Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης | Βουλευτής Χανίων ΝΔ

Ομιλία του Αλ. Μαρκογιαννάκη στη Βουλή για τον νέο τρόπο επιλογής των διοικήσεων

Δελτίο Τύπου

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Φέρνουμε ΑΣΕΠ και μας κατηγορούν για κομματικοποίηση! Σήμερα με την ψήφο μας κρίνουμε αλλά και κρινόμαστε»

«Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών αποτελεί σημαντική μεταρρυθμιστική τομή για την ελληνική δημόσια διοίκηση» υποστήριξε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης μιλώντας σήμερα Τετάρτη στη Βουλή κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για τον τρόπο επιλογής των διοικήσεων. Ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ τόνισε τη σημασία που έχει όχι απλώς η έγκρισή του από την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά η ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική του στήριξη: «Σήμερα από την ψήφο μας δεν κρίνεται μόνο το νομοσχέδιο αλλά και εμείς οι ίδιοι. Δεν κρίνονται μόνο οι παρεμβάσεις του νομοσχεδίου αλλά και όλοι μας, ως πολιτικό σύστημα, από τη στάση μας απέναντι σε αυτές. Είναι λοιπόν μια στιγμή διπλής ταυτόχρονης κρίσης: τι θέλουμε να γίνει και ποιοι το θέλουμε να γίνει. Ποιοι κοιτάμε μπροστά, αφήνουμε πίσω μας την αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση, ποιοι βάζουμε πλάτη για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα και πιο ωφέλιμα για τους πολίτες. Με την ψήφο μας κρίνουμε αλλά και κρινόμαστε. Ελπίζω στο τέλος της διαδικασίας να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα που δεν θα είναι απλώς η έγκριση του σχεδίου νόμου, αλλά η ευρεία στήριξή του».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Μαρκογιαννάκης απάντησε και στις κατηγορίες μέρους της αντιπολίτευσης περί κομματικοποίησης των θέσεων των διοικητών οργανισμών: «Θέλουμε ή δεν θέλουμε μια ακομμάτιστη διοίκηση δημοσίων φορέων; Δε μπορώ να καταλάβω τότε πώς μπορεί κανείς να διαφωνήσει με την εμπλοκή του ΑΣΕΠ ή την καθιέρωση της συνάφειας στους τίτλους σπουδών. Κι όμως, ακούγονται ακόμα αιτιάσεις και κατηγορίες ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό επιδιώκει να προωθήσει και πάλι «δικά της παιδιά» στις διοικήσεις του δημοσίου. Μα είναι δυνατόν, δεν μπορώ να διανοηθώ πώς κάποια κυβέρνηση θα επιδίωκε τον διορισμό «ημετέρων» θεσπίζοντας διαδικασίες ΑΣΕΠ!».

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο η ομιλία του Βουλευτή Χανίων Αλ. Μαρκογιαννάκη:

Ομιλία του Αλ. Μαρκογιαννάκη στη Βουλή για τον νέο τρόπο επιλογής των διοικήσεων – YouTube