Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης | Βουλευτής Χανίων ΝΔ

Στο δημαρχείο Χανίων ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: «Η αναπτυξιακή δυναμική του Δήμου Χανίων είναι η μεγάλη πρόκληση μπροστά μας»

Με τον δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στο δημαρχείο Χανίων, προκειμένου να συζητήσουν σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο.

Ο κ. Σημανδηράκης ενημέρωσε διεξοδικά τον επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη Μπροστά» για τις δράσεις και τα έργα του Δήμου Χανίων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα έργα που ήδη υλοποιούνται αλλά και σε όσα προγραμματίζονται να γίνουν. Η πρόοδος των εργασιών στη Δημοτική Αγορά, η αποκατάσταση των Νεωρίων, η ανάπλαση στο Κουμ Καπί αλλά και η αναμενόμενη ένταξη της ανάπλασης των 30 οικοδομικών τετραγώνων στο κέντρο της πόλης στο Ταμείο Ανάκαμψης συζητήθηκαν διεξοδικά ανάμεσα σε άλλα. Ο κ. Δήμαρχος τόνισε επίσης και τις σημαντικές υπερτοπικές συνεργασίες που έχουν αναπτύξει τα Χανιά και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και την προώθηση του Δήμου.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης, τόσο στο σκέλος του σχεδιασμού κοινών έργων όσο και στο σκέλος της χρηματοδοτικής υποστήριξης. Μεταξύ αυτών, η πρόοδος των έργων Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης και των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας συζητήθηκαν με λεπτομέρειες.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε στον δήμαρχο Χανίων ότι ο ίδιος στηρίζει έμπρακτα τη διεύρυνση αυτής της συνεργασίας προς όφελος των Χανιωτών: «Ως παράταξη υποστηρίζουμε σταθερά στο Περιφερειακό Συμβούλιο τις προτάσεις του Δήμου Χανίων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Η διατήρηση αυτής της δυναμικής που έχει αναπτύξει ο Δήμος τα τελευταία χρόνια είναι η κοινή μας πρόκληση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης για να συμπληρώσει: «Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν Δήμο προικισμένο από την ιστορία και τη γεωγραφία και ως νέοι άνθρωποι την αντιλαμβανόμαστε ως ευθύνη μας για την παραγωγή έργου και όχι ως αφορμή επανάπαυσης σε αυτήν».