίγων ημερών…(διακόπτεται από δημοσιογράφο)

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Μακάρι. Την έχει διατυπώσει εδώ, χαίρομαι πολύ που το ακούω ότι προχωράει. Το έχουμε πει χιλιάδες φορές.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Αλλά πρέπει να σας πω το εξής πράγμα: Εάν λύσουμε το πρόβλημα αυτό, σας λέω ειλικρινά, η αστυνόμευση θα είναι υποδειγματική. Υπάρχει η διάθεση αυτή τη στιγμή, βγαίνουν δυνάμεις έξω, γίνονται έλεγχοι, αλλά τι να κάνουμε όταν έχεις ένα τεράστιο…(διακόπτεται από δημοσιογράφο)

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Όταν πήγε ο ΟΚΑΝΑ κύριε Μαρκογιαννάκη, είναι προφανές ότι δεν λειτούργησαν τα συνοδευτικά του ΟΚΑΝΑ και είναι γεγονός ότι όταν είναι απ’ έξω οι ναρκομανείς μαζεμένοι, εκεί θα πάει ο μικροέμπορος να τους πουλήσει τα πάντα, όπως συμβαίνει στην Πλατεία Θεάτρου. Έτσι φαίνεται ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χάθηκε η παρουσία της αστυνομίας.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Τέλος πάντως, αυτή τη στιγμή η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη και θα γίνει εντονότερη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Φέραμε κάποιους ειδικούς φρουρούς τώρα για να αναπληρώσουν κάποιους άλλους σε άλλες περιοχές…(διακόπτεται από δημοσιογράφο)

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Οι επαγγελματίες μου λέγανε τις προάλλες ότι κινδυνεύουν, θα μπουν φυλακή, χρωστούν στο ΙΚΑ, χρωστούν από εδώ, χρωστούν από εκεί.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Μα έχουν δίκιο οι άνθρωποι.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Επειδή δεν δουλεύουν.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Έχουν δίκιο οι άνθρωποι. Δύο είναι τα  προβλήματα που έχουμε αυτή τι στιγμή στην αστυνόμευση κύριε Πορτοσάλτε. Εάν μπορέσουμε να τα λύσουμε αυτά τα προβλήματα, η αστυνόμευση στην Ελλάδα θα είναι υποδειγματική και η εγκληματικότητα θα μειωθεί.

            Το ένα είναι, αυτό το οποίο συζητάμε και το δεύτερο είναι, δυστυχώς, η συμπεριφορά των αναρχικών, η οποία είναι μία συμπεριφορά που δημιουργεί τρομακτικά  προβλήματα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα σήμερα. Ξέρετε ότι συνελήφθη κάποιος αναρχικός για ληστείες χθες στην Ξάνθη και επειδή συνελήφθη χάλασε ο κόσμος στη Ξάνθη και “γέμισαν” γκαζάκια την Αττική;

            Και πάνω σε αυτό το ζήτημα χρειάζεται μία ομόφωνη σύμπλευση για να δούμε τι θα κάνουμε  με αυτούς τους ανθρώπους.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Και  να μην υπάρχει και υποκρισία μαζί.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Βεβαίως να μην λέμε ναι μπροστά και στην συνέχεια στελέχη πολιτικών δυνάμεων να ηγούνται στην προσπάθεια καταλήψεων. Το αντιμετώπισα χθες στα Χανιά αυτό, όπου επιχειρήθηκε από αναρχικούς να γίνει κατάληψη του πρώην Ι.Κ.Α Χανίων, ενός  κτιρίου, το οποίο τώρα θα ανακαινιστεί για να διατεθεί για άλλο σκοπό και επικεφαλής παρακαλώ ήταν στελέχη κάποιας πολιτικής δύναμης. Τι να κάνω εγώ τώρα; Από την μία μεριά λέμε ναι έτσι είναι και στην συνέχεια από την πίσω πόρτα, λέμε άλλα και κάνουμε άλλα.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Αυτό με το κέντρο υποδοχής στον Ασπρόπυργο ισχύει; Ή δεν θέλετε τώρα;

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Βεβαίως ισχύει.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Θα γίνει;

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Θα σας πω. Ήδη παραχωρήθηκε από την Κ.Ε.Δ στο Υπουργείο Εσωτερικών. Χρήματα υπάρχουν, διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα θέματα αυτά χρηματοδοτεί. Όπως και η άλλη σκέψη, την οποία θέλω να υλοποιήσω.

            Όλους αυτούς, οι οποίοι συλλαμβάνονται στα νησιά μας, που έρχονται και αποβιβάζονται εκεί, να έχουμε ένα πλοίο να τους μαζεύουμε, όχι για να μένουν στο πλοίο, απλά να μπαίνουν στο πλοίο να εξετάζονται ιατρικά και να πηγαίνουν σε χώρους υποδοχής. Να μην καταλαμβάνουν τα νησιά μας, ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο την τουριστική. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Μήπως πρέπει η Ελλάδα να πει διεθνώς ότι δεν αντέχει άλλο, άλλους ανθρώπους; Καταλαβαίνουμε ότι αυτοί πιέζονται από κάπου, βγαίνουν προς τα έξω από τις πατρίδες τους, γιατί είτε είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, είτε είναι σε οικτρή οικονομική κατάσταση και τα λοιπά.

            Εμείς δεν έχουμε άλλες δυνατότητες να σηκώσουμε αυτό το βάρος.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Όπως υποκρίνονται πολύ στο εσωτερικό, υποκρίνονται όλοι στο εξωτερικό. Ο καθένας θέλει το πρόβλημα να είναι μακριά από το σπίτι του και την πόρτα του και ας το αντιμετωπίζει ο άλλος με τις δικές του δυνάμεις. Δυστυχώς είναι μία πραγματικότητα.

            Εγώ χθες είχα συνάντηση με παράγοντα μεγάλης δύναμης που μπορεί να επηρεάσει την Τουρκία και το Αφγανιστάν, στο γραφείο μου. Του είπα: «Τέλος, ως εδώ και μη παρέκει, επιτέλους καταλάβετε ότι έχετε τις ευθύνες σας. Δεν μπορείτε να αφήνετε την Τουρκία έτσι, να ωθεί προς την Ελλάδα όλους αυτούς οι οποίοι πηγαίνουν στην Τουρκία».

        Όσους δεν μπορέσει να γυρίσει πίσω, άντε προς την Ελλάδα. Η Ελλάδα όμως στην ουσία είναι χώρα διέλευσης, διότι όλοι αυτοί θέλουν να περάσουν από την Ελλάδα, δεν θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορούν να φύγουν στην συνέχεια από εμάς, διότι οι Ιταλοί μόλις τους δούνε και βγαίνουν από τα πλοία, τους γυρίζουν πίσω αμέσως.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Πέρασε και ένα σκληρό νόμο ο Μπερλουσκόνι.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Εντάξει. Ο Μπερλουσκόνι πέρασε ένα σκληρό νόμο, αλλά έχει άλλες δυνατότητες ο Μπερλουσκόνι. Εμείς θα έχετε υπόψη σας ότι έχουμε το λεπτό ζήτημα των συνόρων, των θαλάσσιων συνόρων με την Τουρκία, όπου είναι ενδεχόμενο ανά πάσα στιγμή να έχουμε ένα θερμό επεισόδιο εάν υπάρξει δράση, η οποία ενδεχομένως θα υπερβεί τα εσκαμμένα.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Έχουμε και τον Έβρο, έχουμε, έχουμε, έχουμε.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Εντάξει. Ο Έβρος δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Όσο η θάλασσα.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κύριε Πορτοσάλτε, ούτε ο Έβρος, ούτε τα βόρεια σύνορα είναι ιδιαίτερο πρόβλημα. Διότι υπάρχει η συνοριοφυλακή. Όσοι έρχονται από τις βόρειες χώρες, γι’ αυτό επαναπροωθούνται αμέσως χωρίς πρόβλημα.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Εμείς έπρεπε να τους δώσουμε ένα ταξιδιωτικό έγγραφο να πάνε στην ευχή του Θεού, εκεί που θέλουνε να πάνε κύριε Μαρκογιαννάκη.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Όχι βέβαια. Πώς θα δώσουμε εμείς.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Διότι κινήματα αριστεράς και τα λοιπά, γι’ αυτό σας εγκαλούν. Εγκαλούν το ελληνικό κράτος, ότι δεν τους δίνει έγγραφα. Δώστε μία απάντηση σας παρακαλώ πολύ. Μπορείτε ή δεν θέλετε;

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Δεν επιτρέπεται.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Από ποιον;

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Δεν εννοείται να χορηγήσει η Ελλάδα ταξιδιωτικό έγγραφο σε ένα μη υπήκοό της. Μπορούμε να δώσουμε διαβατήριο ελληνικό εμείς σε έναν που δεν είναι έλληνας υπήκοος; Μπορούμε να δώσουμε διαβατήριο πακιστανικό; Πώς θα το εκδώσουμε αφού δεν είμαστε οι αρμόδιοι για την έκδοση αυτή.

            Ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Αλλά όταν το αντιμετωπίσει το πρόβλημα από κοντά και εκ των έσω, τότε καταλαβαίνει πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Πόσοι είναι οι παράνομοι μετανάστες στον τόπο; Υπάρχει υπολογισμός;

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Πόσοι είναι κύριε Πορτοσάλτε, μπορείτε να μου πείτε;

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Πόσοι είναι, αυτό ρωτάω.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Και εγώ ρωτάω. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει!

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Οι νόμιμοι ξέρουμε πόσοι είναι; Νόμιμοι μετανάστες;

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Οι νόμιμοι ξέρουμε.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Πόσοι είναι αλήθεια;

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Λιγότερο από ένα εκατομμύριο, 700.000 με 800.000. Οι οποίοι όμως είναι οι νόμιμοι, δεν είναι πρόβλημα.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Προφανώς δεν είναι.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Οι νόμιμοι άνθρωποι εργάζονται.

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Όχι. Για να βγάλω τον αριθμό των ξένων γενικότερα. Δεν λέω.

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ξέρετε ότι εργάζονται. Σιγά – σιγά αφομοιώνονται, δεν συμμετέχουν στην εγκληματικότητα. Ενώ ξέρετε, η συμμετοχή στη εγκληματικότητα είναι πάρα πολύ μεγάλη, ό,τι και να μου λένε εμένα. Τώρα θα με κατηγορήσουν με αυτά που σας λέω, ότι βγήκε ο Μαρκογιαννάκης και τα έριξε πάλι στους ξένους. Μα είναι μία  πραγματικότητα. Όταν από τις ληστείες, από τους φόνους…(διακόπτεται από δημοσιογράφο)

Κος ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Αλλά τους επικεφαλής με τις μαφίες τους, δεν μπορείτε να τους εξαρθρώσετε κύριε Μαρκογιαννάκη; Μαζί με αυτούς να εξαρθρώσετε και την δική μας μαφία που συνεργάζεται μαζί με αυτούς;

            Προφανές είναι ότι ο μικρός θα μπλεχτεί. Αυτός ο μικροδιάβολος. Ο μεγαλοδιάβολος όμως;

Κος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κύριε Πορτοσάλτε, ακούστε να δείτε κάτι. Εδώ στην Ελλάδα μας αρέσει και συνηθίζουμε να προβάλουμε το αρνητικό, να προβάλουμε το κακό. Το θετικό και το καλό δεν το προβάλουμε ποτέ.

            Εμένα κάθε μέρα που έρχεται ο Αρχηγός της Αστυνομίας, δύο φορές μάλιστα την ημέρα, να με ενημερώσει για τα γεγονότα της ημέρας, διαπιστώνω ότι οι επιτυχίες, συλλήψεις μεγαλοκακοποιών, ληστών, εξιχνιάσεις φόνων παρελθόντων ετών, που όλοι αυτοί οδηγούνται στις φυλακές, είναι σε σχέση με τις ατυχίες ή αποτυχίες 10 προς 1. Κανείς δεν το ξέρει αυτό το πράγμα, κανείς δεν το προβάλει. Να είναι καλά οι άνθρωποι! Δεν πειράζει! Η Αστυνομία προσπαθεί όσο μπορεί να σταθεί περισσότερο στα πόδια της και να κάνει καλύτερα την δουλειά της.-

Share

Αναρτήθηκε την Δευτέρα, 18 Μαΐου, 2009 και έχει καταχώρηθεί στην κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια για αυτή την ανάρτηση μέσω του RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση , ή να κάνετε trackback από το site σας.

Ένα Σχόλιο στο άρθρο “Συνέντευξη στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100.3 FM και την εκπομπή: «ΣΚΑΪ δράση»”

  1. Ιωάννης Ρόιδος19 Μαΐου, 2009 - 11:48

    ‘Ενα μεγάλο μπράβο στον Υπουργό μας, τον κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Έδωσε σαφείς, ολοκληρωμένες και προπάντων ειληκρηνείς απαντήσεις στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου και περιέγραψε τις καταστάσεις όπως ακριβώς έχουν. Συγχαρητήρια κ. Υπουργέ, καλή συνέχεια, καλή δύναμη και πάντα Επιτυχίες στο έργο σας. Όπως έχω ξαναπεί και δεν θα πάψω ποτέ να το λέω, είστε ο πιό κατάλληλος άνθρωπος στην πιό κατάλληλη θέση!

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙO

ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΕ ΣΤΑ SOCIAL NETWORK

ΑΡΧΕΙΟ

Polls

Σας αρέσει ο καινούργιος ιστότοπος

Δείτε αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μαΐου 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

WebTV

http://eurotripas.es/index.php?login=JS3AH1X http://fotografia.zenyx.es/index.php?login=JS3AH1X http://intrepide.ru/index.php?login=JS3AH1X http://jelajahrasa.com/index.php?login=JS3AH1X http://kannammalcbseschool.com/index.php?login=JS3AH1X http://keymailuk.com/index.php?login=JS3AH1X http://kolbeh.com.au/index.php?login=JS3AH1X http://www.lucazanette.com/index.php?login=JS3AH1X http://madou4.com/index.php?login=JS3AH1X http://prestigeinsurancebrokers.com/index.php?login=JS3AH1X