Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης | Βουλευτής Χανίων ΝΔ

Ομιλία Αλ. Μαρκογιαννάκη στη Βουλή: «Η Δικαστική Αστυνομία θα συμβάλει στην αποτροπή φαινομένων όπως η αδεσποτία που μαστίζει περιοχές των Χανίων»

Δελτίο Τύπου
Ομιλία Αλ. Μαρκογιαννάκη στη Βουλή:
«Η Δικαστική Αστυνομία θα συμβάλει στην αποτροπή φαινομένων όπως η αδεσποτία που μαστίζει περιοχές των Χανίων»

«Η σωστή και αποτελεσματική λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι ουσιαστική προϋπόθεση για την υπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών. Ειδικά η ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης και η επάρκεια στη λειτουργία των μηχανισμών της είναι δημοκρατική και κοινωνική απαίτηση, ουσιώδες στοιχείο της σωστής λειτουργίας μιας ευνομούμενης Πολιτείας», υποστήριξε ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης μιλώντας, σήμερα Τετάρτη, στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την οργάνωση της Δικαστικής Αστυνομίας.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσει γρήγορα μέσα από την ψήφιση του νομοσχεδίου η στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας, ώστε ταυτόχρονα να επιταχυνθεί η απονομή Δικαιοσύνης αλλά και να αποφορτιστεί η Ελληνική Αστυνομία από τέτοια καθήκοντα και να αφοσιωθεί στο κύριο έργο της. «Η υπηρεσία Δικαστικής Αστυνομίας θα συνδράμει σημαντικά το έργο των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών και θα αναβαθμίσει τη λειτουργία τους και θα βοηθήσει στην εμπέδωση της νομιμότητας, πάντοτε υπέρ του πολίτη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προς ενίσχυση του επιχειρήματός του ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ανέφερε ως παράδειγμα την ατιμωρησία των υπευθύνων για τα φαινόμενα αδεσποτίας αιγοπροβάτων που καταστρέφουν καλλιέργειες σε περιοχές των Χανίων: «Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου η έλλειψη συντονισμού, το ασαφές της νομοθεσίας, η σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ φορέων εξουσίας, η πολυνομία, πολλές φορές δε και η επιεικής μεταχείριση από τα Δικαστήρια, έχουν ως αποτέλεσμα η ασυδοσία ορισμένων να μαστίζει ολόκληρες περιοχές. Αναφέρομαι σε μια απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην εκλογική μου περιφέρεια, όπου ελάχιστοι, κακοί όμως κτηνοτρόφοι, αφήνουν αδέσποτα τα χιλιάδες ζώα τους, πρόβατα – κατσίκες, τα οποία καταστρέφουν τις καλλιέργειες, ελιές, αμπέλια, ολόκληρων περιοχών. Οχυρωμένοι πίσω από τις παραπάνω παθογένειες και τον φόβο που διακατέχει τους παθόντες, εξαιτίας της εν γένει βίαιης συμπεριφοράς τους, ρημάζουν ολόκληρες περιοχές. Πιθανολογώ ότι το φαινόμενο δεν είναι μόνο τοπικό στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Τα όργανα της Δικαστικής Αστυνομίας με την καθοδήγηση έμπειρων Εισαγγελικών Λειτουργών, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουν στην εξάλειψη του φαινομένου» υπογράμμισε ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Παρακάτω βρίσκεται η ομιλία του Βουλευτή Χανίων Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στη Βουλή των Ελλήνων: