Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης | Βουλευτής Χανίων ΝΔ

Στον αγιασμό του 7ου Δημοτικού Σχολείου ο Αλ. Μαρκογιαννάκης: «Πρώτο μάθημα για φέτος, αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας και η μέριμνα για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής»

Δελτίο Τύπου

Στον αγιασμό του 7ου Δημοτικού Σχολείου ο Αλ. Μαρκογιαννάκης: «Πρώτο μάθημα για φέτος, αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας και η μέριμνα για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής»

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του 7ου Δημοτικού Σχολείου ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης κατά τη διάρκεια του αγιασμού για την έναρξη της νέας περιόδου.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης πέρα από τις ευχές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς αναφέρθηκε και στις δύσκολες ημέρες που περνούν οι συμπολίτες μας στη Θεσσαλία, επισημαίνοντας: «Θέλω πρώτα από όλα να ευχηθώ σε όλους και όλες, σε παιδιά και καθηγητές μια καλή σχολική χρονιά. Την ίδια στιγμή, με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας και σε συμπολίτες μας δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι τα πρώτα μαθήματα της χρονιάς μάς τα δίνουν ήδη οι φυσικές καταστροφές που πλήττουν τη χώρα: Αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας και συναγερμός για την κλιματική αλλαγή. Είστε ακόμα μικρά παιδιά, αλλά μπορείτε ξεκάθαρα να δείτε γύρω σας δύο πράγματα: την ανάγκη να βοηθήσουμε όλοι όπως μπορούμε τους συνανθρώπους μας και την αναγκαιότητα να μην κάνουμε άλλο τα στραβά μάτια απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Αυτά είναι και τα πρώτα φετινά μαθήματα για όλους μας. Στη δική μου γενιά έλαχε ο κλήρος να βρεθεί απέναντι σε όσα ούτε εμείς, ούτε πολύ περισσότερο οι προηγούμενοι δεν είχαν συνειδητοποιήσει. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Κι εσείς με τη σειρά σας θα πρέπει να γίνετε ακόμη καλύτεροι από εμάς, όπως έλεγαν οι αρχαίοι σπαρτιατικοί στίχοι που αποδεικνύονται πάντοτε επίκαιροι. Ξεκινήστε λοιπόν, από τώρα, από το σχολείο. Καλή σχολική χρονιά!»