Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης | Βουλευτής Χανίων ΝΔ

Συνάντηση Αλ. Μαρκογιαννάκη με υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Παππά για θέματα Χανίων και Γαύδου

Δελτίο Τύπου
Συνάντηση Αλ. Μαρκογιαννάκη με υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Παππά για θέματα Χανίων και Γαύδου

Με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά συναντήθηκε σήμερα Τρίτη ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Ο κ. Μαρκογιαννάκης έθεσε προς τον κ. υφυπουργό μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με τα Χανιά και την αρμοδιότητα του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε αναφορά στην ανάγκη βελτίωσης των κτιριακών και λοιπών υποδομών στα λιμάνια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στο πλαίσιο και των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Χανίων. Επιπλέον, ο κ. Μαρκογιαννάκης επισήμανε τη χρησιμότητα της αναβάθμισης των λιμενικών σταθμών Σφακίων και Παλαιόχωρας ώστε να διευκολυνθεί παράλληλα και η στελέχωσή τους με την άμεση τοποθέτηση στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Σε αυτό το σημείο, ο βουλευτής Χανίων πρόσθεσε και την ανάγκη για ενίσχυση του προσωπικού που στελεχώνει τα πλωτά μέσα του Σώματος, για να λάβει τη διαβεβαίωση του κ. υφυπουργού ότι όλα τα ζητήματα θα εξεταστούν ευνοϊκά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Γαύδου, ο κ. Παππάς ενημέρωσε τον κ. Μαρκογιαννάκη ότι η άρση του προβλήματος είναι θέμα ημερών. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκατάσταση του δρομολογίου και στη συνέχεια με ταχύτατες διαδικασίες θα προχωρήσει και ο σχετικός διαγωνισμός ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.