Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης | Βουλευτής Χανίων ΝΔ

Ομιλία του Αλ. Μαρκογιαννάκη στη Βουλή για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές (28.02.2024)

Δελτίο Τύπου

Ο Αλ. Μαρκογιαννάκης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές: «Σωστές και αναγκαίες οι ρυθμίσεις, θα βοηθήσουν τουριστικούς προορισμούς όπως τα Χανιά»

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών μπαίνει τάξη στο καθεστώς παραχώρησης και αξιοποίησης  της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές, υποστήριξε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στην ομιλία του κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις ρυθμίζονται λεπτομερώς και με τον καλύτερο τρόπο όσα αφορούν τα ομπρελοκαθίσματα και κάθε είδους εγκατάσταση στις ωραίες παραλίες του τόπου μας. Ειδικά όσοι από εμάς προέρχονται από τουριστικές περιοχές, όπως είναι τα Χανιά, αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο Βουλευτής Χανίων στάθηκε ιδιαίτερα στη ρύθμιση για κεντρική διεξαγωγή ηλεκτρονικών διαγωνισμών από το Υπουργείο, η οποία διασφαλίζει τη νομιμότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα στη διαδικασία παραχρήσεων χωρίς να θίγει τους πόρους  των Δήμων:  «Με την ψήφιση του νόμου θα υπάρχει πλέον ένα σαφές και λειτουργικό πλαίσιο το οποίο θα είναι ταυτόχρονα προστατευτικό για το φυσικό περιβάλλον αλλά και φιλικό για την ανάπτυξη και τις επιχειρήσεις. Αυτός ακριβώς άλλωστε ο συνδυασμός είναι το ζητούμενο της εποχής: η οικονομική ανάπτυξη και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος», κατέληξε στην ομιλία του ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.